به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از کوالالامپور، دولت مالزی با گذشت حدود پنج ماه از حذف یارانه گازوئیل به منظور واقعی سازی قیمت آن از مهار قاچاق گسترده این سوخت خبرداد.
پلیس منطقه مرزی مشترک مالزی و تایلند با اشاره به کاهش چشمگیر قاچاق گازوئیل تصریح کرد: بخش اندکی از کشفیات قاچاق گازوئیل نیز به لنجهای ماهیگیری مربوط میشود که هرماه از دولت سوخت سهمیهای دریافت میکنند.
فیصل صالح خاطرنشان کرد: به نظر میرسد صاحبان لنجها خیلی بیشتر از نیاز ماهیانه سهمیه سوخت یارانهای دارند که با توجه به اختلاف بسیار زیاد قیمت در بازار آزاد به قاچاق گازوئیل روی آورده اند.
اختلاف زیاد قیمت بنزین نیز با کشورهای همجوار موجب شده است؛ روزانه به طور میانگین دهها هزار لیتر بنزین یارانهای مالزی به آن سوی مرزها قاچاق شود.
قاچاق گسترده بنزین با کشفهای پی درپی پلیس در نقاط مرزی بویژه در مرزهای مشترک مالزی با سنگاپور و تایلند، روز به روز بیشتر آشکار میشود.
عرضه سوختی که در مالزی همچنان با چالش تعیین قیمت روبرو است به طوری که واقعی سازی قیمت با حذف یارانه، همواره محل اختلاف است.
کارشناسان، اما به رغم این اختلافات با اشاره به اثر بخشی واقعی سازی قیمت گازوئیل و جلوگیری از قاچاق گسترده آن ظرف پنج ماه اخیر میگویند دولت ناگزیر است با توجه به قیمت بسیار ارزان بنزین نسبت به کشورهای همسایه شجاعت به خرج دهد و با حذف یارانه از قاچاق سالانه میلیونها لیتر بنزین یارانهای مالزی جلوگیری کند.
اظهارات:
۱) شهروند مالزیایی
۲) شهروند مالزیایی
۳) نور هشام - مدیر ارشد مالی دفتر نخست وزیری مالزی
۴) فیصل صالح - رئیس پلیس منطقه مرزی مالزی - تایلند