تصویب «معاهده‌ حقوق طرح» موسوم به «D.L.T» در کنفرانس ریاض

خبرگزاری ایسنا پنج شنبه 01 آذر 1403 - 21:22
رئیس هیئت اعزامی ایران به کنفرانس دیپلماتیک معاهده‌ حقوق طرح صنعتی از تصویب «معاهده‌ حقوق طرح» موسوم به «D.L.T» به منظور تسهیل و هماهنگ‌سازی رویه‌های مربوط به ثبت طرح‌های صنعتی از سوی طراحان و کسب‌وکارهای کوچک طراحی خبر داد.

به گزارش ایسنا، حسن بابایی، رئیس هیئت اعزامی ایران به کنفرانس دیپلماتیک معاهده‌ حقوق طرح صنعتی از تصویب «معاهده‌ حقوق طرح» موسوم به «D.L.T» به منظور تسهیل و هماهنگ‌سازی رویه‌های مربوط به ثبت طرح‌های صنعتی از سوی طراحان و کسب‌وکارهای کوچک طراحی خبر داد.

کنفرانس دیپلماتیک معاهده‌ی حقوق طرح صنعتی با حضور ۱۵۸ کشور، از بیست و یکم آبان تا دوم آذرماه در شهر «ریاض»، پایتخت عربستان سعودی برگزار و پس از ۱۲ روز مذاکرات فشرده و چالشی، منجر به تصویب «معاهده‌ی حقوق طرح» موسوم به «D.L.T» شد.

بنا بر این گزارش کنفرانس دیپلماتیک معاهده‌ی حقوق طرح صنعتی به منظور نهایی سازی مذاکرات راجع به معاهده پیشنهادی در خصوص قوانین طراحی از سوی سازمان جهانی مالکیت معنوی (وایپو) برگزار شد.

این معاهده گامی مهم در راستای ایجاد یک نظام مالکیت فکری حمایتی، متعادل و هماهنگ در سطح ملی و منطقه‌ای است که به منظور تسهیل و هماهنگ‌سازی رویه‌های مربوط به ثبت طرح‌های صنعتی از سوی طراحان و کسب‌وکارهای کوچک طراحی شده است.

حسن بابایی، معاون رئیس قوه قضاییه و رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور که ریاست هیئت اعزامی جمهوری اسلامی ایران را به این کنفرانس را به عهده داشت گفت: ایران در جایگاه معاونت کنفرانس نقش مهمی در پیشبرد مذاکرات کارشناسی و تدوین مقررات ناظر بر کمک‌های فنی و تقویت ظرفیت‌ها، به‌ویژه ارتقای منابع انسانی در این معاهده، ایفا کرد. وی تصریح کرد: این دستاورد مهم، عامل مؤثری در حمایت از حقوق طراحان بوده و زمینه‌های توسعه را در سطوح ملی و منطقه‌ای تسهیل می‌کند.

رئیس هیئت جمهوری اسلامی ایران در کنفرانس دیپلماتیک معاهده‌ی حقوق طرح صنعتی افزود: کارآمدسازی سامانه جهانی برای حمایت از طراحان صنعتی، تسهیل، تسریع و مقرون به صرفه سازی حمایت از آثار طراحان در بازارهای کشور متبوع ایشان و نیز در سطح بین المللی از مهمترین اهداف این کنفرانس بود.

شایان ذکر است DLT فرایند ثبت آثار را برای طراحان، به ویژه طراحان خرد و شرکت‌های بسیار کوچک، کوچک و متوسط (MSMEs) و فرآیندهای اخذ حمایت از طرح‌های صنعتی را تسهیل و مدیریت خواهد کرد.

گفتنی است معاهدات مشابهی پیش از این در حوزه‌های دیگر مالکیت فکری مانند حقوق اختراع و علائم تجاری وجود دارند. هدف از DLT، پر کردن خلاء‌ها در حوزه طرح‌های صنعتی است.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.