به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، عباسی مجری طرح آبیاری زیر سطحی گفت: قانون، وزرات جهاد کشاورزی را ملکف کرده است که هر ساله ۱۵۰ هزار هکتار از باغها و زمینهای کشاورزی را به سامانه آبیاری زیر سطحی تجهیز کند.
مزرعه آقای امینی چهار سال است که ۸۲ هکتار آن به سامانه نوین آبیاری زیر سطحی مجهز شده است. به گفته آقای امینی این روش آبیاری در مقایسه با آبیاری غرق آبی ۴۰ تا ۵۰ درصد در مصرف آب صرفه جویی میشود و ۵۰ درصد علف هرز مزرعه هم از بین میرود.
سامانه ابیاری زیر سطحی که بیشترین عملکرد را در مدیریت آب و راندمان تولید دارد در بیش از ۱۵ هزار هکتار از زمینهای کشور اجرایی شده است.
ابراهیمی پور کارشناس سامانههای آبیاری نوین گفت:آبیاری زیر سطحی در کاهش مصرف نهادهها تاثیر گذار است به لحاظ اینکه کود از طریق این سامانه هوشمند به مزرعه داده میشود ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش مصرف مشاهده شده است.
بر اساس آمارهای وزارت جهاد کشاورزی با تجهیز باغها و مزارع به سامانه های آبیاری زیرسطحی هوشمند به طور متوسط راندمان تولید ۴۰ درصد افزایش دارد.
عباسی مجری طرح سامانههای نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی گفت:بهترین راه برای مدیریت آب در مزارع استفاده از همین سامانه است وخیلی از کشورها هنوز به توسعه ابیاری زیر سطحی روی نیاوردند، اما ما این روش را در کشور بومی سازی کردیم.
مسئولان وزارت جهاد کشاورزی میگویند استانهای کرمان، خراسان رضوی و قزوین در گسترش آبیاری زیر سطحی پیشرو بوده اند و کشور ما نیز جزو ۱۰ کشور دارای این نوع فناوری است.
بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۳ دولت مکلف است ۸۵ درصد هزینههای تجهیز باغها و مزارع به سامانه نوین آبیاری زیر سطحی را بلاعوض تامین و پرداخت کند.