به گزارش خبرگزاری صداوسیما، حنان بلخی، مدیر منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت در مراسم اهدای لوح عضویت مراغه در شبکه جهانی شهرهای سالم در تهران گفت: مراغه دومین شهر ایران بعد از سهند به عنوان شهر سالم انتخاب شده است و شهرهای سالم جوامع بشری را توانمندسازی میکنند.
مدیر منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت با بیان اینکه شبکه سازی و شاخصهای توسعه پایدار در شهرهای سالم مدنظر است، گفت: ۲۲ شهر در دنیا به عنوان شهر سالم انتخاب میشوند و ایران، اولین کشور در منطقه است که شبکه سازی شهرهای سالم را ایجاد کرده است.
علیرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این مراسم استان و شهر سالم را در بهبود شرایط اقتصادی و کسب و کار در نتیجه در سلامت جسمی و روانی افراد موثر دانست.
وزیر بهداشت برای افزایش شهرهای سالم با همکاری مسوولان و تحت تاثیر قرار دادن شاخصهای سلامت اعلام آمادگی و از کمکهای بین المللی سازمان جهانی بهداشت در انتقال تجارب موفق قدردانی کرد..
علیرضا رئیسی، معاون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم در این مراسم گفت: برنامههای توسعه در شهر سالم بر پایه هماهنگی بین بخشی و مشارکت جامعه استوار است و فرماندار و شهردار مسئول کاهش آثار سوء مولفههای موثر بر سلامت هستند.
معاون بهداشت با تاکید بر فرهنگ و آموزش در ایجاد شهرهای سالم، گفت: نظام شبکه و برنامه داوطلبان سلامت محله ساختار مناسبی برای اجرای برنامه شهر سالم است و باید سازماندهی شود.
علیرضا رئیسی افزود: در ایران جمعیت هزار نفری دارای یک خانه بهداشت است و این زیر ساختار منحصر بفرد میتواند بستر مناسبی برای انجام کارهای خوب برای ارتقای نظام سلامت باشد.
معاون وزیر بهداشت گفت: بیش از ۳۰ شهر کاندید شهر سالم در کشور هستند و اکنون ارتقای خوبی در نظام سلامت رخ داده و تجارت دهههای ۶۹ و ۷۹ در ایران موفقیت برنامه را در شبکه بهداشت و درمان نشان میدهد.
فرشید رضایی، مدیرکل دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز با اشاره به ارزیابی کمیتههای تخصصی و سازمان جهانی بهداشت درباره شهر مراغه گفت: نگاه این دفتر به ایجاد محیطهای سالم به خصوص شهر سالم که شهرهای سهند و مراغه موفق به کسب گواهینامه شهر سالم شدند.