بحران آب در شمال شرقی سوریه: اتهامات سنگین علیه ترکیه / بی‌برقی و بی‌آبی برای یک میلیون سوری (فیلم)

عصر ایران پنج شنبه 01 آذر 1403 - 14:07
رودخانه خابور که روزگاری منبع اصلی تأمین آب برای حسکه در شمال شرقی سوریه بود، اکنون خشک و بی‌آب شده است. تصاویر این منطقه، گرفتار بودن آن را در چنگال خشکسالی به وضوح نشان می‌دهد.

عصر ایران ــ‌ وکلای حقوق بشر مدعی شده‌اند ترکیه احتمالاً در خاک سوریه مرتکب اعمال ضد بشری شده است. تحقیقات مفصل بی‌بی‌سی نشان می‌دهد حملات سنگین ترکیه به زیرساخت‌های شمال شرقی سوریه، منجر به بحران شدید آب در این منطقه شده است؛ بحرانی که در کنار خشکسالی وسیع موجود، وضعیت را بغرنج‌تر کرده است.

گزارش را این‌جا ببینید

رودخانه خابور که روزگاری منبع اصلی تأمین آب برای حسکه در شمال شرقی سوریه بود، اکنون خشک و بی‌آب شده است. تصاویر این منطقه، گرفتار بودن آن را در چنگال خشکسالی به وضوح نشان می‌دهد. عثمان گادو، مسئول اداره تصفیه آب، می‌گوید: “هیچ جا نشانه‌ای از آب دیده نمی‌شود. یک میلیون نفر اینجا ساکن هستند که عملاً بدون دسترسی به آب زندگی می‌کنند. ما اینجا به تدریج از بی‌آبی می‌میریم.”

با خشک شدن رود خابور، ساکنین حسکه به آلَوک چشم دوخته بودند تا آب چاه‌های آن را از طریق لوله به شهر منتقل کنند. این چاه‌ها در منطقه‌ای به نام رأس‌العین قرار دارند که در سال ۲۰۱۹ توسط ارتش ترکیه در جریان حملات علیه نیروهای پ.ک.ک اشغال شد. اما اکنون، لوله‌های آلَوک به حسکه خشکیده و آب مورد نیاز به مقدار ناچیز و با تانکر برای اهالی تأمین می‌شود. احمد، راننده یکی از این تانکرها، می‌گوید: “این مردم به آب بیشتری نیاز دارند. هوا هنوز گرم است. مردم واقعاً تشنه‌اند و فریاد می‌زنند به ما آب بدهید!”

تنها راه حل کوتاه‌مدت این مشکل، برقراری مجدد انتقال آب از طریق لوله از آلَوک به حسکه است. اما در اکتبر سال گذشته، ترکیه نیروگاه سویدیه، مهم‌ترین نیروگاه تولید برق این منطقه، را منفجر کرد. مصطفی احمد، مدیر این نیروگاه، می‌گوید: “کل فعالیت این نیروگاه در اثر حملات متوقف شد.”

با نبود برق، آب، نان و امکانات بهداشتی، منطقه در بحران فرو رفته است. برق این نیروگاه برای اداره این شهر ۹۰۰ هزار نفری و همچنین راه اندازی تصفیه‌خانه آلَوک استفاده می‌شد. اکنون مردم دسترسی مستقیم به آب ندارند. یکی از ساکنین می‌گوید: “مردمی که دلار تو جیبشان دارند آب را می‌خرند، اما ماها که پولی نداریم چه کنیم؟ این عادلانه نیست که فقرا از تشنگی بمیرند.”

ترکیه اعلام کرده هدف حملاتش فقط نیروهای پ.ک.ک بوده است. اما بر اساس تحقیقات بی‌بی‌سی، نیروهای ترکیه ۴ تأسیسات برق را در منطقه مورد هدف قرار داده‌اند که شامل سویدیه، بزرگترین نیروگاه برق این منطقه، نیز می‌شود. یک گزارش مستقل از سازمان ملل نیز به این مسئله اشاره می‌کند که نیروهای پ.ک.ک هیچ پایگاهی در این منطقه ندارند.

بی‌بی‌سی یافته‌های خود را در اختیار وکلای بین‌المللی قرار داده و آنها اعلام کرده‌اند حملات نیروهای ترکیه به زیرساخت‌های آبی و برقی شمال شرقی سوریه می‌تواند ناقض حقوق بین‌الملل باشد. دولت ترکیه نیز حق خود را برای دفاع از قلمرو سرزمینی‌اش محفوظ می‌داند و ادعا می‌کند همیشه پایبند حقوق بین‌الملل بوده و حفظ جان و ایمنی غیرنظامیان همواره اولویت آنها بوده است.

ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران 👇👇👇 کانال 1 aparat.com/asrirantv کانال 2 aparat.com/asriran کانال 3 youtube.com/@asriran_official/videos

منبع خبر "عصر ایران" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.