پرداخت به گندم کاران کلات نوش‌داروی بعد از مرگ سهراب نباشد

خبرگزاری ایسنا پنج شنبه 01 آذر 1403 - 10:31
کلات نادری شهری مرزی در شمال شرقی خراسان رضوی که کوهستانی بودن و بارش‌های فراوان موجب شده محصولات استراتژیک مهمی باکیفیت مطلوب در این شهرستان به عمل آید که گندم دیم از آن جمله است.

گرچه برای کشت محصولات نیاز به تأمین بذر به موقع است و از سویی مسئولان استان و شهرستان هم اعلام کرده‌اند بذر مورد نیاز محصول گندم برای کشت پائیزه گندم کاران شهرستان تأمین شده، اما متأسفانه بنیه پائین کشاورزان موجب شده که نتوانند به موقع خرید بذر را انجام دهند و عملاً این به چالشی جدی تبدیل شده است.

متأسفانه این روزها دستان کشاورزان خالی است و نمی‌توانند به موقع و به اندازه نهاده بخرند و به گفته کارشناسان اگر تسهیلات دیر به دست کشاورزان برسد نوش‌دارویی بعد از مرگ سهراب خواهد بود.

کشاورزان با کمبود نقدینگی مواجه‌اند

گندم، محصولی راهبردی و استراتژیک که توسعه تولید و خودکفایی در آن به عنوان قوت غالب مردم ضرورت دارد و از سویی یکی از مهم‌ترین محصولاتی است که در شهرستان کلات کشت می‌شود.

جعفر خالقی مدیر جهاد کشاورزی کلات در همین خصوص به ایسنا گفت: بذر مورد نیاز کشاورزان را در شهرستان موجود داریم و در این خصوص هیچ محدودیتی نیست، اما خود مصرفی به یک مشکل تبدیل شده است.

وی افزود: در خود مصرفی، کشاورز از سال گذشته بذر مورد نیاز را از زمین خودش برداشت می‌کند و یا از افراد دیگری خرید را انجام می‌دهد.

مدیر جهاد کشاورزی کلات اختلاف قیمت بین بذر اصلاح شده‌ای که جهاد کشاورزی در اختیار قرار می‌دهد، با قیمتی که خود مصرفی دارد را ۸۰۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: کمبود نقدینگی موجب شده که کشاورزان به خود مصرفی روی آورند.

وی بیان کرد: هرچند سال گذشته برای رفع این مشکل مکاتباتی داشتیم، اما به نتیجه نرسید ولی مجدد امسال برای اینکه تسهیلات مورد نیاز خرید بذر به شهرستان تخصیص یابد پیگیری‌های متعددی صورت گرفت.

خالقی با بیان اینکه مقرر شده میزان مصرف بذر واقعی اعلام شود تا از مسیرهای مختلف بتوانیم اعتبار مورد نیاز را برای گندم کاران جذب کنیم، گفت: امیدواریم با جذب اعتبارات، گندم کاران بتوانند به راحتی کشت و کار پائیزه خود را انجام دهند.

وی بذر مورد نیاز را به طور میانگین برای هر هکتار ۱۰۰ کیلوگرم اعلام کرد و گفت: اکنون نیاز شهرستان به ۳۰۰ تا ۴۰۰ تن بذر گندم است.

پرداخت به گندم کاران کلات نوش‌داروی بعد از مرگ سهراب نباشد

مدیر جهاد کشاورزی کلات با اشاره به اینکه خوشبختانه امسال بارش‌های بسیار خوبی برای کشت‌های دیم در شهرستان داشتیم، افزود: طی ۳۰ سال گذشته مانند بارش‌های امسال نداشتیم.

وی با بیان اینکه اکنون بالغ‌بر ۳۰ تا ۴۰ تن بذر برای فروش در شهرستان موجود است، تصریح کرد: بر اساس برآوردهای صورت گرفته برای اینکه کشاورز بتواند کشت گندم را انجام دهد برای هر هکتار به طور میانگین ۱۰ میلیون تومان نیاز است.

خالقی با اعلام اینکه دوره بازپرداخت تسهیلات باید یک ساله باشد، مساحت کل زمین‌های قابل کشت شهرستان را ۲۲ هزار هکتار اعلام کرد و گفت: از ۲۲هزار هکتار مقداری در سال برای آیش قرار دارد و شاید در آن‌ها ارقام دیگری مانند کنجد کشت شود ولی در بیش از ۵۰ درصد زمین‌ها گندم کشت می‌شود.

وی با اشاره به اینکه هرچند سال گذشته ۲۵۰ میلی‌متر بارندگی داشتیم، اما درگیر آفات طبیعی مانند باد گرم و خشکسالی در برخی از مناطق شدیم، گفت: باوجود بارش باران اما پراکنش‌ها خوب نبود، به عنوان مثال ۶۰ میلی‌متر بارش در ۳۰ ساعت بارید.

مدیر جهاد کشاورزی کلات اظهار کرد: باران زمانی سودمند خواهد بود که زمان طولانی روی زمین بنشیند، باران‌های شدید نه تنها سودآور نیستند بلکه خسارت‌های بسیاری به کشاورزان و زیرساخت‌ها وارد می‌کنند.

وی افزود: سال گذشته به دلیل اینکه در یک مدت زمان ۲۰ روزه در اردیبهشت‌ماه باران نیامد خسارت‌های بسیاری بر گندم کاران شهرستان تحمیل شد.

خالقی با بیان اینکه امیدواریم صندوق بیمه هر چه زودتر خسارت‌های وارده به کشاورزان را جبران کند، بیان کرد: سال گذشته ۱۲هزار و ۵۰۰ هکتار از زمین‌ها معادل ۵۵ درصد زیر پوشش بیمه بودند.

وی میزان خسارت‌های وارده به کشاورزان را بیش از ۵۰ درصد اعلام کرد و گفت: با توجه به اینکه کشاورزی شهرستان کلات بر پایه کشاورزی دیم است امیدواریم امسال بارش‌های خوبی را داشته باشیم.

مدیر جهاد کشاورزی کلات گفت: بارش‌های فروردین و اردیبهشت‌ماه برای محصول گندم چون در این دو ماه ساقه روی و دانه روی دارد بسیار حیاتی هستند و حتماً باید آب مورد نیاز گیاه به موقع تأمین شود.

خشکسالی، بر توان اقتصادی کشاورزان و ذخیره‌های بذر تأثیر گذاشته است

وضعیت آب و هوای مناسب و خاک حاصلخیز کلات موجب شده که شرایط برای کشاورزی به خصوص کشت دیم در شهرستان بسیار مساعد باشد به طوری که از حدود ۲۵ هزار هکتار اراضی معمولاً سالیانه در حدود ۲۰ هزار هکتار زیر کشت گندم می‌رود.

علی صلاحی فرماندار کلات در همین خصوص گفت: به دلیل اینکه حدود ۴ سال به صورت پیوسته گرفتار خشکسالی بودیم بر روی توان اقتصادی کشاورزان و ذخیره‌های بذر تأثیر گذاشته است، بنابراین برای کشت پائیزه امسال وقتی در روستاهای مختلف با کشاورزان صحبت می‌کنیم یکی از مطالبات و دغدغه‌های جدی آن‌ها تأمین بذر پائیزه و به ویژه بذر مدت‌دار است که بتوانند در فصل برداشت تسویه داشته باشند.

پرداخت به گندم کاران کلات نوش‌داروی بعد از مرگ سهراب نباشد

وی اظهار کرد: اکنون کشاورزان نیازمند بذر اصلاح شده و بذری که بتواند کیفیت برداشت داشته و پر محصول باشد و حاصل زحماتشان را به مقصد مناسب‌تری برساند هستند که در این راستا نیاز به مساعدت و کمک مسئولان استان است.

فرماندار کلات گفت: در این خصوص با ستاد فرامین حضرت امام برای اینکه در طرح تولید جهش گندم و تأمین ادوات، بذر و ملزومات مورد نیاز و نظارت و آموزش برای کشت بهتر دیم ورود پیدا کنند نیز وارد مذاکراتی شدیم.

وی با بیان اینکه متولی اصلی موضوعات کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی هست و انتظار داریم قبل از اینکه زمان بگذرد جدی‌تر ورود کند، بیان کرد: امسال نیز بارندگی‌ها در سطح شهرستان مناسب بوده و بسیاری از مناطق آماده کشت پائیزه هستند.

صلاحی خاطرنشان کرد: گرچه کمبود بذر در سطح شهرستان نداریم، اما برای تأمین نقدینگی و پولی که کشاورز بتواند بذر بخرد یا به صورت اعتباری و مدت‌دار در اختیار قرار گیرد با مشکلاتی مواجه‌ایم.

پیش‌بینی ۱۲۵ تن بذر گندم برای شهرستان کلات

 سعید خوش قامت مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی در ادامه گفت: امسال شروع سال زراعی بسیار خوب بود به طوری که میزان بارندگی‌ها ۲۲.۳ میلی‌متر بوده است، میانگین بارندگی که در استان حادث شده ۴۸ درصد نسبت به دوره آماری طولانی مدت و ۱۹۰ درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است.

وی افزود: شهرستان کلات بیشترین میزان بارندگی را با ۳۴ میلی‌متر در خراسان رضوی داشته است که نویدبخش کشت و کار خوبی برای کشت پائیزه به خصوص گندم و جو برای کشاورزان است.

مدیرامور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی با بیان اینکه در راستای تأمین بذر مشکلی نداریم و ارقام خوبی متناسب با اقلیم کلات برای مزارع آبی و کشت دیم وجود دارد، گفت: پس از هماهنگی‌های لازم و تقسیم‌بندی انجام شده در مجموع ۱۲۵ تن بذر برای گندم آبی و دیم شهرستان کلات پیش بینی و خریداری شده است.

پرداخت به گندم کاران کلات نوش‌داروی بعد از مرگ سهراب نباشد

وی با اشاره به اینکه از این ۱۲۵ تن فقط مقدار محدودی در شهرستان توزیع شده است، تصریح کرد: طرح جهش تولید در اراضی دیم نیز از طرح‌های بسیار خوبی است که در سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی برای سومین سال در حال اجرا است.

خوش قامت با بیان اینکه به لحاظ عملکرد خوبی که داشته طرح برای ۵ سال آتی هم تمدید شده است، ادامه داد: در راستای مشکل تأمین بذر مورد نیاز گندم کاران کلات به صورت مدت‌دار یا اعتباری جلساتی برگزار شده و مقرر شد که با هماهنگی شهرستان اقداماتی صورت گیرد.

وی بیان کرد: اگر سازمان تعاون روستایی بتواند تسهیلاتی را از محل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی جذب کند کمک خوبی به شهرستان خواهد شد که مقرر شد درخواست خود را بدهند، البته خود شهرستان هم باید با کشاورزان پیشرو و کشاورزانی که از تمکن مالی بهتری برخوردارند در راستای تولید بذر در همان منطقه ورود پیدا کنند.

مدیرامور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی با تأکید بر اینکه جهاد شهرستان کلات نیز باید در این زمینه پیگیری‌هایی را داشته باشد، گفت: در راستای تأمین بذر قبل‌تر هماهنگ و سهمیه‌ها مشخص شده است هیچ مشکلی در تأمین بذر نداریم و ارقام مختلف موجود است.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.