نگافته‌های مرکل از ارتباطش با پوتین و ترامپ در دوره صدراعظمی‌اش

نامه نیوز جمعه 02 آذر 1403 - 16:47
صدراعظم پیشین آلمان در بخشی از کتاب خاطرات خود که در دست انتشار است، دیدگاهش درباره بینش سیاسی و رفتارهای برخی رهبران جهان، از جمله «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه و «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا را بیان کرد.
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش نامه‌نیوز، «آنگلا مرکل» صدراعظم پیشین آلمان در کتاب خاطرات خود با عنوان «آزادی: خاطرات ۲۰۲۱ تا ۱۹۵۴» به تعاملات پرفراز و نشیب خود با رهبران جهان، از جمله دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین اشاره کرده است.

خبرگزاری رویترز با انتشار این مطلب نوشت که در بخش‌هایی از این کتاب که در نشریه «دی تسایت» منتشر شده، مرکل درباره پوتین گفته است: او کسی بود که همیشه مراقب بود با او بدرفتاری نشود و همواره آماده پرخاش بود، از جمله از طریق قدرت‌نمایی او با سگ‌ها و منتظر گذاشتن افراد. رفتار او کوکانه و سزاوار سرزنش بود. کاری می‌کرد که با تاسف سر تکان بدهی. اما هیچ‌کدام از این‌ها روسیه را از نقشه حذف نکرد.

آنگلا مرکل در این باره گفت که ولادیمیر پوتین از ترس او از سگ‌ها استفاده کرده و سگ نازپرورده خود، «کانی» را در دیدارش با او آورد که او را در موقعیت «ناراحت‌کننده‌ای» قرار داد.

روایت مرکل از تعامل پر فرازونشیب خود با پوتین و ترامپ در دوران صدراعظمی آلمان

مرکل در خاطرات خود که قرار است هفته آینده منتشر شود، توضیح داد که پوتین وقتی سگش «کانی» به او نزدیک شده بود، لبخندی فراموش نشدنی زد.

به گزارش تایمز بریتانیا، رئیس جمهور روسیه بعداً - در مصاحبه‌ای با روزنامه آلمانی بیلد - اظهار داشت که می‌خواست رفتار لطیفی با مرکل داشته باشد» اما برای صدراعظم آلمان آنچه در این دیدار رخ داد گواه «کودکی پوتین» و عشق او به قلدری بود.

مرکل می‌گوید: او علاقه‌ای به ایجاد ساختارهای دموکراتیک یا رفاه برای اقتصادی کارآمد در کشور خود یا جاهای دیگر نداشت. او بیشتر می‌خواست با این امر مسلم که آمریکا از جنگ سرد پیروز بیرون آمده بود، مقابله کند. می‌خواست روسیه، پس از جنگ سرد قطب جدایی‌ناپذیر جهان چندقطبی باقی بماند. او برای رسیدن به این هدف، در وهله اول، از تجربیات خود در تشکیلات امنیتی استفاده می‌کرد.

صدراعظم پیشین آلمان در کتاب خاطرات خود آورده است: به گمان من، این یک توهم بود که فرض کنیم کارگروه «برنامه اجرایی عضویت» ناتو باعث حفاظت اوکراین و گرجستان از تجاوز روسیه خواهد شد و این جایگاه(عضویت در ناتو) می‌توانست به گونه‌ای تاثیر بازدارنده‌ای بر جای بگذارد که پوتین تحولات را بدون هیچ اقدامی بپذیرد.

او در ادامه گفت: آیا امکان‌پذیر بود که کشورهای ناتو با تسلیحات و نظامیان پاسخ نظامی بدهند و مداخله کنند؟ آیا امکان‌پذیر بود که من به عنوان صدراعظم از پارلمان آلمان می‌خواستم لایحه‌ای را برای نیروهای مسلح‌مان به تصویب برساند و مورد حمایت اکثریت نیز قرار بگیرد؟

منبع خبر "نامه نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.