به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، فرمانده نیروی دریای ارتش به مناسبت روز نیروی دریایی با حضور در برنامه صف اول در خصوص برنامهها و دستاوردهای نیروی دریایی ارتش گفت: ما به طور مشخص در سه حوزه دفاعی، تامین امنیت و توسعه اقتصاد دریایی ماموریت داریم. در بخش دفاعی قطعا توان رزمی این حوزه تامین امنیت است، بخش دیگر در آبراههای بسیار مهم و حیاتی و راهبردی و همین طور پهنههای اقیانوسی و حوزه سوم ما هم بحث نقش مان در توسعه اقتصاد دریایی کشور است. وی افزود: در بحث دفاعی قطعا اولویت اول ما ساخت تجهیزات جدید بوده که در طول روزهای پیش رو الحاق خواهیم داشت، در بحث زیرساختی افتتاح منطقه دریایی جدید را خواهیم داشت در منطقه عمومی جاسک که فاز اول آن افتتاح خواهد شد. امیر ایرانی اضافه کرد: ما در حوزه زیر سطحی در بخش زیردریایی فاتح که کلاس نیمه سنگینی است در ایران ساخته شد دومین فروند آن سال آینده الحاق خواهد شد و ساخت زیردریایی سنگین هم کماکان ادامه دارد. وی در خصوص ناوشکن سهند نیزگفت: امیدواریم که ناوشکن سهند در رزمایش ذوالفقار ارتش با پرتابگر موشک، حضور پیدا کند.
امیر ایرانی خاطر نشان کرد: در حوزه توان رزمی عمده شناورهای مان را در حال به روز رسانی هستیم، در سامانههای تسلیحاتی، قدرت تحرک، مانور، ماندگاری بیشتر در دریا و قلمرو افزایی اقدامات خوبی انجام گرفته است. وی در خصوص مصادیق افزایش توان رزمی گفت: درهوشمندسازی و سرعت عمل تسلیحات به دستاوردهای جدیدی رسیدیم، در سامانههای موشکی هم در برد، سرعت و این که بتوانند در محیطهای آلوده جنگ الکترونیک ماموریت را به درستی انجام بدهند دستاورد داشته ایم. فرمانده نیروی دریایی ارتش اضافه کرد: در حوزه بدون سرنشین ها، دستاوردهای بسیار خوبی داشتیم و ناودستههای پهپادبر ما دیگر در دریا توان بازسازی خودشان را خواهند داشت.
امیر ایرانی اضافه کرد: در حوزه رزمایشها به ویژه رزمایشهای دو جانبه و چند جانبه مشترک و مرکب، رزمایشهای بسیار خوبی برگزار شد از جمله رزمایش وحدت با نیروی دریایی سپاه، در کنار آن در حوزه دیپلماسی دفاعی بخشی رزمایشهایی بود که دو جانبه و چند جانبه انجام شد، و الان اساتید ما در دانشگاههای کشورهایی که دوست و همسو هستند، تدریس می کنند. فرمانده نیروی دریایی ارتش اضافه کرد: در حال حاضر برای دو رزمایش دریایی در پاکستان و هند دعوت شده ایم و در پایان سال هم رزمایش سه جانبه خودمان هست که اهمیت زیادی از جهت دیپلماسی دفاعی دارد. امیر ایرانی در خصوص گشتهای مشترک نیز خاطر نشان کرد: ما گشتهای مشترکی با نیروی دریایی روسیه انجام داده بودیم و الان نیروی دریایی چین هم اضافه شده و در منطقه در حال رسیدن به یک تفاهمنامههایی هستیم که بتوانیم گشتهای مشترک را داشته باشیم. وی خاطر نشان کرد: یک مرکز امنیت دریایی در سواحل جنوب ایجاد شده که این مرکز متصل به مراکز امنیت دریایی کشورهای دیگر است و این تبادل اطلاعات در حال انجام است و از سال جدید میلادی هم دیگر نماینده کشورها میتوانند در این مرکز حضور پیدا کنند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: در ماجرای ناوگروه ۸۶، آمریکاییها ناوگروه را تحریم کردند و تصورشان این بود که ما در هیچ بندری پهلو نمیگیریم؛ البته ما نیازی به پهلوگیری نداشتیم؛ ما بیشتر بخاطر انتقال فرهنگ پهلو میگرفتیم. امیر ایرانی گفت: میگفتند اگر ناوگان جمهوری اسلامی ایران خواست از پاناما عبور کند اگر قوانین را رعایت کند میتواند عبور کند در حالی که ما اصلا در برنامه خود نداشتیم که از پاناما عبور کنیم بلکه می خواستیم از آبهای اقیانوس منجمد جنوبی عبور کنیم.
امیر ایرانی در خصوص توسعه دریامحور خاطر نشان کرد: در این حوزه ما در چند سطح درگیر هستیم یک بخشی که استقرار خود ما در سواحل است، قطعا این استقرار نیاز به زیرساختهایی دارد که این زیر ساخت ها در حال ایجاد شدن است. وی افزود: سطح دیگر مربوط به اقداماتی است که دولت انجام می دهد که در این سطح هم نیروی دریایی ارتش در جلسات حضور دارد.
وی اضافه کرد: ما به سمت پایگاههای شناوری رفتیم، به سمت این که یگان های ما باید چند منظوره باشند، شاید در گذشته این تصور بود که سکو یا پلتفرمی که در اختیار قرار میگیرد باید در یک نوع ماموریت عمل کند اما حالا به این سمت رفیتم که در ماموریت های مختلف از تجهیزات خودمان استفاده کنیم.