برگزاری پویش مردمی کودکان سایبری در آذربایجان‌شرقی

خبرگزاری ایسنا یکشنبه 04 آذر 1403 - 15:01
رئیس پلیس فتا آذربایجان شرقی از برگزاری پویش مردمی کودکان سایبری از ۲۴ الی ۳۰ آذر ماه همزمان با سراسر کشور در استان آذربایجان شرقی خبر داد و گفت: این پویش با توجه به شکل‌گیری و ساماندهی جرایم جدید با دامنه گسترده و دربرگیری زیاد در تمامی اقشار و سنین با برگزاری برنامه‌های متنوع مانند مسابقات ویژه دانش‌آموزان برگزار می‌شود.

سرهنگ اکبر محمد جعفری در گفت‌وگو با خبرنگاران هدف از برگزاری پویش مردمی کودکان سایبری را افزایش آگاهی دانش آموزان و خانواده‌ها در خصوص آسیب‌های اجتماعی و ارتقای نقش مدارس جامعه و سکوهای محتوایی در ایمنی کودکان در فضای مجازی عنوان کرد و افزود: سرمایه‌گذاری بر روی کودکان، سبب ایمن‌سازی در مقابل آسیب‌های اجتماعی و رشد در آینده خواهد شد و در این راستا همکاری پلیس فتا و دستگاه تعلیم و تربیت نیز متقابل و تنگاتنگ است.

وی، راه‌اندازی شبکه آموزش دانش آموزی تحت عنوان شبکه شاد را مورد اشاره قرار داد و بر لزوم اتخاذ تدابیر لازم جهت جلوگیری از سوء استفاده مجازی اخلاقی و اعتقادی دانش‌آموزان در این بستر و تقویت بنیه اعتقادی کودکان با آموزش خود کنترلی تاکید کرد.

رئیس پلیس فتا استان آذربایجان شرقی با اشاره به برخی معایب استفاده بیش از حد از فضای مجازی، تنهایی و رها شدگی بیش از حد در این فضا را مورد اشاره قرار داد و گفت: فضای مجازی، فضایی بدون محدودیت است که سبک زندگی بسیاری از ما را پس از دوران شیوع ویروس کرونا تحت تاثیر قرار می‌دهد و بسیاری از ما با آسیب‌های ناشی از آن دوران درگیر هستیم که اکنون می‌توان به راحتی با برخی اقدامات فضا را سازماندهی کرد.

وی، همکاری متقابل رسانه‌ها در اطلاع رسانی و تبیین اهمیت پویش مردمی کودکان سایبری و همکاری نهادها و دستگاه‌های مختلف را در پیشبرد اهداف تعریف شده برای این پویش و افزایش آگاهی بخشی به کودکان و خانواده‌ها موثر عنوان کرد.

جعفری، شکاف دیجیتال ناشی از کاهش نقش والدین و غالب شدن فضای مجازی در آموزش‌ها و تغییرات فرهنگی و مقتضیات زمان را از دیگر از دیگر ضروریات افزایش آگاهی خانواده‌ها در این زمینه دانست و نقش مدارس در ارتقای سواد دیجیتال و فضای مجازی را از دیگر اهداف فرعی برگزاری پویش مردمی کودکان سایبری برشمرد و افزود: سال گذشته پیشنهاد شد تا واحد درسی با این موضوع در مدارس تعریف و حساسیت‌های لازم ر این خصوص در والدین و تمام کسانی که به نوعی از فضای مجازی استفاده می‌کنند، ایجاد شود تا بتوانیم به منظور جلوگیری از درگیر جرایم و قربانی جرایم شدن، فضایی امن و ایمن برای کودکان در فضای مجازی ایجاد کنیم؛ چرا که قابل دسترس‌ترین طعمه‌ها در فضای مجازی کودکان هستند که متاسفانه درگیر برخی جرایم می‌شوند.

وی، تحقق مبارزه با آسیب‌های اجتماعی و افزایش سواد مجازی و سایبری را جدا از برگزاری جلسات آموزشی جهت تبیین عملکرد و اقدامات آثاری و چاپ بنر دانست و گفت: باید به دنبال اقدام آماری و واقعی در این زمینه باشیم که در این میان نقش دانشگاه‌ها، مراکز علمی و فرهنگی، رسانه‌ها و سازمان‌های مردم نهاد و نهادهای دولتی چشمگیر است.

رئیس پلیس فتا استان آذربایجان شرقی در ادامه با تبیین روز شمار و شعارهای پویش ملی کودکان سایبری، تعریف حریم خصوصی و مصادیق نقض آن در حوزه کودک، خانواده و والدگری سایبری، دوستان و بازی‌های سایبری، مدرسه و آموزش سایبری، جامعه و فرهنگ سایبری و اخلاق سایبری، سکوها و مسئولیت اجتماعی و پلیس فتا و حامی کودکان سایبری را از جمله شعارهای تعیین شده برای روزهای برگزاری این پویش، عنوان کرد.

وی، اشتراک‌گذاری اطلاعات، رعایت الگوی مصرف فضای مجازی، نحوه برخورد با سوء استفاده‌های احتمالی، مراقبت از اعتیاد سایبری فرزندان، استفاده از ابزارهای نظارت والدین، نحوه انتخاب دوستان سایبری، معیارهای بازی‌های رایانه‌ای، تهدیدهای رایانه‌ای و رعایت نکات ایمنی در بازی‌های بر خط، معرفی راه‌های ارتباطی با فتا دریافت مشاوره و معرفی وب سایت‌های فتا و آموزش‌های پیشگیرانه را از دیگر زیر محورهای روزشمار پویش کودکان سایبری، برشمرد.

وی ابراز امیدواری کرد تا اجرای این پویش با همکاری نهادهای ذی‌ربط نتیجه بخش و مستمر باشد و با اشاره به برگزاری دوره‌های آموزشی توسط پلیس فتای استان در طول سال، اقدامات پیشگیرانه و آموزشی را در کاهش جرم فیشر و برداشت‌های غیرمجاز به عنوان اولین جرم معمول در کشور و استان در سال‌های گذشته، موثر دانست.

جعفری ادامه داد: الان در استان ما، پرداخته بیعانه و عدم پاسخ پاسخگویی فروشنده از شایع‌ترین جرم‌های سایبری محسوب می‌شود که یک مورد دستگیری با ۶۲ شاکی داشتیم و در خصوص ارزهای دیجیتال نیز با وجود هشدارهای متعدد ۱۲ محور اصلی رعایت نمی‌شود و با پرونده‌های متعددی در این خصوص مواجه هستیم.

انتهای پیام 

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

بیشتر بخوانید