آغاز برخی تغییرات در استانداری تهران/ رایزنی جریانات سیاسی شدت گرفت

اقتصادنیوز سه شنبه 13 آذر 1403 - 09:06
اقتصادنیوز: در حال حاضر، زمزمه‌های تغییر در فرمانداری‌های ورامین، پردیس، ری، اسلامشهر و شهریار بیش از دیگر شهرستان‌های استان تهران به گوش می‌رسد، اما یک منبع آگاه گفت: تا زمانی که معاون سیاسی جدید استاندار تهران تعیین و منصوب نشده، نباید منتظر تغییر فرمانداران باشیم.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، زمزمه آغاز تغییر فرمانداران استان تهران در حالی شنیده می شود، که رایزنی جریانات سیاسی در این خصوص شدت گرفته است.

با گذشت نزدیک به یک ماه و نیم از معارفه محمدصادق معتمدیان به عنوان استاندار تهران در تاریخ اول آبان ماه ۱۴۰۳، برخی تغییرات در استانداری تهران آغاز شده و طی آن ۲۶ آبان ماه با حکمی از استاندار تهران، «علی رزازی» به عنوان مشاورعالی و مدیرکل حوزه استاندار تهران منصوب شد به جای «وحید کیهان» در این سمت فعالیت خود را آغاز کرد.

روند انتخاب فرمانداران چگونه است

پس از آن و همین چند روز پیش و در روز شنبه ۱۰ آذرماه طی سه حکم جداگانه، «حشمت اله عسگری» به جای «محمد علیمهری» معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار تهران، «هادی شرفی» به جای «اسدالله تقی زاده» سرپرست اداره کل بازرسی، مدیریت عملکرد و امور حقوقی استانداری تهران و «مشیرالحق عابدی» به جای قدرت الله شفیقی معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری تهران شدند، تا روند تغییرات در استانداری تهران سرعت بگیرد.

حالا زمزمه‌های تغییر معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار تهران، برخی از فرمانداران و مدیران کل استان تهران شنیده می‌شود و بر اساس شنیده‌ها از محافل مختلف سیاسی به زودی شاهد تغییرات خواهیم بود.

طبق قانون فرمانداران شهرستان‌ها به پیشنهاد استاندار و با حکم وزیر کشور منصوب می‌شوند، هر چند که انتصاب فرماندار از اختیارات وزیر کشور است، اما در این انتخاب معمولاً شرایط شهرستان و نظر مردم و معتمدان نیز در نظر گرفته می‌شود، چون در نهایت قرار است فرماندار با کمک این گروه‌ها مدیریت شهرستان را انجام دهد.

انتصاب‌ها در استان تهران بر اساس تماس و توصیه جریانات سیاسی نباشد

در این میان برخی جریان‌های سیاسی برای حضور فرد مورد نظر خود در فرمانداری‌های استان تهران رایزنی‌هایی را از مدت‌ها قبل و حتی قبل از حضور استاندار دولت چهاردهم شروع کرده‌اند و همچنان این رایزنی‌ها ادامه دارد.

اصولگرایان با توجه به شعار دولت مبنی بر وفاق و نیز سبقه اصولگرایی و فرهنگی بسیاری از شهرستان‌های استان تهران به دنبال ادامه ریاست بر صندلی عالی‌ترین مقام دولت در این استان هستند و گزینه‌های خود را دارند و اصلاح طلبان نیز فشارهای زیادی را برای کسب کرسی‌های فرمانداری و معاونت سیاسی استاندار تهران وارد می‌کنند و اینکه برخی از چهره‌های شاخص اصلاح طلبی در کشور از اهالی شهرستان‌های استان تهران هستند و مو به مو تحولات این مناطق را زیر نظر داشته و حتی در مواقعی برای جابجایی شهرداران رایزنی می‌کنند، کار را برای تصمیم گیری مستقل و بر اساس کارآمدی برای معتمدیان سخت‌تر کرده است.

این در حالی است، که معتمدیان پیش از این در نشست با معاونین و فرمانداران استان تهران هشدار داده بود، که «با هیچکس تعارف ندارد ضمن اینکه مدیران ناکارآمد و بی انگیزه نیز جابه جا شده و کنار گذاشته خواهند شد.» و بر همین اساس توقع می‌رود، که اگر مدیر ناکارآمدی جابه جا شد، حتماً مدیری کارآمد جایگزین شود و تصمیمات در استان تهران بر اساس تماس رئیس فلان جبهه و یا فعال سیاسی در فلان منطقه و رایزنی‌ها نباشد، که در این صورت اصل وفاق در دولت در شهرستان‌های مهم استان تهران زیر سوال می‌رود.

انتخاب فردی با گرایشات تند اصلاح طلبی در فرمانداری‌ها سبب عدم تحقق دقیق اهداف دولت می‌شود

در حال حاضر، زمزمه‌های تغییر در فرمانداری‌های ورامین، پردیس، ری، اسلامشهر و شهریار بیش از دیگر شهرستان‌های استان تهران به گوش می‌رسد، اما یک منبع آگاه گفت: تا زمانی که معاون سیاسی جدید استاندار تهران تعیین و منصوب نشده، نباید منتظر تغییر فرمانداران باشیم.

وی اضافه کرد: تا جایی که من اطلاع دارم، گزینه‌های مورد نظر نمایندگان مجلس تاکنون مورد نظر استانداری تهران نبوده‌اند و اصولاً مشورت خاصی در این خصوص از نمایندگان مجلس در استان تهران گرفته نشده است.

این فرد مطلع تاکید کرد: استاندار تهران باید در نظر بگیرد، که با توجه به نفوذ جریان اصولگرای سنتی در اغلب شهرستان‌های استان تهران به ویژه ورامین، پیشوا، قرچک، ری، دماوند و پاکدشت، اگر فرماندارها قرار باشد، موفق باشند، بایستی با روحیه‌های معتدل انتخاب شوند و انتخاب فردی با گرایشات تند اصلاح طلبی شاید در این شهرستان‌ها سبب عدم تحقق دقیق اهداف دولت شود.

استعفای برخی از گزینه‌های فرمانداری / استاندار سریع‌تر اقدام کند

وی گفت: از سویی دیگر فرد انتخاب شده باید به گفتمان رئیس جمهور و اهداف دولت به طور کامل پایبند باشد.

این پایبندی بر گفتمان دولت چهاردهم دغدغه استاندار تهران نیز بوده و به خوبی از سخنان وی در نشست با فرمانداران استان تهران و معاونین استاندار مشخص است، که گفته بود: «در برخی موارد شاهد هستیم که مصوبه‌ای از سوی استانداری ابلاغ و با عدم همکاری فرمانداری مواجه شده که از معاونین خود انتظار دارم با نظارت صحیح، مصوبات را اجرا کنند ضمن اینکه اگر فرمانداری مانع از اجرای مصوبه‌ای شود به هیچ عنوان پذیرفتنی نیست.»

بر اساس آنچه در محافل سیاسی استان تهران مطرح می‌شود، که خبرنگار مهر نمی‌تواند، آن را تأیید و یا رد کند، حسین کاغذلو فرماندار سابق ورامین به فرمانداری شهریار، سجاد برنجی، شهردار سابق شهریار و فرماندار اسبق ملارد به فرمانداری ورامین، حسین عباسی فرماندار سابق پیشوا به فرمانداری پردیس و حسین توکلی کجانی فرماندار اسبق ملارد و ری به فرمانداری اسلامشهر می‌روند.

در حال حاضر شاهد استعفا برخی از گزینه‌های فرمانداری‌های استان تهران از سمت‌های فعلی و آمادگی آنها برای حضور در فرمانداری‌ها هستیم و به نظر می‌رسد، باید استاندار تهران سریع‌تر تغییرات را آغاز کند.
 

منبع خبر "اقتصادنیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.