به گزارش خبرگزاری صداوسیما، همزمان با سالگرد درگذشت «پروانه معصومی»، مستند «پروانه» با موضوع زندگی این هنرمند فقید به سفارش سیما فیلم و به کارگردانی ایمان احمدی امروز ساعت ۲۲:۳۰ از شبکه دو سیما پخش میشود.
در این مستند که روایتگر زندگی این بانوی هنرمند از تولد تا فقدان است، ابوطالب و زهرا کبودر آهنگی، برادر و خواهر، و نیما معصومی فرزند پروانه معصومی برای اولین بار خاطراتی از زندگی شخصی این بازیگر فقید را بازگو میکنند.
همچنین شخصیتهایی از جمله علیرضا زریندست، اکبر نبوی، انسیه شاهحسینی، داریوش یاری، بهروز افخمی، جهانگیر الماسی، ایوب آقاخانی، سید احمد میرعلایی، خسرو ملکان، نسرین نکیسا، مهدی صباغزاده، سید مهدی حقی، محمود عبدالحسینی ورضا ابوفاضلی، در این مستند روایتگر خاطراتی از نقشآفرینیهای ماندگار پروانه معصومی هستند.
پروانه معصومی با حضور به عنوان نقش اول زن در فیلم «رگبار» ساخته بهرام بیضایی خود را به جهان بازیگری معرفی کرد و برای نقش آفرینی در «گلهای داوودی» جایزه بهترین بازیگر نقش اول جشنواره فجر را از آن خود کرد. او نخستین بار سال ۱۳۶۳ در سریال «کوچک جنگلی» به کارگردانی بهروز افخمی در قاب تلویزیون حاضر شد و بعدها در مجموعه هایی، چون «امام علی (ع)»، «مسافر ری»، «پلیس جوان»، «یوسف پیامبر (ع)» و «مثل هیچکس» بازی کرد. این بانوی هنرمند ششم آذر ۱۴۰۲ به علت بیماری درگذشت.
در سالروز شهادت آﯾﺖ الله «ﺳﯿﺪﺣﺴﻦ ﻣﺪرس»، شبکه قرآن و معارف گوشههایی از زندگی و مبارزات آن عالم فقیه و مجاهد را با پخش مستند «تنها مدرس» روایت میکند.
مستند «تنها مدرس» با بهرهگیری از تصاویر آرشیوی و با نگاهی به ابعاد زندگی سیاسی و مبارزاتی آیت الله مدرس ساعت ۱۹:۳۰ روز جمعه ۹ آبان پخش خواهد شد.
آیت الله «سیدحسن طباطبایی زواره» معروف به «مدرس» (۱۲۴۹ ش-۱۳۱۶ ش) فقیه و سیاستمدار شیعی بود. آیت الله مدرس از علمای اصفهان در دوران مشروطه بود که به حمایت از مشروطهخواهان پرداخت. وی در دوره دوم مجلس شورای ملی، از طرف فقها بهعنوان یکی از مجتهدانی تعیین شد که طبق قانون اساسی مشروطه میبایست بر هماهنگی مصوبات مجلس با شرع اسلام نظارت داشته باشند.
شهید مدرس از دوره سوم تا دوره ششم نیز برای چهار دوره نماینده مردم تهران در مجلس شورای ملی بود. آیتالله مدرس در راه اعتلای اسلام و دفاع از معارف شیعه تلاش کرد و در دوران دیکتاتوری رضاخان لحظهای با استبداد و استعمار سازش نکرد به همین دلیل مأموران مخفی رضاخان در ۷ آبان ۱۳۰۵ سوء قصد نافرجامی را علیه ایشان برنامه ریزی و اجرا کردند.
وی پس از سالها تبعید در خواف و کاشمر سرانجام به عنوان پرچمدار حرکتهای ضد استعماری در راه مبارزه با استبداد، شامگاه دهم آذر ۱۳۱۶ به دست ایادی رضاخان مسموم و به شهادت رسید. در ایران دهم آذر، به مناسبت شهادت آیت الله مدرس، به نام «روز مجلس» نامگذاری شده است.
شبکه نمایش سیما همزمان با روز نیروی دریایی، فیلم سینمایی «جنگ نفتکشها» به نویسندگی و کارگردانی محمد بزرگنیاوبه تهیه کنندگی غلامرضا موسوی محصول سال ۱۳۷۲ را امروز ساعت ۲۱ پخش میکند.
در خلاصه داستان «جنگ نفتکشها» آمده است: در طول جنگ ایران و عراق، نفتکشهای ایرانی مدام مورد حمله نیروهای عراقی قرار میگیرد تا اینکه یک ناخدای جوان تصمیم میگیرد به کمک یکی از دوستانش یکی از نفتکشها را از تنگه هرمز خارج کند.
از بازیگرانی که در این به ایفای نقش پرداختهاند میتوان مجید مظفری، فیروز بهجت محمدی، ژاله علو و عزت الله انتظامی را نام برد.
این فیلم براساس واقعه جنگ نفتکشها در خلیج فارس در زمان جنگ ایران و عراق ساخته شدهاست. محمد بزرگ نیا برای نویسندگی و کارگردانی این فیلم سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی را از دوازدهمین دوره جشنواره فیلم فجر دریافت کرد.
فیلم سینمایی «جنگ نفتکشها» چهارشنبه ۷ آذر ساعتهای ۷ و ۱۳ بازپخش میشود.
فیلم «در قلب دستگاه»، متناسب سازی شده برای نابینایان و ناشنوایان، نخستین بار پنجشنبه ۸ آذر ساعت ۲۳ از شبکه نمایش پخش و جمعه ۹ آذر ساعت ۹ و ۱۷ بازپخش می شود.
در خلاصه این فیلم به کارگردانی مارتین ماکاریف از سینمای بلغارستان سال۲۰۲۲ آمده است: گروهی از زندانیان که در کارخانه فولاد کار اجباری انجام میدهند، روزشان را مانند هر روز دیگری آغاز میکنند، اما تا پایان روز زندگی آنها برای همیشه تغییر خواهد کرد..
هریستو شوپوف، الکساندر سانو، بشار رحال، جولیان ورگووف، ایوایلو هریستوف، ایگور آنگلوف، هریستو پتکوف، ولادیمیر زومبوری و استویان دویچف در این فیلم بازی کرده اند.
«در قلب دستگاه»، نامزد سینمای بلغارستان برای اسکار غیرانگلیسی زبان بوده و غیر از آن برنده و نامزد ۳۴ جایزه از جشنوارهها و جوایز سینمایی مختلف شده است.