گروه سلامت پارس نیوز ، برای سرماخوردگی میتوانید از برخی غذاهای نونی استفاده کنید. اما مهم است که شما از غذای نونی برای سرماخوردگی بدون روغن و سرخ کردنی استفاده کنید . در این مطلب ما چند مدل غذای نونی برای سرماخوردگی به شما معرفی می کنیم . با ما همراه باشید.
سرماخوردگی یکی از شایعترین بیماریهاست که بیشتر مردم در طول زمستان و گاهی بهار یا حتی تابستان با آن مواجه میشوند. ولی آیا از نقش غذا برای سرماخوردگی و اهمیت خوردن غذاهای مناسب برای تقویت سیستم ایمنی بدن مطلع هستید؟! غذاهای مناسب در هنگام بیماری می تواند چیزی بیشتر از انرژی دادن به شما باشد. آنها می توانند به شما کمک کنند تا احساس بهتری داشته باشید، سریعتر بهتر شوید یا در حین بهبودی هیدراته بمانید.
غذاهای حاوی ویتامین C مانند پرتقال، گوجه فرنگی، ترشی، فلفل دلمهای، کیوی و سبزیجات تازه، میتوانند به عنوان یک منبع عالی از این ویتامین باشند و به تقویت سیستم ایمنی کمک کنند. علاوه بر این، مصرف آب و مایعات بسیار مهم است تا از خشکی دهان و گلو جلوگیری شود و بدن به خوبی هیدراته بماند.
مواد غذایی حاوی روغن مانند ماهی، آجیل، کره بادام زمینی و روغن زیتون، به عنوان منابع غنی اسیدهای چرب امگا 3 و 6 میتوانند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کنند.
از مواد غذایی دیگری که به عنوان غذاهای مناسب برای سرماخوردگی شناخته شدهاند، میتوان به سوپهای گرم و خورشهای گوشتی، حبوبات، گیاهان دارویی مانند زنجبیل، آویشن و نعناع و همچنین مواد غذایی حاوی پروتئین مانند تخم مرغ و گوشت اشاره کرد.
یکی از غذاهای نونی مفید برای سرماخوردگی نان تست می باشد.
این نوع نان حاوی گندم کامل و آرد جو است و به دلیل داشتن فیبر غذایی بالا به مقابله با سرماخوردگی کمک میکند. نان تست با سوپ می تواند به صورت یک وعده غذایی کامل مصرف شود. سوپ گرم کمک میکند که بینی و حلق شما مرطوب شوند و نان تست به عنوان منبع کربوهیدرات کمک میکند که بدن شما انرژی کافی را برای مقابله با سرماخوردگی داشته باشد.
نان سنگک نیز یک گزینه خوب برای سرماخوردگی است. این نان از آرد گندم کامل، آرد جو و آرد جوانهدار درست میشود، حاوی فیبر بالایی است و میتواند برای تقویت سیستم ایمنی و کاهش التهابات مفید باشد.
سوپ مرغ یک درمان کلاسیک برای سرماخوردگی است و دلیل خوبی هم دارد. حاوی مقدار زیادی مواد مغذی مانند پروتئین، ویتامین ها و مواد معدنی به همراه مایعاتی است که به هیدراته نگه داشتن، تسکین گلو درد و رفع گرفتگی بینی کمک میکند.
آش رشته یک سوپ سنتی ایرانی است که با انواع حبوبات، سبزی و رشته فرنگی غنی شده است. این غذای مقوی که سرشار از مواد مغذی ضروری است، به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند.
ترکیب لوبیا منبع خوبی از پروتئین است، در حالی که محتوای فیبر به هضم کمک می کند. گیاهانی مانند جعفری و اسفناج به دلیل خواص آنتی اکسیدانی خود شناخته شده اند که به مبارزه با التهاب و تقویت سلامت کلی بدن کمک می کنند.
بادمجان سرشار از آنتی اکسیدان است. این غذا همراه با عدس و آب استخوان، یک درمان ایده آل سرماخوردگی است. ادویه ها نیز به رفع احتقان کمک خواهند کرد.
سوپ هویج
هویج با ویتامین A پر شده است که یک ماده مغذی ضروری در هنگام بیماری است. این سوپ آرامش بخش و مقوی شامل هویج، عدس و گیاهانی است که به سرعت سرماخوردگی را درمان میکند.
این غذای دلچسب و معطر با گوشت بره، نخود، لوبیا سفید و سیب زمینی سرماخوردگی را درمان میکند. آبگوشت گلو را تسکین میدهد، در حالی که گوشت و سیب زمینی باعث بهبودی شده و به وسیله نخود، پروتئین بسیاری وارد بدن میشود.
آش دوغ با سبزی، گندم و نعناع خشک تهیه می شود.
ماست به دلیل خواص پروبیوتیکی که دارد، فلور روده را افزایش میدهد و سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت میکند. گیاهان استفاده شده در این سوپ مانند نعناع، ترخون و جعفری آنتی اکسیدان و خواص ضد باکتریایی دارند و به کاهش علائم سرماخوردگی کمک می کنند. آش دوغ یک غذای سبک و در عین حال مقوی و مناسب برای ناهار یا شام است.
کوفته تبریزی یک غذای سنتی ترکی است که فوایدی به ویژه برای درمان علائم سرماخوردگی دارد. کوفته از ترکیب گوشت چرخ کرده (معمولاً ترکیبی از گوشت گوسفند و گاو) با پیاز ریز خرد شده، آرد سوخاری و انواع سبزی و ادویه جات مانند جعفری، نعناع، زیره و فلفل سیاه درست میشوند و مواد به کار رفته در کوفته تبریزی مانند پیاز، سیر و ادویه جات به دلیل خواص ضد باکتریایی و ضد ویروسی خود شناخته شده اند که میتواند به مبارزه با ویروس سرماخوردگی و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند. علاوه بر این، گرمای آبگوشت میتواند به تسکین گلو و مجرای بینی، کاهش احتقان و تسکین موقت کمک کند.
محتوای بالای ویتامین C انار باعث می شود آش انار یک غذای عالی برای سرماخوردگی و آنفولانزا باشد. التهاب را کاهش میدهد و ایمنی بدن را تقویت میکند. طعم های تند، شیرین و ترش، سینوس های شما را نیز باز میکند.
جو سرشار از فیبر محلول است که در دستگاه گوارش به ماده ای ژل مانند تبدیل میشود که به بهبود هضم و جذب مواد مغذی کمک میکند، که ممکن است در هنگام بیماری مختل شده باشد. ضمن اینکه جو حاوی گلوتن است که اثر ضد التهابی در بدن داشته و به کاهش علائم سرماخوردگی مانند گلودرد، احتقان و تب کمک میکند. همچنین حاوی منگنز، سلنیوم و مس است که به عنوان آنتی اکسیدان برای مبارزه با بیماری عمل میکند.
آبگوشت مرغ غذای راحتی است که در صورت داشتن گلودرد، سرفه مزمن یا آنفولانزا بهتر است به آن اعتماد کنید. طبق تحقیقات، delish هنگام سرفه و سرماخوردگی موادی که در تهیه خورشت مرغ استفاده میشوند، تسکین دهنده هستند. سبزیجات، آب مرغ، نمک، فلفل، پیاز و سیر مواد اولیهای هستند که در تهیه این غذا برای سرماخوردگی استفاده میشوند.
اگر این غذا به درستی تهیه شود، منبع خوبی برای خوردن ویتامینها، مواد معدنی، کالری و پروتئین است. مواد مغذی که ممکن است بدن شما در زمان گذراندن یک بیماری به مقدار بیشتری از آن نیاز داشته باشید.
سوپ مرغ همچنین منبعی غنی از مایعات مفیدی است و زمانی که بدن دچار کم آبی در اثر اسهال، استفراغ، تعریق یا تب میشود، بسیار مفید خواهد بود. از طرفی گرمای سوپ ممکن است به کاهش گرفتگی بینی و مجاری تنفسی کمک کند.
مرغ موجود در این غذا نیز حاوی آمینو اسید سیستئین است که دارای اثرات ضد ویروسی، ضد التهابی و آنتیاکسیدانی است. همچنین استفاده از سیر، زنجبیل و ادویههایی مانند فلفل که به خودی خود برای سرماخوردگی بسیار مفیدند، میتوانند در خوشطعم شدن سوپ تاثیر خوبی داشته باشند.
به علاوه میتوانید هنگام صرف، از لیموی تازه یا آبلیموی طبیعی نیز استفاده کنید که به دلیل وجود ویتامین C در بهبود بیماری کمککننده هستند و خورشت را نیز لذیذتر میکنند.
نوع دوم سوپهای سرماخوردگی، سوپ شیر است. استفاده از سینه مرغ و شیر بهصورت همزمان در این سوپ آن را به یکی از مقویترین غذاها برای گلودرد و سرماخوردگی تبدیل کرده است.
وجود سینه مرغ و آب مرغ در این سوپ به دلیل آمینو اسید سیستئین، منیزیم، کلسیم، فولات و فسفر باعث میشود یک غذای مناسب برای سرماخوردگی و گلودرد باشد. در عین حال، استفاده از پیاز، لیموترش و شیر نیز خواص این سوپ را افزایش داده است.