ضروت افزایش قرقبانان برای حفاظت جنگلهای هیرکانی

صدا و سیما شنبه 03 آذر 1403 - 13:26
نماینده ساری در مجلس گفت: روستاییان، دامپروران و جنگلبانان حافظان جنگل‌ها هستند که به دلایل مختلف از جنگل خارج شده‌اند در چنین شرایطی چگونه می‌توان جنگل هیرکانی را با تعداد اندک قرقبان حفاظت کرد.
ضروت افزایش قرقبانان برای حفاظت چنگلهای هیرکانی
 
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، علی بابائی کارنامی در مورد قاچاق چوب از جنگل‌های هیرکانی اظهار داشت: آنچه در قالب قاچاق شاهد آن هستیم در سایه سوء مدیریت رونق گرفته که متاسفانه در دولت‌های مختلف وجود داشته است. روستاییان، دامپروران و جنگلبانان تنها حافظان جنگل‌ها هستند که به دلایل مختلف از جنگل خارج شده‌اند. به فرض مثال گروهی از آنها به علت "طرح تنفس جنگل‌ها" تغییر مکان دادند و به مرور زمان همین مسئله منجر شده تیشه را محکم‌تر بر ریشه درختان جنگل بزنیم، در چنین شرایطی چگونه می‌توان جنگل هیرکانی را با آن گستردگی با تعداد اندکی قرقبان حفاظت کرد.
 
عضو مجمع نمایندگان استان مازندران گفت: با تعداد اندک جنگلبانان که ۶ ماه یکبار حقوق دریافت می‌کنند، چگونه می‌توان جنگل را حفاظت کرد و مانع از قاچاق چوب شد. طبیعی است در این شرایط که جنگل رها شده هر کس به صورت دلخواه اقدام به قاچاق چوب می‌کند. اگر قرار است قاچاقی صورت نگیرد باید طرح تنفس جنگل‌ها برداشته شود و همچنین دامداران با همان نگاه سنتی به دامنه جنگل‌ها باز گردند و از همه مهمتر مردم روستا بهترین نگهبانان حفاظت از جنگل‌ها هستند، مسئولان اجازه مدیریت جنگل‌ها را به روستاییان بدهند. 
 
نماینده ساری و میاندورود در مجلس گفت: حفاظت از جنگل‌های هیرکانی امری حیاتی برای مسئولان محسوب نمی‌شود، چرایی این مسئله را باید متولیان امر از نگاه زیست محیطی، اهمیت بالای جنگل و پارامتر‌های توسعه یافتگی به همراه حفظ طبیعت پاسخگو باشند. در برنامه‌ریزی بودجه‌ای کشور باید نگاه ویژه‌ای بر این موضوع حاکم شود. به اعتقاد بنده در حال حاضر نگاه سطحی به مسائل محیط زیستی وجود دارد. نمی‌توان با کتاب‌های غربی از جنگل‌های هیرکانی حفاظت کرد. برخی کارشناسان کشور با توجه به کتب غربی درصدد اداره جنگل‌های هیرکانی هستند که این مسئله عملیاتی نیست، در حال حاضر مشکل اینجاست که سازمان محیط زیست کشور و سازمان مراتع و جنگلداری کتب غربی را مطالعه کرده و می‌خواهند با نگاه‌های غربی، جنگل‌های عجین شده با فرهنگ غنی ایرانی را اداره و صیانت کنند.
 
وی افزود: این اصل قابل قبول نیست. امروز تمام مردم شمال کشور بر حسب تمدن دیرینه عادت دارند که در حیات منزل خود درختی بکارند بر اساس همین رفتار در برابر محیط زیست نه تنها ایستاده بلکه از آن نیز حفاظت می‌کنند پس نباید مردم را در مقابل جنگل قرار دهیم. سیاست تعارض منافع سازمان‌های مختلف تیشه به ریشه جنگل‌ها زده و عاملی بر نابودی آنها شده است. تعریف محیط زیست یعنی در کنار توسعه یافتگی مسیر حفاظت آن نیز فراهم شود.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.