بیماری انسداد مزمن ریوی را چگونه کنترل کنیم؟

بهداشت نیوز چهارشنبه 07 آذر 1403 - 14:00

به گزارش بهداشت نیوز، دکتر فرید پورصادق، فوق تخصص بیماری‌های ریه، در مصاحبه‌ای به بررسی علل، علائم و روش‌های پیشگیری و درمان بیماری انسداد مزمن ریوی (COPD) پرداخت. این بیماری مزمن، یکی از دلایل اصلی ناتوانی‌های تنفسی در سراسر جهان است که می‌تواند زندگی بیماران را به‌طور چشمگیری تحت تأثیر قرار دهد.

وی در این خصوص گفت: بیماری انسداد مزمن ریوی یک بیماری تنفسی است که به تدریج باعث کاهش عملکرد ریه‌ها می‌شود. بیماران مبتلا به این بیماری به‌ویژه در مراحل پیشرفته آن، با مشکل در انجام فعالیت‌های روزمره مواجه هستند و حتی ممکن است به اکسیژن نیاز پیدا کنند. این بیماری می‌تواند به مشکلات قلبی و نارسایی‌های قلبی نیز منجر شود.

وی افزود: مصرف سیگار و دخانیات، از جمله عوامل اصلی ابتلا به بیماری انسداد مزمن ریوی است. همچنین مصرف قلیان، دخانیات الکترونیکی و مواد مخدر استنشاقی نیز خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد. افراد شاغل در محیط‌های کاری که با مواد شیمیایی سر و کار دارند، نیز بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند.

فوق تخصص ریه ادامه داد:مهمترین اقدام در پیشگیری و درمان این بیماری، تشخیص زودهنگام و قطع مصرف دخانیات است. برای بیمارانی که در مراحل اولیه بیماری قرار دارند، درمان علامتی و دارویی می‌تواند بسیار مؤثر باشد. به‌ویژه اگر این بیماران بتوانند مصرف سیگار را قطع کنند، روند درمان به‌طور قابل توجهی بهبود می‌یابد.

وی همچنین در مورد علائم اولیه بیماری بیان کرد: علائم اصلی بیماری انسداد مزمن ریوی شامل تنگی نفس، سرفه‌های مزمن و خستگی است. بیماران معمولاً در پی انجام فعالیت‌های روزانه مانند راه رفتن یا ورزش، دچار تنگی نفس و احساس خستگی می‌شوند.

دکتر پورصادق توصیه کرد: پیشگیری از این بیماری به‌خصوص از طریق ترک سیگار و جلوگیری از مصرف مواد دخانیات و مخدر بسیار حیاتی است. افراد باید از ابتلا به این بیماری با اقدامات ساده‌ای چون ترک سیگار و عدم قرارگیری در معرض دود و مواد مضر جلوگیری کنند.

وی اشاره کرد : این بیماری تنها مختص افراد سیگاری نیست و عوامل ژنتیکی نیز می‌توانند در ابتلا به آن نقش داشته باشند. بنابراین، حتی افرادی که دخانیات مصرف نمی‌کنند، در صورت داشتن سابقه خانوادگی، باید بیشتر مراقب سلامت ریه‌های خود باشند.

فوق تخصص ریه عنوان کرد:با توجه به اهمیت پیشگیری و تشخیص زودهنگام، توصیه می‌شود افراد برای معاینه و مشاوره در مورد سلامت ریه خود به پزشکان متخصص مراجعه کنند و از اقدامات پیشگیرانه برای محافظت از سلامت ریه‌های خود استفاده نمایند.

منبع خبر "بهداشت نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.