به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد جمالیان پیش از ظهر پنجشنبه در نشست بررسی و تشریح اقدامات صورت گرفته در طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک اظهار کرد: طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک سال ۸۶ مصوب شده اما بسیاری از موارد آن پس از ۱۸ سال روی زمین مانده و سبب شده هوای شهر اراک همچنان آلوده باشد.
جمالیان اضافه کرد: یکی از موارد طرح، ایجاد هزار هکتار فضای سبز در سطح شهر اراک بوده که تاکنون ۲۴۰ هکتار آن اجرایی شده است و این پذیرفتنی نیست.
وی ادامه داد: بسیاری از مطالعات طرح جامع به درستی انجام نشده است که در این راستا متولی اجرا و پیگیری هزار هکتار فضای سبز، ادارهکل منابع طبیعی و شهرداری اراک بوده که باید پاسخگو باشند.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی افزود: برنامه جامعی برای حوزه آب وجود ندارد از یک سو آب شرب در اختیار صنایع قرار میگیرد و از طرفی پساب به تالاب میقان منتقل میشود که منجر به کمبود آب و به هم ریختن اکوسیستم تالاب شده است.
وی با بیان اینکه باید طبق این طرح، ۳۰ درصد از محدوده صنایع داخل حریم شهر اراک به فضای سبز در بازه زمانی ۲ سال به فضای سبز تبدیل میشد، گفت: تاکنون نه تنها این امر محقق نشده بلکه برخی از صنایع، فضای سبز خود را نیز از بین بردهاند.
جمالیان تاکید کرد: ادارهکل محیط زیست باید در خصوص اجرای قوانین هوای پاک و طرح جامع کاهش آلودگی هوا با جدیت از سایر نهادها مثل صنایع، صمت و شهرداری مطالبه گر قوانین باشد.
وی با بیان اینکه در شورای عالی نظارت استان، موضوع آلودگی هوا را مطرح کرده است گفت: از سال ۸۶ که این قانون مصوب شده است چندین طرح مطالعاتی انجام شده اما اقدام اجرایی صحیحی انجام نشده است و اجرای طرحهای فضای سبز برای منطقه چپقلی و مودر ربطی به طرح جامع کاهش آلودگی هوا ندارد و نباید این اقدامات را به طرح جامع ارتباط دهیم.
وی با بیان اینکه باید افزایش ایستگاههای سنجش آلودگی هوا در شهر اراک مورد توجه ویژه باشد، افزود: یکی از انتقادات مردم اراک در فضای مجازی این است که با وجود اینکه هوای شهر آلوده است اما ایستگاههای سنجش آلودگی، همه چیز را نرمال نشان میدهند و منجر به ایجاد گلایههایی از طرف مردم اراک شده است.
وی با بیان اینکه طی این ۱۶ سال فقط ۵ دستگاه سنجش آلایندگی در اراک فعال است، گفت: مقرر شده ۵ دستگاه توسط شهرداری اراک و ۴ دستگاه توسط صنایع آلومینیوم، پتروشیمی، پالایشگاه و اکسیر پویان خریداری شود.
جمالیان تصریح کرد: مقرر شده شهرداری یک دستگاه را در بازه زمانی یک ماهه خریداری کند اما با توجه به اینکه هزینه خرید آن بالا است باید به تصویب هیأت وزیران برسد و چهار دستگاه مابقی نیز روال قانونی خود برای خریداری را طی کنند.
وی با بیان اینکه به عنوان نماینده مردم، نقش نظارتی دارم، گفت: قصد ما این نیست که کارگروهی موازی کارگروه کاهش آلودگی هوا تشکیل دهیم و در امور اجرایی دخالت کنیم اما قول مساعد را به مردم دادهام که مطالبات آنها را مطالبه کنم و از ظرفیتهای قانونی برای پیگیری استفاده میکنم.
جمالیان عنوان کرد: در این شش ماه است که نماینده مردم هستم، هیچ پیشنهاد محیط زیستی از مدیران استان نگرفتهام و به شخصه پیگیر این مهم بودهام و باید اذعان کرد در این راستا نباید به صورت جزیرهای عمل کرد و تا زمانی که با تعامل و همافزایی موضوعات را پبگیری نکنیم، مشکلات حل نخواهند شد.