ابتدای نیمه دوم آبان ماه بود که اعضاء مجلس خبرگان پس از پایان ششمین اجلاسیه این مجلس به دیدار رهبر انقلاب رفتند ،در این دیدار آیت الله خامنه ای خطر بازگشت به گذشته را در صورت فوت یا شهادت رهبری واقعی دانستند و خاطر نشان کردند: «تنها عاملی که میتواند مانع از این بازگشت به عقب شود، وجود خود رهبری و مجلس خبرگان برای گزینش جانشین رهبر است.»
رهبر انقلاب از خبرگان خواستند که در تعیین جانشین کمال دقت را در تشخیص شرایط ذکر شده در قانون اساسی برای رهبر از جمله "اعتقاد قلبی راسخ "او به نظام اسلامی و اهداف آن، بکار برند.
هر چند آیت الله خامنه ای پیشتر نیز در شهریور ۱۳۸۵ و اسفند ۱۳۹۴ از مجلس خبرگان خواستار این اهتمام شده بودند . اما این بیانات موجب واکنش رسانه ها شد .
آیت الله مهدوی امام جمعه اصفهان در خطبه های نماز جمعه این هفته با اشاره به اینکه رهبر انقلاب از دوره سوم خبرگان رهبری همواره در هر جلسهای این موضوع را تکرار کردهاند خبر از شناسایی و اولویت بندی" سه نفر" در کمیسیونی محرمانه در این مجلس داد. این عضو خبرگان این امر را وظیفه اصلی مجلس خبرگان برشمرد.
اگر چه بازخوانی پرونده 41 ساله مجلس خبرگان نشان از عملکرد هوشمندانه این نهاد دارد و این مجلس مشورتی یکبار امتحان خود را در زمان فوت امام (ره)پس داده است ولی در "دیده بان ایران "برای کند و کاو بیشتر به سراغ سخنگوی سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یازدهم رفتیم.
گفتگوی "دیده بان ایران "با محمود عباس زاده مشکینی، عضو کارگروه مسکن و شهرسازی مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه را بخوانید:
دعاگو هستیم که خداوند سایه پُر برکت و پُر مهر ایشان را همیشه بر سر کشور ،ملت و نظام ما مستدام بدارد
عباس زاده مشکینی نماینده سابق مجلس در پاسخ به سوالی درباره وظیفه خبرگان رهبری به دیده بان ایران گفت: اولا طبق قانون اساسی یکی از اصلی ترین وظایف مجلس خبرگان تعیین تکلیف جایگاه رهبری در نظام جمهوری اسلامی ایران است که در مواقع ضرورت و لازم خلائی از این نظر بر کشور و نظام اداری کشور وارد نشود.با توجه به کفایت و درایت بی مثالی که در رهبرمعظم انقلاب اسلامی وجود دارد همه ما امیدوار و دعاگو هستیم که خداوند سایه پُر برکت و پُر مهر ایشان را همیشه بر سر کشور ،ملت و نظام ما مستدام بدارد.
ما داریم از کشور سیستم و قانون حرف می زنیم و بر اساس قانون اساسی یکی از وظایف مجلس خبرگان رهبری تعیین تکلیف آن جایگاه است. اگر فکر جانشینی را هم از قبل داشته باشند یا یک سیستمی طراحی شده باشد که وظیفه آن بررسی و تصمیم گیری یا ارائه پیشنهاد متقن مجلس خبرگان باشد طبیعتا موضع خوبی است.
عضو کارگروه مسکن و شهرسازی مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره شایعات مطرح شده درباره تعیین جانشینی رهبری گفت: اولین بار نیست که مقام معظم رهبری چنین مسئله ای را مطرح می کنند و تا جایی که بیاد داریم دوبار هم قبل از این سال ها چنین موضوعی را مطرح کرده بودند که این نشان از درایت و ینده بینی معظم له است.
وی درباره گمانه زنی رسانه ها درباره جانشینی رهبری خاطرنشان کرد: من با حقوق قانونی افراد کاری ندارم و نمی خواهم به آن ورود کنم ولی قاعدتا بزرگوارانی که در مکتب مقام معظم رهبری و تحت تربیت آن بزرگوار پرورش پیدا می کنند طبیعتا از ویژگی های بسیار خاص و کافی هم برخوردار هستند و کفایت لازم را دارند . خوشبختانه مکتب و گفتمان جمهوری اسلامی به گونه ای است که نیروهای بسیار خوبی در رده های سیاسی،نظامی، فقهی و مدیریتی در آن پرورش یافته اند که این نعمت است.
علی الحال از برخی رسانه ها وافراد چیزهایی شنیده می شود که من خیلی نمی خواهم به این قضایا اذعان داشته باشم یا در مورد فرد خاصی تائیدی داشته باشم که این اتفاق خواهد افتاد یا نه.
کسی نمی تواند دست جمهوری اسلامی درباره جانشینی رهبری را بخواند
نماینده ادوار مجلس خاطرنشان کرد: بنظر من جمهوری اسلامی ایران در سطح مدیریت کلان خود خصوصا در سالیان اخیر وارد یک مرحله و سطح جدیدی از تکامل شده است و اتفاقا تصمیم گیری های خیلی محاسبه شده و پیچیده ای می کند و خیلی ساده تصمیم نمی گیرد که به تعبیری تصمیمات ش برای دیگران و رسانه های بیگانه قابل خوانش و پیش بینی باشد و دست جمهوری اسلامی را بخوانند .
سخنگوی سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: در مناقشات خاورمیانه و درگیری های اخیر بازی جمهوری اسلامی ایران بسیار پیچیده بود و اصلا رقبا نمی توانستند دست ما را بخوانند، تعیین جانشینی برای رهبری در جمهوری اسلامی ایران بحث ساده ای نیست که کسی بیاید چیزی بگوید و رسانه ها بتوانند آن را تفسیر کنند.
خوشبختانه یک عقلانیت و محاسبه گری متکامل و پیشرفته بویژه در یکی دوسال اخیر در کشور اثبات شده است ،در انتخابات ریاست جمهوری دیدیم که نتیجه کاملا با همه پیش بینی ها متفاوت بود . هم در خصوص مشارکت مردم و نشاط سیاسی جامعه و همچنین شخص و تفکری که برای اداره کشور انتخاب شد.این نشانگر این است که جمهوری اسلامی به یک سطح کاملا متکامل تصمیم گیری رسیده است.
وی درباره طرح بحث جانشینی رهبری در رسانه ها به دیده بان ایران گفت: در خصوص جانشینی رهبری هم اگر قرار باشد نظام ،نهادهای مربوطه و خبرگان محترم وارد این حیطه شوند. به نظر من قطعا اینها گزینه های مختلفی دارند و نوع تصمیم گیری هم پیچیده و در عین حال کاملا منطبق با منافع ملی و آینده کشور است و ساده و قابل پیش بینی برای بیگانگان نخواهد بود.من اعتقاد دارم جهان متعجب و انگشت به دهان در برابر این تصمیم عقلانی خواهد ماند.
بعد از حدود نیم قرن از انقلاب اسلامی و تجربه بسیار ارزشمند در بعضی از حوزه ها هم سیاست داخلی و هم سیاست خارجی نیاز به استفاده از فرصت های جدید و فرصت های خلاقانه نیز داریم.نیاز به یک اصلاحات ارزشمند، منطقی و منطبق بر تجربه داریم،این اصلاحات به اندازه ای ارزشمند است که هندسه آینده مدیریت کشور متناسب با این تصمم گیری ها و متناسب با این اصلاحات و متناسب با ملزومات این اصلاحات خواهد بود .
نیاز به جراحی های بزرگ، اصلاحات و تکمیل راهبردها در مدیریت کشور داریم
عباس زاده مشکینی درباره لزوم اصلاحات در مدیریت کشور گفت: وقتی از اصلاحات صحبت می کنیم منظور از یک جناح خاص و یا اصلاحاتی که در زمان دولت خاصی پیرامون آن شعار داده شد نیست. اصلاحات به معنی دقیق و علمی کلمه. ما نیاز به یک سری جراحی های بزرگ، اصلاحات و تکمیل راهبردها داریم. قطعا تصمیمی که خبرگان در این خصوص خواهد گرفت متناسب با این آینده بینی و اصلاحات مد نظر نظام خواهد بود.
خلاصه اینکه نوع تدبیر و سیتم تصمیم گیری نظام جمهوری اسلامی بویژه در بحث انتخاب جانشین رهبری موضوع اصلا ساده ای نیست و بسیار استراتژیک، پیچیده و راهبردی است .
نماینده ادوار مجلس خاطرنشان کرد: هر نظام و سیستمی که بسیار قوی باشد می آید در عرصه هایی که تصمیم گیری در آن حوزه ها بسیار استراتژیک ،راهبردی و تاثیر گذار در تاریخ کشور است وارد می شود .
عباس زاده مشکینی در پاسخ به این سوال که از ابتدای انقلاب همواره جمله" برهه حساس کنونی" برای مردم گوش نواز بوده ،آیا الان هم در برهه حساس کنونی قرار گرفته ایم؟ به دیده بان ایران گفت: کار کار حساسی است، کار حساس را که انجام بدهیم می شود برهه حساس، نه اینکه برهه حساس ما را وادار به کاری کند. من می گویم که در جمهوری اسلامی به اندازه ای ثبات سیاسی داریم و تصمیمات بسیار بزرگی می گیریم که خود آن تصمیمات آن برهه را حساس می کند ولی ما می دانیم این حساسیت برهه به نفع جمهوری اسلامی ایران و تقویت کشور خواهد شد.
نماینده ادوار مجلس گفت: تصمیمات درباره جانشینی را خود نظام می گیرد و این نشانگر بلوغ و ثبات نظام است.ضمن اینکه حساسیت فی ذاته بد نیس،وقتی حساسیت به نفع منافع کشور است خیلی هم خوب است.
وی درباره جانشینی فرزند رهبری و نام نبردن از وی به عنوان جانشین در رسانه ها گفت: اصلا اسم ایشان ببرند، به نظر من حضرت آقای مجتبی خامنه ای بعنوان یک شهروند جمهوری اسلامی ایران، یک تحصیل کرده حوزه، یک تربیت شده مکتب اهل بیت و بعنوان کسی که خداوند به ایشان توفیق داده که بیشترین بهره را از فرصت تربیتی مقام معظم رهبری ایجاد شده ببرند. ایشان هم به دنبال منافع ملی و مصلحت کشور هستند و در راستای آنچه که برای منافع ملی و مصلحت کشور مفید خواهد بود همکاری و کمک خواهند کرد.
وی در پاسخ به ایشان درباره شائبه موروثی شدن انتخاب جانشین گفت: من قبل از هر چیز می گویم ایشان تربیت شده مکتب متعالی شیعه است. ما نباید تابع رسانه های بیگانه باشیم و به این بحث موروثی اصلا ورود پیدا نمی کنیم.ما می خواهیم مغز آنها را به یک جای دیگر منحرف کنیم. تکرار می کنم دست جمهوری اسلامی به این سادگی قابل خوانش نیست.
منبع: سایت دیده بان ایران