واعظ آشتیانی: این همه اتفاق برای فردی غیر از تاج بود، چه برخوردی می‌شد؟/ فوتبال دولتی نباشد برخی باید شیشه ماشین‌ها را تمیز کنند

تابناک چهارشنبه 14 آذر 1403 - 10:06

واعظ آشتیانی: این همه اتفاق برای فردی غیر از تاج می‌افتاد، چه برخوردی می‌شد؟/ فوتبالِ دولتی نباشد برخی باید شیشه ماشین‌ها را تمیز کنند

فوتبال ایران با مشکلات و معضلات ریز و درست زیادی مواجه است؛ در حالیکه شائبه‌ها و شایعاتی پیرامون متولی اصلی آن یعنی فدراسیون هم وجود دارد.

به گزارش سرویس ورزشی تابناک، فوتبال ایران با چالش‌هایی بزرگ مواجه است. مشکلات و کاستی‌هایی که نگرانی‌هایی جدی برای اهالی این رشته به وجود آورده و باعث شده نتوان دورنمای چندان روشنی برای آن متصور شد. در این بین نقش و سهم مدیران کارنابلد قابل انکار نیست و مسئولان فدراسیون فوتبال و در رأس آن مهدی تاج باید پاسخگوی شرایط موجود باشند.

امیررضا واعظ آشتیانی معتقد است افراد ضعیف و کوچک با سوءمدیریت خود، تولیدکننده حواشی هستند. خبرنگار ورزشی تابناک با مدیرعامل سابق استقلال گفت‌وگویی در خصوص وضعیت مدیریت در فوتبال‌مان انجام داده که در ادامه می‌آید.

تابناک: ارزیابی شما از نقشی که مدیریت فوتبال در شرایط فعلی دارد، چیست؟

واقعیت این است که اصلاً نمی‌توان درباره وضعیت مدیریت در ورزش به خصوص فوتبال صحبت کرد، چون گوش شنوایی نیست. وقتی افراد در جایگاه خودشان نباشند، انتقاد کردن معنایی ندارد چرا که ابتدا باید فردی برای جایگاهی که قرار دارد مناسب باشد که بتوان درباره نقاط ضعف یا مسائل دیگر حرف زد. هیچ ملاک و متر و معیاری برای انتخاب و انتصاب‌ها وجود ندارد، افراد کوچک جای افراد بزرگ را گرفته‌اند و افراد بزرگ به حاشیه رانده شده‌اند.

تابناک: فوتبال ایران مدت‌هاست با انواع و اقسام حواشی مواجه شده؛ شما دلیل اصلی این موضوع را چه مسائلی می‌دانید؟

یک نکته مهم این است که افراد ضعیف و کوچک با سوءمدیریت، خودشان تولیدکننده حواشی هستند. اینگونه مدیران به دلیل ضعف در اعمال، گفتار و از آن مهم‌تر تصمیمات، موجب مشکلات می‌شوند. یکی از بزرگ‌ترین حُسن‌های یک مدیر کارآمد، تصمیمات درست و بجاست و بالعکس آن تصمیمات نابه‌جا و نابخردانه منجر به اتفاقاتی می‌شود که نه تنها در زمان حال به فوتبال‌مان آسیب می‌زند، بلکه تبعات منفی آن در آینده هم مشاهده خواهد شد.

تابناک:‌ راهکار برون رفت از چنین شرایطی چیست؟

تنها راهش انتخاب مدیران اصلح و البته نظارت و کنترل است. باید برخورد قاطع براساس قانون با افرادی که ایجاد مشکل کرده‌اند وجود داشته باشد نه اینکه فرد یا افرادی قانون را به نفع خود تفسیر کنند.

تابناک: در حال حاضر شائبه‌ها و ابهاماتی در خصوص ریاست مهدی تاج در فدراسیون فوتبال مطرح است اما آنطور که انتظار می‌رود شفاف‌سازی صورت نمی‌گیرد!

سؤال من این است که اگر فرد دیگری به جز ایشان، باعث اتفاقاتی چون پرونده ویلموتس بود، چه برخوردی با او می‌شد؟ خود من حکمی را دیده‌ام که به تاریخ ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ علیه ایشان صادر شده. آن حکم بدوی دادگاه بود، اما حرفم این است که طبق قوانین فیفا کسی که پرونده باز دارد حق کاندیدا شدن ندارد و مهدی تاج چگونه کاندیدای ریاست شد؟ اینکه آن پرونده در دادگاه تجدیدنظر چه سرانجامی داشته، بحث دیگری است.

تابناک: اگر بخواهید به دو مورد از تصمیمات یا اتفاقاتی که در فدراسیون افتاده و منجر به صدمه به فوتبال شده اشاره کنید، چه مواردی از نظر شما مهم‌تر بوده است؟

یکی از آنها قانون سقف بودجه است که باعث گران شدن فوتبال شد. قانونی که باعث شد فوتبال‌مان از لحاظ دستمزد و رقم قراردادها جهشی بزرگ را تجربه کند. با این قانون، خوش به حال دلال‌ها شد و البته بازیکنان و مربیان. بازیکنی که قیمتش دو میلیارد تومان بود، شد ۲۰ میلیارد تومان. مربیان هم همینطور. این پول‌ها در فوتبالی که دولتی و خصولتی است از کجا می‌آید؟ تبعات این تصمیم مسئولان فدراسیون فوتبال نه تنها در حوزه اقتصاد فوتبال در شرایط فعلی بلکه در آینده هم مشاهده خواهد شد. مورد دیگر هم VAR است؛ اصلاً معلوم نیست چیزی که وجود دارد VAR است یا سرگرمی! سوءمدیریت در فوتبال‌مان فراوان است اما فعلاً به همین دو موضوع پاسخ بدهند. نکته اینکه در این وضعیت کاری کرده‌اند که مثلاً مربی پاکدست و فنی و بااخلاق چون همسو با آقایان حرکت نمی‌کند، باید خانه‌نشین شود. هرکسی که مجیزگوی آقایان باشد و در برنامه‌ها و رسانه‌های مختلف از آنها تعریف کند، می‌تواند فعالیت داشته باشد.

واعظ آشتیانی: این همه اتفاق برای فردی غیر از تاج می‌افتاد، چه برخوردی می‌شد؟/ فوتبالِ دولتی نباشد برخی باید شیشه ماشین‌ها را تمیز کنند

تابناک: با قراردادهای فعلی چه وضعیتی در آینده انتظار فوتبال‌مان را می‌کشد؟

فوتبال ما با شرایطی که الان وجود دارد حداکثر تا ۴-۳ سال آینده ورشکست خواهد شد. گرچه به نظر من همین حالا هم ورشکست است و اگر فوتبالِ دولتی نباشد یا همین حالا دولت و شرکت‌های آن تصمیم بگیرند از فوتبال خارج شوند، برخی‌ها باید در خیابان شیشه ماشین‌ها را پاک کنند.

تابناک: در ماه‌های گذشته بعضی از احکام کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال خبرساز شده و از سویی شائبه‌هایی وجود دارد که در نحوه و نوع احکام، انتخابات فدراسیون که به آن نزدیک می‌شویم هم مؤثر است!

در وهله اول اینکه حکم انضباطی و تنبیهی باید بازدارنگی داشته باشد و وقتی چنین نباشد یعنی اثر ندارد. بعد از آن نکته مهم اینکه ارکان قضایی فدراسیون فوتبال قانونی نیست. این موضوعی است که رئیس کمیته حقوقی فدراسیون فوتبال در برنامه مجله فوتبال به آن اعتراف کرد که ارکان قضایی تأییدیه مجمع را ندارند. سؤال این است که مثلاً اگر کمیته اخلاق ترک فعل کند یا در باند و گروهی قرار بگیرد، چه کسی آنها را مؤاخذه می‌کند؟ یا چه کسی با کمیته انضباطی در صورت اشتباه برخورد می‌کند؟ آیا تعریفی در این باره وجود دارد؟

تابناک: با توجه به اینکه زمان زیادی تا انتخابات فدراسیون فوتبال باقی نمانده، چه راهکاری وجود دارد که از احتمال مهندسی آن جلوگیری شود؟

بهترین کار برای اینکه افراد نتوانند لابی یا به عبارتی انتخابات را مهندسی کنند، این است که تعداد اعضای مجمع چه افراد حقیقی و چه حقوقی اضافه شود. مثلاً اگر الان اعضای مجمع ۸۶-۸۵ نفر است تا ۱۳۰-۱۲۰ نفر افزایش یابد. مجمع می‌تواند تشکیل جلسه دهد و گروهی تشکیل شود که افراد حقیقی و حقوقی را احصاء کند. ضمن اینکه فراموش نکنید در دیگر کشورها معمولاً دولت‌ها، رؤسای فدراسیون‌هایشان را به صورت ماهوی یا فردی انتخاب می‌کنند. به این معنا که فردی مدیر و شایسته را انتخاب می‌کنند و به انتخابات می‌فرستند که رأی بیاورد و البته به گونه‌ای عمل می‌کنند که صدای فیفا در نیاید.

تابناک: این موضوع دخالت سیاست در فوتبال نیست؟

ببینید هیچ کشوری پرچم کشورش را در اختیار یک باند و مافیا قرار نمی‌دهد و اجازه نمی‌دهد که یک گروه، فدراسیونی را در اختیار خود داشته باشند. مشکل اینجاست که ما نه به صورت شکلی و نه ماهوی بلد نیستیم انتخابات را برگزار و آنطور که درست است به فردی شایسته بسپاریم. موضوع این است که دولت‌ها یا عوامل دولتی، یک یا دو فرد توانا را وارد انتخابات می‌کنند که یکی از آنها رأی بیاورد و شرایط را به شکلی پیش می‌برند که فیفا ایرادی وارد نکند، اما اینجا فیفا هراسی راه می‌اندازند تا همه کنار بنشینند و فقط تماشا کنند. متأسفانه در حال حاضر فوتبال‌مان دست گروه ناکارآمدهاست که شاهد نابه‌سامانی و بی برنامگی زیاد هستیم.

منبع خبر "تابناک" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.