فرارو در ادامه آورده است ، رهبران جهان این هفته در اجلاس سران گروه ۲۰ در ریو دو ژانیرو گرد هم آمدهاند، اما حضور پررنگ دونالد ترامپ ، رئیسجمهور منتخب ایالات متحده، حتی با وجود عدم حضور فیزیکی او، کاملاً مشهود است. پرسشی که ذهن کشورها و شرکتها را به خود مشغول کرده این است: «بازگشت ترامپ چه معنایی برای ما خواهد داشت؟ »
به گزارش نشریه فارن پالیسی، در بخشی از گفتگو" ایان برمر " استاد علوم سیاسی و رئیس گروه اوراسیا را بخوانید :
سوال : ترامپ بهوضوح اعلام کرده که قصد دارد مهاجران غیرقانونی را اخراج کند، هرچند هنوز مشخص نیست تعداد آنها چقدر خواهد بود.؟
پاسخ : دولت ترامپ آماده است هزینههای اقتصادی، تورم و چالشهای مرتبط با نرخ و دسترسی به نیروی کار را که در پی مقابله با مهاجران غیرقانونی ایجاد میشود، بپذیرد، زیرا قانون در این زمینه به نفع اوست. بسیاری از شرکتها از این واقعیت که با افراد بدون مدارک قانونی همکاری میکنند، بهرهبرداری میکنند و ترامپ در تلاش است تا در این زمینه اقدامی انجام دهد. این سیاست در ایالتهای قرمز (محافظهکار) بسیار محبوب است، اما در ایالتهای آبی (لیبرال) نیز طرفداران زیادی دارد.
در ایالات متحده، به نظر میرسد سیاستهای مهاجرتی ترامپ بهتدریج به جریان اصلی تبدیل شوند، چرا که مهاجرت همچنان یک مسئله بزرگ و تأثیرگذار باقی مانده است و این موضوع به نفع او پیش میرود. با این حال، تورم، بهعنوان یکی از چالشهای اقتصادی، میتوانست در هماهنگی با سیاستهای ترامپ حرکت کند، اما سیاستهایی مانند تعرفهها، محدودیتهای مهاجرتی و هزینههای مالی، تأثیرگذاری آن را محدود کردهاند.
سوال : شما قبلاً کمی به آن اشاره کردید، اما نظرتان درباره احتمال دستیابی به توافق میان پوتین و زلنسکی چیست؟
پاسخ : عملکرد مثبت اوراق قرضه اوکراین نشاندهنده امیدواری بازارها به برقراری آتشبس است. با این حال، پایداری این آتشبس و تأثیر آن بر انسجام اروپا همچنان نامشخص است. احتمال دارد برخی متحدان اروپایی تمایل به همکاری مجدد با روسیه یا همسویی با سیاستهای ترامپ داشته باشند، که این امر میتواند به وحدت اروپا آسیب برساند. ترامپ نیز تمایلی به سقوط اوکراین در دوران ریاستجمهوری خود ندارد.
البته به احتمال زیاد دولت ترامپ سیاستهای سختگیرانهتری در قبال چین، حمایت از اسرائیل و روسیه اتخاذ خواهد کرد، هرچند این رویکرد نسبت به مواضع قبلی ترامپ یا جی. دی. ونس متعادلتر است. برای من انتخاب پیت هگست به عنوان وزیر دفاع قابل تامل است؛ زیرا وی فاقد تجربه مدیریتی میباشد و به نظر میرسد دلیل اصلی انتخاب وی چهره جذاب و تأثیرگذاری رسانهایاش باشد. این تصمیم مشابه انتخاب رکس تیلرسون به عنوان وزیر خارجه بود؛ انتخابی که بیشتر به جای هماهنگی سیاسی بر اساس تاثیرات ظاهری انجام شد.
سوال : در اطراف ترامپ، گروهی وجود دارند که خواهان بمباران تأسیسات هستهای ایران هستند و گروه دیگری که به جنبش «پایان جنگهای ابدی» اعتقاد دارند. فکر میکنید کدام گروه غالب خواهد شد؟
پاسخ : این دو جناح میتوانند بهنوعی همسو باشند، زیرا اسرائیل ثابت کرده که در منطقه برتری تصاعدی دارد. تاکنون، ایران نتوانسته واکنش مؤثری نشان دهد. احتمالا با روی کار آمدن ترامپ، حملات بیشتری علیه ایران صورت بگیرد؛ به خصوص اگر ایران در طی هفتههای آینده اقدامی علیه اسرائیل انجام دهد. من احتمال دستیابی به یک توافق را میبینم.
وی در ادامه افزود : سفیر ایران در سازمان ملل دیروز به مدت یک ساعت با ایلان ماسک دیدار داشته است. آیا ممکن است ایران یک توافق هستهای بسیار مهمتر و جامعتر از توافق برجام که اوباما بهصورت چندجانبه امضا کرد و ترامپ بهصورت یکجانبه از آن خارج شد، پیشنهاد کند؟
" ایان برمر " گفت : ترامپ به بسیاری از هنجارهایی که ایالات متحده همواره از آنها دفاع کرده است، پایبند نیست. با این حال، او از ژانویه، قدرتمندترین کشور جهان را رهبری خواهد کرد. تعداد بیشماری از کشورها وجود دارند که اکنون آمادهاند بسیار بیشتر و مکرر از چهار سال پیش، یا حتی دو هفته پیش، به او امتیاز دهند و در برابر او انعطاف نشان دهند. این بدان معناست که ترامپ شانس بالایی برای دستیابی به برخی موفقیتهای سیاست خارجی در ماههای اولیه حضورش در قدرت دارد.