سرمایه گذاری و توسعه انرژی خورشیدی؛ راهکار رفع ناترازی برق

صدا و سیما یکشنبه 04 آذر 1403 - 09:22
معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: تنها راهکار ناترازی تولید و مصرف برق در سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر است.

ضرورت سرمایه گذاری و توسعه انرژی خورشیدی برای رفع ناترازی برق

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، ابراهیم شیخ در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان مرکزی که در اراک برگزار شد، با بیان این که کمبود گاز و عدم تامین سوخت نیروگاه‌ها، تامین برق را با مشکل مواجه کرده است، تاکید کرد: سرمایه‌گذاری برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی علاوه بر تامین برق نیاز به سوخت هم ندارد.

وی افزود: دولت تسهیلات فراوانی در این زمینه در سطح وزارتخانه‌ها در مراکز مختلف تصمیم گیری مهیا کرده است. همچنین برای هزینه‌های ترانزیت برق تولیدی این نیروگاه‌ها نیز تدابیری اتخاذ خواهد شد تا سرمایه گذاری در حوزه احداث نیروگاه‌های خورشیدی منطقی و در نگاه ملی ارزشمند باشد.

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان مرکزی گفت: ۸۲ درصد مصرف انرژی برق در استان در بخش مولد مصرف می‌شود و تنها با مدیریت مصرف و احداث نیروگاه‌های خورشیدی توسط صنایع می‌توانیم از تابستان ۱۴۰۴ بدون دغدغه عبور کنیم.

محمود محمودی افزود: مطابق ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش‌بنیان صنایع با قدرت مصرف بیشتر از یک مگاوات موظفند معادل یک درصد از برق مورد نیاز سالانه خود را از طریق احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر تأمین کنند و این میزان در پایان سال پنجم حداقل به ۵ درصد برسد.

وی در ادامه به تشریح وضعیت مصرف و کسری برق و لزوم استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر در بهبود ناترازی برق صنایع استان پرداخت و با بیان اینکه احداث نیروگاه توسط صنایع نیازمند مشوق است، افزود: طبق مصوبه وزارت نیرو که در تیر سال جاری ابلاغ شد، صنایع می‌توانند برق تجدیدپذیر تولید کرده، به شبکه تزریق و همان میزان برق را از شبکه دریافت کنند.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.