آریا طوفانی امروز، ۱۴ آذرماه در گفت وگوی ویژه خبری، با اشاره به فعالیت ۴۳ مرکز نگهداری شبانه روزی و خانه کودک در استان گیلان، اظهار کرد: همه ابعاد معلولیت اعم از ذهنی، جسمی - حرکتی و اعصاب و روان و سالمندان در این مراکز نگهداری می شوند.
وی از ثبت ۵۲ هزار و ۴۰۰ معلول در بانک اطلاعاتی استان گیلان خبر داد و افزود: ۹۵ درصد معلولان استان در کنار خانواده زندگی می کنند و پنج تا ۶ درصد در مراکز نگهداری می شوند، یعنی حدود ۳۰۰۰ نفر وابسته به تخت بوده و به خاطر شدت معلولیت و ناتوانی خانواده در مراقبت، با کمک خیرین در مراکز نگهداری می شوند.
مدیرکل بهزیستی گیلان از انجام نظارت های ماهانه و فصلی بر مراکز نگهداری که غیر دولتی هستند خبر داد و اضافه کرد: در کنار خوداظهاری مرکزی، بازدیدهای میدانی و گزارشات مردمی را پیگیری می کنیم؛ نظارت ها شدید و دقیق بوده و اگر جرم اتفاق بیفتد، به مراجع قضایی معرفی می شود.
طوفانی با بیان اینکه بالغ بر ۳۰ هزار نفر از معلولان دهک های یک تا سه مستمری دریافت می کنند، گفت: چهار هزار و ۸۰۰ نفر از معلولان شدید نیز حق پرستاری دو میلیون و ۹۴۰ هزار تومانی را دریافت می کنند.
وی اولویت بهزیستی را نگهداری از بیماران روانی مزمن در کنار خانواده دانست و خاطرنشان کرد: طرح ویزیت در منزل را اجرا کردیم که شامل مراجعه ماهانه روانشناس و پرستار و پزشک به خانواده های دارای بیمار روانی و ارائه خدمات درمانی و دارویی است؛ در حال حاضر ۳۶۰ خانواده از این طرح بهره مند هستند.
مدیرکل بهزیستی گیلان همچنین از نگهداری از ۷۸۰ نفر از بیماران روانی در هشت مرکز غیر دولتی استان خبر داد و تاکید کرد: بهزیستی تجهیزات پزشکی و وسائل کمک توانبخشی را تامین می کند؛ ۵۹ خدمت نیز توسط بیمه سلامت پوشش داده شده ا ست.
وی با اشاره به رتبه ۱۲ گیلان در مناسب سازی، گفت: در ارزیابی سال ۱۴۰۱ از ۶۰ دستگاه دولتی، یک دستگاه مناسب سازی را انجام داده بود که در سال ۱۴۰۲ به ۱۸ دستگاه با صد درصد مناسب سازی رسید.
طوفانی از استخدام ۴۲۰۰ نفر از معلولان در کشور خبر داد که سهم گیلان ۶۷ نفر است و یادآور شد: معافیت های بیمه ای برای کارفرمایان افراد توانخواه و پرداخت تسهیلات اشتغالزایی کم بهره به معلولان در دستور کار است.
انتهای پیام