اروپا، بسیج صلح طلبان علیه جنگ طلبان 

صدا و سیما یکشنبه 04 آذر 1403 - 08:57
سازمان‌های صلح طلب و ضد جنگ در انگلیس به این نتیجه رسیدند که روی کارآمدن ترامپ موجب افزایش تنش‌ها و نگرانی از جنگ‌ها خواهد شد به همین علت باید فعالیت‌های خود را تشدید کنند.

  به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن، با پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، فعالان مدنی و سازمان‌های صلح طلب و ضد جنگ در انگلیس، نشستی برگزار کردند تا برای دور دوم ریاست جمهوری این فرد آماده شوند. 

یک شهروند انگلیسی می‌گوید: به نظرم امپریالیسم آمریکا، یک مشکل است. ترامپ، صدا و تصویر جدید امپریالیسم آمریکاست بنابراین بله باید نگران باشیم. به ویژه که دونالد ترامپ، یک مشت دیوانه و جنگ طلب را دور خود جمع کرده است که شیفته جنگ‌های اسرائیل، با کمک آمریکایند. 

وی افزود: این افراد نادان می‌خواهند همه کشور‌های خاورمیانه را تهدید به جنگ کنند که نمونه آن را اکنون در غزه، یمن، لبنان می‌بینیم. بنابر این شرایط خیلی نگران کننده است، اما نباید گفت که ترامپ، تهدید بزرگ تری علیه ثبات و امنیت، در مقایسه با بایدن است. بایدن رئیس جمهوری بود که از جنگ‌های اسرائیلی و تشدید جنایات آن رژیم حمایت کرد که موجب خونریزی‌های بیش‌تر در غرب آسیا، خاورمیانه و همه همسایگان اسرائیل در یک سال اخیر شده است. 

مدیر کارزار جنگ را متوقف کنید، گفت: همزمان با تشدید رویکرد‌های جنگ طلبانه دولت‌های غربی، قشر‌های مختلف مردم در غرب نیز باید پرقدرت‌تر در میدان آگاهی و دفاع از صلح و امنیت جهانی حضور یابند.

خانم لیندزی جرمن افزود: پس از یک سال نسل کشی در غزه همچنین تداوم جنگ اوکراین که جنگ نیابتی ناتو با روسیه است. جهان دوباره به نظامی گرایی و انباشت جنگ افزار روی آورده است. اکنون کشور‌های جهان سالانه ۴/۲ تریلیون دلار صرف خرید سلاح می‌کنند. بنابر این ما با این موارد روبروییم و معتقدیم که خطر جنگ، بیش‌تر شده است. بحث ایران، خاورمیانه، در اقیانوس آرام، در شرق اروپا خطر جنگ وجود دارد. به همین علت ما احساس می‌کنیم که الان مردم باید درباره این موارد، گفتگو کنند. ما می‌خواهیم بدانیم گام بعدی جنبش صلح طلبی کدام باید باشد؟ چرا ما نمی‌توانیم بیش‌تر اثر بگذاریم و مانع جنگ‌های جدید شویم؟ چگونه اسرائیل توانسته است در یک سال اخیر، این میزان فاجعه ایجاد کند بدون این که دولت‌های جهان مانع شوند؟ این موارد موجب شد تا ما به فکر بیفتیم همه صلح طلبان را گردهم آوریم. در نشست اصلی مباحث خوبی مطرح شد و این موضوعات دنبال خواهد شد. ما معتقدیم این قبیل نشست‌ها به بسیج توانمندی صلح طلبان منجر می‌شود که ضد همه جنگ‌ها به ویژه جنگ غزه است.

جرمی کوربین، رهبر پیشین حزب کارگر انگلیس و چهره مشهور حامی حقوق فلسطینیان که با توطئه هواداران اسرائیل و صهیونیست‌ها ناچار به استعفا شد، ده‌ها سال است که برای توقف جنگ‌ها و برقراری صلح و آرامش تلاش می‌کند. او در مجلس انگلیس با همه جنگ‌های آمریکا و انگلیس در ۵ دهه اخیر، مخالفت کرده است. نظر وی درباره روسای جمهور آمریکا شنیدنی است.

کوربین گفت: ما همیشه باید نگران اقدامات تک تک روسای جمهور آمریکا باشیم به ویژه ترامپ که پیشینه رفتار‌های سرشار از اقدامات نفرت پراکن، غیر دموکراتیک و غیر قابل پیش بینی دارد. به همین علت مردم این جا در بریتانیا و در آمریکا در تلاشند تا ندای صلح طلبی را بلندتر کنند و این نشست هم به همین منظور طراحی شده است. متآسفانه در انتخابات اخیر در آمریکا، گزینه‌ها از میان کامالا هریس و دونالد ترامپ بود که پیام مشترک هر دوی آنان، علیه غزه و فلسطین بود. یعنی سیاست‌های هر دو نامزد در این باره، تفاوت نداشت. 

یکی از نگرانی‌های سخنرانان در این نشست، ادامه همکاری‌های نظامی آمریکا و انگلیس است. انگلیس در چند دهه اخیر، در همه جنگ‌های آمریکا، از جمله تهاجم به افغانستان، عراق، سوریه، لیبی و یمن دست داشته است.

لیندزی جرمن در این باره می‌گوید: اکنون باید دید ترامپ و استارمر قرار است چه کنند. برغم برخی تفاوت‌ها میان دولت بایدن با ترامپ، درباره نسل کشی اسرائیل در غزه هر دو کاملاً هم نظر وحامی اسرائیلند. در حمایت از جنگ اوکراین هم رؤسای جمهور آمریکا متحدند. البته گفته می‌شود که ترامپ در صدد پایان جنگ اوکراین است، اما هریس هم مدعی شده بود که می‌خواهد جنگ در اوکراین را پایان دهد. رؤسای جمهور آمریکا از نظر تاکتیکی با هم تفاوت‌هایی دارند، اما در راهبرد از جمله گسترش نظامی گرایی، راه اندازی جنگ‌های موجود کاملاً به هم شبیه اند و اهداف مشترک دارند. نه تنها در خاورمیانه، در شرق اروپا و در منطقه اقیانوس آرام، دولت‌های آمریکا خواهان جنگ پایان ناپذیرند. بنابر این ترامپ را باید نماینده دیگر امپریالیسم جهانی دانست که منافع این نظام را با صدای بلند اعلام می‌کند. برای شناخت کایر استارمر نخست وزیر بریتانیا هم کافی است اشاره شود که هفته گذشته، یک نماینده مستقل مجلس بریتانیا از وی درباره نسل کشی اسرائیل در غزه پرسید که وی پاسخ داد: من این کشتار را در حد نسل کشی نمی‌دانم که معلوم نیست منظورش از نسل کشی کدام است. حقیقت این است که هرکس به فاجعه غزه نگاه کند، می‌بیند که اسرائیل مشغول پاکسازی قومی، جنایات جنگی و نسل کشی است و با محاصره غزه، اسرائیل می‌خواهد با قحطی و ویران کردن منازل و زیر ساخت ها، این فاجعه را عمیق‌تر کند. اسرائیل در صدد است با گسترش کشتار و ویرانی در کرانه باختری فلسطینیان را اخراج کند تا راه برای ساخت شهرک‌های یهودی نشین بیش‌تر هموار شود.

شرکت کنندگان در این نشست اعلام کردند با درس آموزی از فعالیت‌های پیشین جنبش ضدجنگ، برای مبارزه با جنگ افروزی‌های احتمالی رژیم‌های آمریکا و انگلیس آماده شده اند.

 

اظهارات:
۱ – عضو ائتلاف ضد جنگ در انگلیس 
۲ – لیندزی جرمن – مدیر کارزار ضد جنگ در انگلیس 
۳ – جرمی کوربین – نماینده مستقل مجلس و چهره مشهور ضد جنگ در انگلیس


منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.