متا می‌خواهد با انرژی هسته‌ای برق دیتاسنترهای هوش مصنوعی خود را تأمین کند

دیجیاتو چهارشنبه 14 آذر 1403 - 10:33
تأمین برق مراکز داده به چالشی اساسی برای غول‌های فناوری تبدیل شده است. The post متا می‌خواهد با انرژی هسته‌ای برق دیتاسنترهای هوش مصنوعی خود را تأمین کند appeared first on دیجیاتو.

متا جدیدترین شرکتی است که اعلام کرده برای تأمین برق موردنیاز دیتاسنترهای هوش مصنوعی خود به سراغ استفاده از انرژی هسته‌ای خواهد رفت.

انرژی هسته‌ای درحال تبدیل‌شدن به محبوب‌ترین منبع انرژی برای تأمین برق دیتاسنترها در جهان است. پیش‌ازاین نیز گوگل برای تأمین برق دیتاسنتر هوش مصنوعی‌اش از طریق انرژی هسته‌ای قراردادهایی را با یک استارتاپ مرتبط امضا کرده بود. براساس اعلامیه رسمی متا، این شرکت نیز برای تأمین برق مراکز داده خود در ایالات متحده از انرژی هسته‌ای استفاده خواهد کرد.

انرژی دیتاسنترهای متا از طریق انرژی هسته‌ای تأمین می‌شود

انرژی هسته‌ای

متا اعلام کرده که هم‌اکنون آماده پذیرش پیشنهادهای پیمانکاران و توسعه‌دهندگان مراکز انرژی هسته‌ای برای کار روی این پروژه است. برنامه متا این است که تا اوایل سال ۲۰۳۰، بین یک تا ۴ گیگاوات انرژی را از طریق انرژی هسته‌ای تأمین کند.

متا می‌گوید که به‌دنبال همکاری با شرکت‌هایی است که تجربه ساخت رآکتورهای کوچک مدولار (SMR) یا رآکتورهای هسته‌ای بزرگ‌تر را داشته باشند. همچنین هنوز محل دقیق ساخت این مرکز برق هسته‌ای مشخص نشده است.

نشریه فایننشال تایمز پیش‌ازاین گزارش داده بود که متا در سالیان گذشته برنامه‌هایی برای ساخت یک نیروگاه هسته‌ای داشته، اما پس از کشف گونه نادری از زنبورها در نزدیکی محل ساخت، این پروژه منتفی شده است.

متا تنها غول فناوری نیست که به سراغ استفاده از انرژی هسته‌ای برای تأمین برق مراکز داده خود رفته است. گوگل به‌دنبال تأمین حداقل ۵۰۰ مگاوات انرژی هسته‌ای از طریق ساخت رآکتورهای کوچک مدولار است و مایکروسافت هم برنامه‌هایش برای خرید یک نیروگاه هسته‌ای در ایالت پنسیلوانیا را اعلام کرده.

هم‌زمان با افزایش استفاده از هوش مصنوعی و ساخت سرویس‌های جدید مبتنی بر این فناوری، نیاز به ساخت دیتاسنترهای جدید احساس می‌شود. اما این دیتاسنترها برق بسیار زیادی مصرف می‌کنند و تأمین این مقدار انرژی برای شرکت‌ها به یک چالش تبدیل شده است. ظاهراً از دیدگاه غول‌های فناوری، استفاده از انرژی هسته‌ای چاره‌ساز است و می‌تواند عطش سیری‌ناپذیر دیتاسنترها را برطرف کند.

منبع خبر "دیجیاتو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.