آغاز درگیری‌ها در سوریه، با هدف فشار به جبهه مقاومت

صدا و سیما جمعه 09 آذر 1403 - 04:01
کارشناس مسائل غرب آسیا: رژیم صهیونیستی پس از غزه و لبنان، جبهه سوریه را با هدف فشار به جبهه مقاومت باز کرد.

آغاز درگیری‌ها سوریه، با هدف فشار به جبهه مقاومت

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، حسین رویوران، کارشناس مسائل غرب آسیا با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری در خصوص آتش بس در لبنان و آغاز درگیری‌ها در سوریه گفت: اتفاقی که در لبنان افتاده است آتش بس آتش بس دائمی بر اساس قطعنامه ۱۷۰۱ است. در این بین رژیم صهیونیستی میخواست طی ۶۰ روز نیرو‌ها و تجهیزاتش را از لبنان خارج کند، اما ورود مردم لبنان به شهر‌ها و روستا‌های خودشان تا حد زیادی رژیم صهیونیستی را دستپاچه کرد. وی افزود: البته رژیم صهیونیستی در نقاط مرزی در حد یک و دو کیلومتر نفوذ کرد ولی هیچ روستا یا شهر مهمی را موفق به اشغال نشد. با این حال بازگشت مردم، رژیم صهیونیستی را نگران کرده و به همین دلیل گاهی تیراندازی به سمت مردم رخ می‌دهد.

این کارشناس مسائل غرب آسیا یادآوری کرد: رژیم صهیونیستی در جنگ ۱۹۶۷ در مقابل ارتش‌های عربی جنگید و آنها را شکست داد، در جنگ ۱۹۷۳ دو ارتش سوریه و مصر را شکست داد، اما حالا در مقابل حزب الله بیش از دو ماه جنگید اما موفق به پیشروی در لبنان نشد. این یک سرشکستگی بزرگ برای ارتش رژیم صهیونیستی است. رویوران در خصوص ارتباط جبهه لبنان به جبهه سوریه گفت: شما دیدید وقتی که یک جبهه فعلا با آتش بس بسته شد، یک جبهه جدیدی علیه محور مقاومت باز کردند، رژیم صهیونیستی ابتدا جبهه غزه را باز کرد، بعد لبنان و همان کسانی که این جبهه‌ها را باز کردند امروز جبهه سوریه را باز کردند. این اتفاقا نشان می‌دهد کسانی که سعی می‌کنند علیه جبهه مقاومت کار بکنند، بیکار نیستند. وی افزود: هدف از این اقدام در مرتبه اول تحت الشعاع قرار دادن پیروزی بزرگ حزب الله در لبنان است. در مرتبه دیگر به دنبال تغییر معادلات منطقه هستند. دلیل دیگر این درگیری‌ها بر می‌گردد به نیاز رژیم و غرب برای این که محور مقاومت تحت فشار باقی بماند.

این کارشناس مسائل غرب آسیا اضافه کرد: در سال ۲۰۲۰ یعنی چهار سال پیش یک توافقی بین دولت سوریه و تکفیری‌ها در ادلب بود و یک آتش بسی برقرار شد و ۴ سال هم این آتش بس پایدار ماند، اما گروه‌های تکفیری الان این آتش بس را نقض و غافلگیرانه حمله کردند. رویوران افزود: ما دو تا استان در سوریه داریم یکی حلب و یکی ریف حلب، این تکفیری‌ها تا الان در استان ریف حلب هستند یعنی در خود حلب نیستند. موضوع مهم این است که جنگ یعنی تدارکات؛ الان سوال اول این است که تدارکات و امکاناتی که در اختیار این تکفیری‌ها قرار گرفته و با آن پیشروی کردند از کجا آمده است، ترکیه به روسیه و ایران قول داده بود به اینها کمک نمی‌کند و هیچ گونه تدارکاتی به اینها داده نخواهد شد. وی ادامه داد: همان طور که مقاومت در لبنان پیروز شد، در سوریه هم می‌تواند پیروز شود، دولت سوریه الان ضعیف نیست، ارتش سوریه چند سال است که استراحت خودش را کرده و امکانات دارد، پوشش هوایی دارند و امکان پیروزی برای ارتش سوریه کاملا وجود دارد.

در این برنامه علیرضا کمیلی، دبیر اتحادیه بین المللی امت واحده در خصوص شرایط لبنان گفت: بیانیه‌ای که حزب الله بعد از پذیرش آتش بس داد همه آن عدد و رقم است و می‌گوید ما ۱۳۰ صهیونیست را کشتیم، بیش از هزار نفر زخمی کردیم و نزدیک ۶۰ تانک مرکاوا را منهدم  کردیم و تمام گزارشی که ارائه می‌دهد از میدان است. اگر میدان را ملاک قرار بدهیم می‌بینیم که چرا رژیم مجبور به عقب نشینی شد. وی افزود: اگر قرار باشد دشمن دستاورد‌های طوفان الاقصی را از بین ببرد که یکی از آنها محوریت یافتن مسئله فلسطین و دشمنی با اسرائیل و آمریکا در کل جهان اسلام بود، باید جنگ مسلمان با مسلمان راه بیندازد. یعنی باید در آتش درگیری‌ها در شمال سوریه و جنوب یمن بدمد. دبیر اتحادیه بین المللی امت واحده اضافه کرد: ما از سه ماه قبل خیلی جدی تحرکات افراد مسلح را در ادلب داریم، حتی باعث شد نیرو‌های سوری دو سه روز قبل پیش دستانه برخی از مناطق متعلق به تکفیری‌ها را بمباران کنند. کمیلی تاکید کرد: روسیه همچنان به عنوان هم پیمان سوریه، نقش خودش را در عملیات‌های هوایی ایفا می‌کند و در این روز‌ها هم چند تا عملیات داشت.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.