به گزارش خبرگزاری صداوسیما، رضا حامدی خواه کارگردان نمایشهای تلویزیونی با حضور در استودیو شبکه خبر در بخشی از سخنانش در پاسخ به این سوال که برنامه «چای نبات»، برنامه جدیدی است گفت: این برنامه از این نظر جدید است که ما سالها بود که در سازمان صداوسیما این نوع کارها را دنبال نکرده ایم.
وی در پاسخ به این سوال که ما نمایش تلویزیونی داریم گفت: خبر ما نمایش تلویزیونی نداریم، تلویزیونها از همان ابتدای تاسیس خودشان تلاش کردند از تئاتر بهره ببرند، از هنرهای نمایشی بهره ببرند، به همین دلیل انواعی را در تلویزیون تعریف کردند، به عنوان مثال ما اگر تئاتری را ضبط بکنیم در حقیقت ما یک گزارش گرفتیم، چون ما هیچ دخل و تصرفی برای رسانه انجام ندادیم این میشود ضبط تئاتر، اما زمانی رسانه تلویزیون درگیر نمایش میشود که که دخل و تصرف میکند برای رسانه جدید، اینجاست که ما با نمایش تلویزیونی سروکار داریم که خودش انواع دارد، به عنوان مثال اغلب کارهای خانم برومند.
وی افزود: همچنین تئاترهای هستند که ما آن تئاتر را در استودیو دخل و تصرف میکنیم که به آن ضبط تلویزیونی تئاتر میگویم، اما گاهی هست که اساسا برای تلویزیون مینویسم مثل همین «چای نبات». اما چرا ما این واژه نمایش را به کار میبریم برای اینکه داریم اهمیت می دهیم به قصه، درام و بازی، در حقیقت تلویزیون دارد از عناصر نمایشی بهره میگیرد متناسب با ظرفیتهای خودش.
وی گفت: بعضی وقتها سیت کام را مساوی و مترادف مجموعه نمایشی میدانند درحالی که این نیست، سیت کام یعنی کمدی موقعیت، اگر هر کدام از این مجموعهها کمدی موقعیت باشد سیت کام است، مثلا مجموعه «سلطان و شبان» را میتوانیم مجموعه نمایشی بدانیم، چون قصهها به هم پیوسته است و نمونه خارجی آن مثل «ارتش سری».
وی درباره انتخاب بازیگرها گفت: اساسا حداقل از دهه ۶۰، همیشه نمایشهای تلویزیونی پایگاهی بوده برای معرفی بازیگر. سازمان صداوسیما اگر میخواهد بازیگر درست وارد طرحهای خود بکند مدخلش نمایشهای تلویزیونی است.
وی در پاسخ به این سوال که این برنامه «چای نبات» فصلهای بعدی هم خواهد داشت گفت: قرار بود این کار ۳۰ قسمت باشد، اما ۱۰ قسمت الان تولید شده است و دوستان نویسنده دارند ادامه اش را مینویسند که در ۳۰ قسمت تولید شود. شخصیتها و داستانها تغییری نخواهد یافت و همین شیوه دنبال خواهد شد یعنی یک خانوادها، اما هر بار بازیگران مهمان خواهیم داشت.
وی درباره تغییرات احتمالی این کار گفت: تاکید میکنم روی متنها، با توجه به این کار طرح اولیه اش را رسول نجفیان طراحی کرده است و این ایده از اینجا آغاز شد که ما بعضی از کارهای موفق دهه ۶۰ و ۷۰ را امروزی بکنیم. ولی امیدوارم بیشترین تاکید را بر نگارش تلویزیونی قرار بدهیم .