افزایش موارد ابتلا به HIV در کردستان/آگاهی‌رسانی و مشاوره بیشتر HIV در کردستان ضروری است

خبرگزاری ایسنا یکشنبه 04 آذر 1403 - 13:44
در آخرین آمار منتشر شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، موارد جدیدی از ابتلا به ویروس HIV در این استان شناسایی شده است، این در حالی است که بر اساس آمارهای موجود، بخش قابل توجهی از مبتلایان به این ویروس در استان هنوز شناسایی نشده‌اند.

به گزارش ایسنا، این یافته‌ها زنگ خطری برای مسئولان بهداشتی و اجتماعی به صدا درآورده و ضرورت توجه بیشتر به پیشگیری و درمان این بیماری را بیش از پیش آشکار می‌سازد.

با توجه به اینکه بخش قابل توجهی از مبتلایان به HIV در استان هنوز شناسایی نشده‌اند، ضرورت آگاهی‌رسانی و ترویج فرهنگ پیشگیری از اهمیت بالایی برخوردار است.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با تاکید بر اهمیت تشخیص زودهنگام و درمان این بیماری، از هم‌استانی‌ها خواست تا با مراجعه به مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری، نسبت به انجام تست HIV اقدام کنند.

فرزام بیدارپور در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: از ابتدای اجرای پویش ملی «من هم تست HIV می دهم» (۲۰ آبان لغایت سوم آذر)، تعداد یک هزار و ۱۲۸ تست در مراکز ثابت و موقت در سطح استان به انجام رسید که نتیجه دو مورد مثبت بود.

وی افزود: این دو مورد شامل دو مرد ۳۵ ساله و ۴۰ ساله هستند و افراد در تماس با نامبردگان نیز پیگیری می شوند.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ضمن دعوت از هم استانی ها برای مراجعه به مراکز ثابت و موقت برای انجام تست HIV، گفت: بیماری ایدز یک بیماری عفونی قابل کنترل است که قابل کنترل بودن این بیماری مشروط بر تشخیص به موقع و تحت مراقبت درمان قرار گرفتن بیمار طبق پروتکل های بهداشتی درمانی است.
بیدارپور با اشاره به اینکه، پویش «من هم تست HIV می‌دهم» تا ۲۰ آذر در استان ادامه دارد و هم استانی ها می توانند اقدام کنند، تصریح کرد: آماده شدن جواب تست اولیه ۲۰ دقیقه طول می‌کشد و در صورتی که جواب اولیه مثبت باشد، آزمایش‌های تکمیلی همراه با مشاوره های لازم انجام می گیرد.

۳۸۳ نفر مبتلا به ایدز در کردستان هنوز شناسایی نشده اند

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم گفت: با تلاش های صورت گرفته، در ۹۵ درصد موارد، روند درمان های HIV در بیماران شناسایی شده کردستانی موفق بوده است.

دکتر جهانبخش یوسفی افزود: فرد مبتلا باید سالانه آزمایش هایی را برای بررسی وضعیت ویروس ها و روند درمان انجام دهد، این درمان باعث می شود میزان ویروس اچ آی وی در بدن فرد کمتر و در مقابل سیستم دفاعی و سیستم ایمنی قوی تر شود که باعث افزایش طول عمر خواهد شد.

وی افزود: ویروس اچ‌آی‌وی می‌تواند از طریق سه راه اصلی وارد بدن شود، اولین روش استفاده از سوزن‌های آلوده یا مشترک است، دومین روش انتقال از مادر آلوده به جنین است، خانم‌های باردار آلوده که درمان نشده‌اند، می‌توانند ویروس را به جنین خود منتقل کنند.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری دانشگاه علوم پزشکی کردستان ادامه داد: سومین راه، رابطه جنسی محافظت‌نشده بوده که این روش شایع‌ترین راه انتقال ویروس می باشد.

جهانبخش یوسفی بیان کرد: در استان کردستان حداقل ۶۲۴ نفر مبتلا به ویروس اچ‌آی‌وی وجود دارد، در حالی که تنها ۲۴۱ نفر شناسایی شده‌اند، این بدان معناست که ۳۸۳ نفر از مبتلایان هنوز تشخیص داده نشده‌اند.

به گفته وی سال گذشته، ۷۲ درصد از موارد شناسایی‌شده از طریق رابطه جنسی منتقل شده‌اند، همچنین ۷۵ درصد گروه سنی مبتلایان بین رنج سنی ۲۵ تا ۴۵ سال بوده است.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اینکه نسبت خانم‌های مبتلا از ۱۰ درصد به ۲۷ درصد در سال گذشته افزایش یافته است، افزود: تشخیص زودهنگام ویروس می‌تواند از پیشرفت بیماری و تبدیل آن به بیماری ایدز و انتقال آن به دیگران جلوگیری کند، افرادی که احساس می‌کنند ممکن است مبتلا باشند، باید بدون تأخیر آزمایش دهند.

به گفته وی در هر شهرستان، مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی وجود دارد که خدمات مشاوره، آزمایش و درمان رایگان ارائه می‌دهند.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اینکه تمام مراحل مشاوره و آزمایش در فضایی کاملاً محرمانه انجام می‌شود، افزود: افراد می‌توانند با نام مستعار مراجعه کنند و درصورت عدم تمایل نیازی به ارائه مشخصات فردی نیست و به صورت کاملا محرمانه، یک کد دریافت می‌کنند.

یوسفی خاطرنشان کرد: با تماس به مراکز بیماری های رفتاری در هر شهرستان به صورت کاملا محرمانه، شرح حال از بیمار دریافت می شود و درصورت نیاز به آزمایش، بیمار به مرکز مراجعه می‌کند، در صورت مثبت بودن نتیجه آزمایش، فرد به پزشک درمانگر معرفی و درمان رایگان با استفاده از داروهای ترکیبی آغاز خواهد شد.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

بیشتر بخوانید