پایش صنایع و معادن راهی برای حفظ کیفیت محیط زیست است

خبرگزاری ایسنا سه شنبه 06 آذر 1403 - 14:06
رئیس اداره حفاظت محیط زیست کاشان گفت: نظارت و پایش صنایع و معادن، اهمیت بالایی برای حفظ کیفیت محیط زیست ایفا می‌کند، زیرا پایش‌های مستمر و بررسی اطلاعات حاصل از آن، مبنای اطلاع رسانی به جامعه و تصمیم‌گیران مدیریت کشور است.

افزایش صنایع، یکی از برنامه‌های دولت‌ها برای توسعه کشور است که رشد شتابان صنایع، منجر به صدمه‌هایی بر سلامت انسان و محیط زیست شده است، اما تأمین سلامت شهروندان، جامعه و محیط، برای حفظ محیط‌زیست سالم از جمله اصول سند چشم‌انداز ایران ۱۴۰۴ است.

الهیار دولتخواه در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: رعایت استانداردها و الزامات زیست‌محیطی توسط همه واحدهای تولیدی، صنعتی در کنار فرهنگ‌سازی، موضوعی مهم و اساسی در حفظ محیط زیست و رسیدن به توسعه پایدار قلمداد می‌شود.

وی تصریح کرد: کارشناسان حفاظت محیط زیست شهرستان کاشان، با هدف دفاع از حقوق شهروندان، ۴۳۰ مورد نظارت و پایش شبانه‌روزی واحدهای صنعتی، خدماتی و معدنی را در هشت ماه گذشته از سال جاری عملیاتی کرده‌اند.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست کاشان، تأکید کرد: نظارت و پایش واحدهای تولیدی، صنعتی، معدنی و خدماتی به ویژه در فصل‌های سرد سال یکی از اولویت‌های سازمان محیط زیست است که به‌طور شبانه روزی انجام می‌شود تا تخلفات زیست‌محیطی شناسایی و رسیدگی شود.

دولتخواه گفت: با توجه به گستردگی صنایع مستقر در شهرستان، برنامه‌های بازدید و پایش به صورت فشرده انجام گرفته و با صدور اخطار، مهلتی برای رفع آلایندگی صنایع آلاینده تعیین شده است.

وی افزود: پژوهش‌های علمی نشان می‌دهد که آلودگی هوا، آثار منفی بر سلامت انسان‌ داشته و باعث بروز بیماری‌های تنفسی، قلبی شده و تخریب زیستگاه‌های حیوانات و گیاهان و کاهش تنوع زیستی را به همراه دارد.

دولتخواه تأکید کرد: پایش‌های محیط‌زیست کاشان، برای پیشگیری از افزایش آلاینده‌های جوی، در ساعت‌های غیراداری و حتی شب هنگام با شدت و دقت بیشتری انجام می‌شود.

وی تصریح کرد: شناسایی و برخورد با صنایع آلاینده محیط‌زیست، جلوگیری از تخلف در خارج از وقت اداری، افزایش کیفیت شاخص‌های زیست‌محیطی صنایع و معادن از جمله هدف‌های اجرای طرح پایش شبانه است که وضعیت آلایندگی هوا به لحاظ کارکرد صحیح و کامل بودن سیستم‌های کنترل بررسی می‌شود.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست کاشان، گفت: وضعیت خروج پساب، فیلتراسیون و مدیریت پسماند مورد بررسی قرار گرفته و در صورت خاموش کردن فیلتر، رهاسازی پساب و رعایت نکردن الزام‌های زیست محیطی، به متخلفان اخطار داده می‌شود.

دولتخواه تأکید کرد: داشتن هوای پاک با وضع قانون ایجاد نمی‌شود بلکه نیازمند عزم جدی همه دستگاه‌های مربوط است که مشارکت مردم از اهمیت دوچندان برخوردار است.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.