به گزارش ایسنا، روزنامه تایمز چاپ رژیم صهیونیستی نوشت که سه مسوول عرب از کشورهای میانجی در گفتگو با این روزنامه تصریح کردند که مذاکرات میان رژیم صهیونیستی و حماس درباره برقراری آتشبس در نوار غزه به بنبست رسیده و اساسا دلیل آن به مخالفت (بنیامین) نتانیاهو (نخستوزیر رژیم صهیونیستی) با توقف جنگ و عقبنشینی نیروهای این رژیم از نوار غزه در مقابل آزادی تمامی اسرای باقیمانده برمیگردد.
به نوشته این روزنامه اسرائیلی، این مسوولان عرب اظهار کردند: حماس نیز با پیشنهادهای اخیر برقراری آتشبس موقت در مقابل آزادی جمعی از اسرای صهیونیست مخالفت کرد. این پیشنهادها محکوم به شکست هستند چراکه جنبش (حماس) مدتهای طولانی است که تاکید میکند چارچوبهای کاری را که شامل ازسرگیری حملات اسرائیل در غزه پس از اجرای این پیشنهادها است، نخواهد پذیرفت.
یکی از این مسوولان عرب در پاسخ به این سوال که چرا مصر و قطر چنین پیشنهادهایی برای آتشبس موقت را مطرح کردند در حالی که میدانستند حماس هرگز با آنها موافقت نخواهد کرد، گفت: این ایده از سوی دولت بایدن ارائه شد و میانجیها را به در پیش گرفتن تمامی راههای ممکن برای رسیدن به یک موفقیت تشویق کرد.
به گزارش خبرگزاری «سما» فلسطین، به نظر میرسد که این میانجیهای عرب مایل به پذیرش خط قرمزی هستند که حماس در برابر توافقهایی تعیین کرد که اجازه ازسرگیری جنگ و ماندن ارتش اسرائیل در غزه را میدهد و در عین حال مخالف خط قرمز نتانیاهو علیه قراردادهایی هستند که شامل این ۲ شرط نیست.
یک دیپلمات عرب دیگر اظهار کرد: آمریکا به مسایل به همین شیوه مینگرد، جو بایدن، رئیس جمهور این کشور گفت زمان پایان دادن به جنگ فرارسیده و آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا میگوید که کشورش هرگز با ماندن نیروهای اسرائیلی در غزه موافقت نخواهد کرد.
یک مسوول رژیم صهیونیستی که از روند مذاکرات درباره اسرای صهیونیست در غزه مطلع است، در شرح چرایی عدم تمایل نتانیاهو به صرف نظر کردن از این ۲ شرط گفت: عقبنشینی نیروهای اسرائیلی از غزه به آن تصویر پیروزی که نخستوزیر سعی دارد ارائه کند، لطمه وارد خواهد کرد.
او در ادامه از پاسخ به این سوال که آیا مخالفت نتانیاهو با توقف جنگ انگیزههای سیاسی دارد، امتناع کرد.
این همان چیزی است که منتقدان نتانیاهو آن را مطرح کرده و میگویند شرکای نتانیاهو در ائتلاف راست افراطی متعهد هستند در صورتی که نتانیاهو با قرارداد تبادلی که به جنگ خاتمه میدهد، موافقت کند، آنها کابینه را منحل میکنند.
دیپلمات عرب یاد شده پیشبینی کرد که استراتژی نتانیاهو در چند ماه گذشته کارشکنی در مذاکرات با هدف تعیین شروط بهتری برای آتشبس با روی کار آمدن دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا بوده است.
این دیپلمات در ادامه گفت: این استراتژی اشتباه است چراکه حماس هرگز از خواستههای اصلی خود تنها به دلیل به قدرت رسیدن ترامپ دست نخواهد کشید.
در همین رابطه مسوول رژیم صهیونیستی تاکید کرد: احتمالا ترامپ بیش از بایدن متمایل به پذیرش حضور نیروهای باقیمانده در غزه پس از جنگ است و این را برخی از مسوولان سابق تیم ترامپ در ماه گذشته به روزنامه «تایمز اسرائیل» گفتند.
این منبع افزود: با این حال این به معنای آن نیست که حماس با آزادی تمامی «گروگانها»ی باقی مانده طبق این شروط موافقت خواهد کرد چراکه که حماس آنها را اهرم فشاری برای متقاعد کردن اسرائیل به عقبنشینی کامل از غزه میداند.
نکتهای که باید به آن اشاره شود این است که احتمالا موافقت با توقف جنگ و عقبنشینی کامل نیروهای اسرائیلی به حماس اجازه مقاومت حتی به صورت ناپایدار را میدهد. در این رابطه این مسوولان عرب نیز تاکید کردند که این مساله اجتنابناپذیر است.
یکی از این دیپلماتها گفت: همواره فلسطینیهایی وجود خواهند داشت که توسط حماس استخدام شوند اما هرچقدر که جنگ طولانی شود، احتمال آن افزایش پیدا میکند، آنچه اطمینان کمتری دربارهاش وجود دارد، این است که آیا گروگانها زنده خواهند ماند یا نه.
یکی دیگر از این دیپلماتها با اشاره به اقدام ارتش رژیم صهیونیستی به توسعه محور نتزاریم و تبدیل آن به یک منطقه نظامی مسدود با پهنای پنج کیلومتر در کنار ساخت دکلها و کشیدن لولههای آب از اراضی اشغالی گفت: در این میان شاهد هستیم که ارتش اسرائیل در حال احداث زیرساختهایی جهت ماندن در غزه برای مدتی نامعلوم است.
او افزود: مهمتر از اینها این است که نتانیاهو مخالف هرگونه نقشآفرینی تشکیلات خودگردان فلسطین در غزه بوده و آن را به حماس تشبیه کرد اما جامعه جهانی رامالله را تنها جایگزین قابل اجرای حماس میداند، علاوه بر این تشکیلات خودگردان در نهایت در ایجاد افقی سیاسی برای رسیدن به راهحل ۲ دولتی که اسرائیل آن را نمیپذیرد، اهمیت بالایی دارد.
«بتسلئیل اسموتریچ» وزیر دارایی رژیم صهیونیستی در همایشی که شورای «یشع» نماینده شهرداریهای شهرکهای اشغالی کرانه باختری برگزار کرده بود، مدعی شد، رژیم باید غزه را اشغال کرده و نیمی از ساکنان فلسطینی آن را ظرف ۲ سال آینده به مهاجرت تشویق کند. میتوان شرایطی را ایجاد کرد که ظرف ۲ سال تعداد ساکنان غزه به نیمی از جمعیت فعلی کاهش یابد، این کار هزینه زیادی را در بر نخواهد داشت و حتی اگر هزینه بر هم باشد، ما نباید از پرداخت بهای آن بترسیم.
روزنامه تایمز رژیم صهیونیستی در پایان نیز نوشت: در پایان نیز باید بر این نکته تاکید کنیم که نتانیاهو همانگونه که «یوسی وارتر» کارشناس مسایل سیاسی روزنامه عبری هاآرتص گفت، به سرعت و با اصرار توافق آتشبس با لبنان و در واقع حزبالله را امضا کرد اما در عین حال به جنگ علیه غزه بدون هیچ افق و دستاوردی ادامه میدهد.
انتهای پیام