لزوم واکنش فوری جامعه جهانی به تروریسم در سوریه

صدا و سیما سه شنبه 13 آذر 1403 - 15:07
آقای عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان در نشست شورای وزیران سازمان همکاری اقتصادی اکو بر لزوم واکنش فوری جامعه جهانی برای مقابله با تروریسم در سوریه تاکید کرد.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما آقای عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان در نشست شورای وزیران سازمان همکاری اقتصادی اکو بر لزوم واکنش فوری جامعه جهانی برای مقابله با تروریسم در سوریه تاکید کرد.

وزیر امور خارجه در نشست وزرای امور خارجه کشورهای عضو اکو، بر هماهنگی کشورهای منطقه و واکنش فوری جامعه جهانی، برای مقابله با گروه های تروریستی در سوریه تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آقای سید عباس عراقچی در بیست و هشتمین نشست شورای وزرای امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی ، اکو گفت : بیش از یکسال است که منطقه و جهان شاهد جنایات افسارگسیخته ، بی سابقه و وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه و در ادامه علیه مردم لبنان بوده است.   

وی افزود: در چند روز اخیر هم به موازات اعلام آتش بس در لبنان، شاهد تحرکات گروه های تروریستی تکفیری در سوریه با حمایت رژیم صهیونیستی و آمریکا بوده ایم که نیازمند هوشیاری و هماهنگی کشورهای منطقه و واکنش فوری و موثر جامعه جهانی است.

رئیس دستگاه سیاست خارجی همچنین گفت: جمهوری اسلامی ایران در یکسال گذشته که ریاست دوره ای سازمان اکو را برعهده داشته است به طور جدی، اهتمام خود را بر پیشبرد اهداف عالی این سازمان مهم منطقه ای در چارچوب توسعه ، رفاه و تعالی مردم خوب و نجیب منطقه اکو، معطوف داشته است.

آقای عراقچی اظهار داشت: نشست امروز، فرصتی خواهد بود تا با همتایانم از کشورهای عضو و نیز دبیرکل اکو، درباره آخرین تحولات سازمان تبادل نظر کنیم .
وی افزود: در نشست اصلی وزرا و در دیدارهای جانبی با وزرای امور خارجه نیز درباره راه های تقویت بیشتر سازمان اکو و ارتقای همکاری های اقتصادی در چارچوب این سازمان، تبادل نظر و تصمیم گیری می کنیم و فرصتی خواهیم داشت که درباره تحولات منطقه ای و جهانی رایزنی کنیم

وزیران امور خارجه ترکیه، ترکمنستان، قزاقستان، پاکستان، ازبکستان، قرقیزستان، جمهوری آذربایجان و تاجیکستان در بیست و هشتمین اجلاس شورای وزیران امور خارجه اکو حضور دارند.
 

اکو، سازمانی منطقه ای محسوب می شود که سال ۱۹۶۴ با ابتکار عمل ایران، پاکستان و ترکیه با هدف پیشبرد همکاری های اقتصادی و فرهنگی میان کشورهای عضو تاسیس شد و از سال ۱۹۹۲ با پذیرش هفت عضو جدید شامل افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان، شمار اعضایش به ۱۰ کشور افزایش یافت.
 

 

متن ترجمه سخنرانی دکتر سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و رئیس شورای وزیران سازمان همکاری اقتصادی (اکو)

بسم الله الرحمن الرحیم

همکاران محترم
دبیر کل محترم
میهمانان عزیز، عالیجنابان، خانم‌ها و آقایان

در ابتدا، مایلم از همه هیئت‌های شرکت کننده از منطقه اکو و فراتر از آن برای پذیرش دعوت و شرکت در نشست شورای وزیران اکو تشکر نمایم. از مسئولین میزبان در شهر مشهد برای پذیرایی و هماهنگی عالی سپاسگزاریم.

به عنوان رئیس جلسه، اجازه دهید از تلاش عالی صورت گرفته در نشست دیروز مقدماتی مقامات ارشد در مشهد و همچنین نشست شورای نمایندگان دائمی، کمیته مقدماتی و دبیرکل اکو جناب آقای اسد مجید خان و تیم ایشان در مشهد انجام شد، قدردانی کنم.

همکاران گرامی.
اکو هفته گذشته سی و دومین سالگرد گسترش خود را جشن گرفت. در طول دهه‌ها، اکو به طور فزاینده‌ای ثابت کرده است که یکی از مرتبط‌ترین بستر‌های منطقه‌ای و چندجانبه برای همکاری اعضای خود است. یکی دیگر از نشانه‌های دلگرم‌کننده در این زمینه، افزایش احساس مالکیت و مشارکت در عضویت اکو در گذشته نزدیک بوده است که باید تحسین شود. همزمان، ما باید درس‌ها و تجربیات ده ساله و همچنین تلاش‌های ناکام گذشته را الگو قرار دهیم، زیرا به طور مشترک در حال پیشروی در چشم انداز‌های جاری منطقه‌ای و جهانی هستیم.
کشور‌های عضو اکو برای تقویت همکاری‌های منطقه‌ای در زمینه‌هایی مانند تجارت، حمل‌ونقل، گردشگری، انرژی، غذا و کشاورزی، بهداشت، بانکداری، گمرک، سرمایه‌گذاری، کاهش بلایای طبیعی، قضایی و اجرای قانون و ... با یکدیگر همکاری کرده‌اند. ظرفیت‌های توسعه‌ای فردی و منطقه‌ای بسیار فراوانی داریم. ما باید نهایت تلاش خود را با هدف تحقق کامل این ظرفیت بکر بکار ببندیم. 
منطقه اکو به یکی از پرجنب‌وجوش‌ترین مناطق نوظهور در جنوب جهانی تبدیل خواهد شد و این امر به أراده جمعی ما بستگی دارد. همچنین می‌توانیم به شریک قابل اعتمادی برای مشارکت جنوب-شمال در زمینه‌هایی مانند ترانزیت و امنیت انرژی تبدیل شویم.

طولانی‌ترین زیرساخت در انتظار همکاری اکو، توافقنامه تجاری اکو (ECITA) است که اجرای آن برای دو دهه به تاخیر افتاده است. تاجران ما و سایر ذینفعان در منطقه اکومطمئناً شایستگی بیشتری دارند. آنها شایسته بهره‌مندی از منطقه تجارت آزاد اکو هستند، همانطور که در «چشم انداز ۲۰۲۵ اکو» پیش بینی شده است. ایران در دوره ریاست خود در سال ۲۰۲۴ بر اکو با درک روشنی از این واقعیت که چگونه گسترش تجارت در منطقه اکو می‌تواند همکاری و مشارکت در سایر زمینه‌ها را ارتقا دهد، شعار «ایجاد منطقه مقاوم و تاب آور از طریق توسعه تجارت بین منطقه‌ای» را به عنوان شعار خود انتخاب کرد.
سیستم تجارت اکو نیز نیازمند حمایت مالی، بانکی، گمرکی و سیستم‌های بیمه می‌باشد که هماهنگ‌سازی و دیجیتالی‌سازی آنها نیز به دستور کار غالب اکو تبدیل خواهد شد. به بانک تجارت و توسعه اکو باید اختیاراتی داده شود تا آنچه را که برای تبدیل شدن به یک مروج تجارت و یک پروژه مالی و تامین کننده سرمایه در سراسر منطقه اکو لازم است انجام دهد.

عالیجنابان.
نشست امروز شورای وزریران اکو، که مهم‌ترین گردهمایی اکو در سال ۲۰۲۴ است، مکان مناسبی برای احیای حرکت مجدد برای تلاش‌های آینده ما می‌باشد. این موضوع از آنجایی نیز حائز اهمیت است که «چشم انداز ۲۰۲۵ اکو» به آخرین سال خود نزدیک می‌شود و «کمیته بررسی چشم انداز» در تهران کار بزرگی انجام داده و پروژه‌های اولویت دار را شناسایی کرده است که باید مورد توجه و اختصاص منابع ویژه قرار گیرند. اکو همچنین ممکن است به برخی تغییرات الگویی و طراحی مجدد معماری خود نیاز داشته باشد.

نشست آتی معاونان وزرای امور خارجه اکو در دبیرخانه اکو در تهران نیز به عنوان فرصت دیگری برای ادامه مذاکرات امروز وزیران خواهد بود.

سخنان خود را به پایان رسانده و برای شما در جلسه امروز شورا موفقیت و اقامتی خوش در شهر پربرکت مشهد آرزو دارم.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.