آقای مصطفی طاهری در مصاحبه با خبرنگار تحریریه صنعت خبرگزاری صدا و سیما افزود: در قانون مبارزه با قاچاق کالا عنوان شده که کالا باید به صورت کامل وارد کشور و با کد رهگیری بانک مرکزی از گمرک ترخیص شود، همچنین در قانون تاکید شده است که بانک مرکزی باید بلافاصله بعد از ورود کالا، کد رهگیری را بدهد تا کالا سریع ترخیص شود.
وی گفت: در مورد کالاهایی که فاسد شدنی یا قابل اشتعال هستند، در قانون ضرب العجل تعیین شده و باید در کمتر از ۲۴ ساعت از گمرک ترخیص شوند.
طاهری افزود: به دلیل تاخیر در صدور کد رهگیری بانک مرکزی، زمانی که تولیدکنندهها مواد اولیه و قطعات را وارد میکنند چندین ماه در گمرک معطل میماند و تولید کارخانجات با اخلال مواجه میشود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس ادامه داد: ۲ سال پیش براساس مصوبه شورای عالی هماهنگی سران قوا، ترخیص ۹۰ درصد کالا بدون کد رهیگیری بانک مرکزی امکان پذیر شد و ۱۰ درصد باقی مانده در گمرک میماند تا فرآیندهای بانک مرکزی طی شود.
وی گفت: این مصوبه تا ابتدای آبان ماه امسال بود و هنوز تمدید نشده است، برای همین کالاها در گمرکات رسوب کرده و تولیدکنندهها دچار مشکل شده اند، از طرفی رسوب کالاها هزینه زیادی برای انبار داری در گمرک دارد و باعث آسیب به کالاها میشود.