کاهش فشار درهم بر دلار/ سیگنال مهم به بازار ارز رسید؛ شانس کاهش قیمت دلار قوت گرفت/ پیش‌بینی قیمت دلار امروز ۴ آذر 1403

اقتصادنیوز یکشنبه 04 آذر 1403 - 10:45
اقتصادنیوز: بازار ارز در اولین روز هفته متاثر از اخبار سیاسی و نوسانات جهانی، شاهد تغییرات مهمی در قیمت‌ها بود؛ روندی که باید دید در معاملات امروز نیز ادامه‌دار خواهد بود؟
عکس: اقتصادنیوز/ دانیال شایگان

به گزارش اقتصادنیوز، بازار ارز معاملات امروز را در حالی استارت خواهد زد که در اولین روز هفته شاهد نوسان مثبت قیمت دلار و درهم بود؛ روندی که در پی آن شکاف دلار تهران و هرات به 850 تومان رسید که عدد قابل توجهی است.

بازار رسمی هم همسو با بازار غیررسمی، شاهد روند صعودی قیمت دلار بود و طبق اعلام مرکز مبادله ایران ارزش این اسکناس به 52 هزار و 735 تومان رسید، در حالی که دلار نیما نیز با رشد به 51 هزار و 299 تومان معامله شد. از سوی دیگر، یورو در بازار مبادله با کاهش قیمت مواجه شد و با تغییر کانال، از سطح 55 هزار تومان به 54 هزار و 835 تومان رسید. نرخ حواله یورو نیز با افت به 53 هزار و 341 تومان کاهش یافت. علاوه بر این، قیمت درهم امارات در مرکز مبادله به 14 هزار و 359 تومان و نرخ حواله آن به 13 هزار و 968 تومان اعلام شد.

از سوی دیگر، قیمت درهم امارات نیز با گپ مثبت 230 تومانی در سطح 19 هزار و 250 تومان آغاز به کار کرد و در ادامه معاملات تا محدوده 19 هزار و 280 تومان افزایش یافت.درهم در ادامه معاملات با اصلاحی جزئی به محدوده 19 هزار و 220 تومان عقب‌نشینی کرد، اما در پایان روز در 19 هزار و 260 تومان تثبیت شد.

براساس بررسی اقتصادنیوز،‌ حباب دلاری درهم حدود 300 تومان تخمین زده شد که به گفته برخی تحلیلگران نشان‌دهنده نبود فشار قابل توجه از سوی درهم بر بازار است. این موضوع می‌تواند نشان‌دهنده ثبات نسبی در بازار درهم باشد، مگر آنکه عوامل خارجی مانند نوسانات دلار یا اخبار سیاسی اثرات غیرمنتظره‌ای بر بازار داشته باشند.

فعالان بازار با اشاره به بسته شدن زودهنگام بازار درهم امارات در حوالی ساعت 13 روز شنبه، معتقدند کاهش حجم معاملات و تثبیت قیمت در محدوده فعلی دور از انتظار نیست.

با این حال، بازار رمزارزها نیز روز شنبه نوسانات قابل توجهی را تجربه کرد. بیت‌کوین که در روزهای گذشته به سطوح بالایی نزدیک شده بود، با اصلاح قیمت روبه‌رو شد. این کاهش که به دلیل فشار فروش و شناسایی سود توسط سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت رخ داد، بخشی طبیعی از روند بازار تلقی می‌شود. با این حال، تحلیلگران معتقدند بیت‌کوین همچنان در مسیر صعودی قرار دارد. مقاومت کلیدی این رمزارز در سطح 98 هزار و 500 دلار قرار دارد که عبور از آن می‌تواند قیمت را به 100 هزار دلار و سپس به 102 هزار دلار برساند. در مقابل، حمایت‌های 97 هزار دلار و 95 هزار و 500 دلار به‌عنوان موانع مهمی برای جلوگیری از کاهش بیشتر عمل می‌کنند.

تتر نیز به‌عنوان یکی از ابزارهای کلیدی بازار، همچنان نقش اساسی در معاملات ایفا می‌کند. قیمت تتر در حال حاضر در سطح 70 هزار و 550 تومان در معامله است. افزایش تقاضا برای تتر در بازار داخلی، نرخ آن را در برخی صرافی‌ها به بالاترین سطح رسانده است. به دلیل کاربرد تتر در تبدیل ارزهای فیات به رمزارزها و بالعکس، این استیبل‌کوین جایگاه ویژه‌ای در بازار دارد و تقاضای بالای آن نشان‌دهنده اهمیت آن برای معامله‌گران است.

براساس پیگیری خبرنگار اقتصادنیوز، تحلیلگران بر این باورند که ورود سرمایه‌گذاران نهادی، افزایش تقاضا در بازارهای آسیایی و نزدیک شدن به رویداد هاوینگ بیت‌کوین، از عوامل تقویت‌کننده چشم‌انداز صعودی این رمزارز است. با این حال، عبور از مقاومت‌های کلیدی و تثبیت در سطوح بالاتر برای ادامه روند صعودی ضروری است.

با این همه، معامله‌گران فنی بر این باورند که درهم امارات در صورت عبور از مرز مقاومت 19 هزار و 280 تومان، به محدوده 19 هزار و 320 و سپس 19 هزار و 400 تومان خواهد رسید، اما در صورت شکست حمایت 19 هزار و 220 تومان، احتمال افت قیمت به محدوده 19 هزار و 180 تومان وجود دارد. حباب دلاری 300 تومانی درهم نیز نشان‌دهنده فشار محدود از سوی درهم بر بازار است.

معامله‌گران فنی بر این باورند که مرز حمایتی مهم دلار در محدوده پایین‌تر قرار دارد و شکست آن می‌تواند مسیر نزولی را تقویت کند. از سوی دیگر، عبور از مقاومت کلیدی، نشانه‌ای از بازگشت به روند صعودی خواهد بود.

منبع خبر "اقتصادنیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.