پتروشیمی گلستان از توقف تا امید دوباره با مدیریت خلیج فارس

خبرگزاری ایسنا چهارشنبه 14 آذر 1403 - 12:40
مشاور عالی و جانشین مدیرعامل پتروشیمی گلستان از احیای دوباره پتروشیمی گلستان خبرداد و گفت: با زنده شدن این پروژه با مدیریت خلیج فارس اقدامات ارزنده‌ای صورت گرفته است.

سعید ملکی امروز ۱۴ آذر در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه پتروشیمی گلستان در سال ۱۳۸۶ با هدف تولید اوره و آمونیاک مورد نیاز بخش کشاورزی در یکی از حاصلخیزترین مناطق شمال کشور تأسیس شد، اظهار کرد: این پروژه از طریق پذیره‌نویسی سهام توسط بخش خصوصی آغاز شد و بیش از ۹۰ هزار سهامدار در این سرمایه‌گذاری شرکت کردند.

وی با اشاره به پیشرفت مختصر اولیه این طرح در مسیر اجرای پروژه، ادامه داد: باوجود پیشرفت پروژه به دلیل مشکلات مختلف همچون تأمین نقدینگی فعالیت آن متوقف شد.

پیگیری‌ها عامل احیای پتروشیمی گلستان 

مشاور عالی و جانشین مدیرعامل پتروشیمی گلستان با اشاره به اینکه پیگیری‌های مداوم مردم، سهامداران و مسئولان استان گلستان در نهایت نتیجه داد، گفت: در زمان سفر استانی رئیس‌جمهور وقت، وعده راه‌اندازی این پروژه داده شد و مسئولیت اجرای پروژه به بزرگ‌ترین هلدینگ پتروشیمی کشور یعنی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، واگذار شد و مالکیت بیش از ۶۰ درصد سهام پتروشیمی گلستان به این هلدینگ انتقال یافت.

ملکی با تأکید براینکه پس از واگذاری سرمایه شرکت از ۴۷. ۵ میلیارد تومان به ۵۰۰ میلیارد تومان افزایش یافت، توضیح داد: پس از آن اجرای پروژه به‌طور جدی از سر گرفته شد و اقدامات ارزنده‌ای کلید خورد.

شروعی مجدد در راستای تولید اوره و آمونیاک 

وی با اشاره به برخی از اقدامات کلیدی انجام‌شده در این حوزه، اذعان کرد: شروع مجدد عملیات اجرایی طرح اوره و آمونیاک در تاریخ ۳۰ آذر ۱۴۰۲ با حضور وزیر نفت، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس یکی از اقدامات صورت گرفته بوده است.

مشاور عالی و جانشین مدیرعامل پتروشیمی گلستان از ابلاغ مصوبه هیأت وزیران در خصوص پرداخت تسهیلات از صندوق توسعه ملی از محل بازپرداخت اقساط پروژه که طی نامه مورخ ۸ اسفند ۱۴۰۲ توسط معاون اول رئیس‌جمهور ابلاغ شده بود خبر داد و گفت: این مورد هم یکی از اقدامات مهم انجام شده در این پروژه بوده است که نباید از آن غافل شد.

پرداخت ۱۰ درصد از معوقات شرکت ملی صنایع پتروشیمی 

ملکی پرداخت ۱۰ درصد از طلب معوقه شرکت ملی صنایع پتروشیمی که منشأء آن خروج این شرکت از لیست مالکین در سال ۱۳۹۲ و تبدیل آورده‌های آن به طلب‌های معوقه بود را از دیگر اقدامات مهم صورت گرفته برشمرد و اظهار کرد: همچنین برگزاری مناقصه و انعقاد قرارداد با شرکت مهندسی و توسعه پترؤسازه مبین برای احداث واحدهای آمونیاک و اوره در تیرماه ۱۴۰۳ از مهمترین اقدامات بعد از مالکیت هلدینگ خلیج فارس به شمار می‌رود.

وی اخذ تسهیلات با رایزنی‌های حساب شده و همچنین همسو کردن بانک تجارت در این امر را از دیگر اقدامات دانست و اضافه کرد: با پیگیری‌های به عمل آمده بانک تجارت نهایتاً موافقت خود را با عاملیت تأمین تسهیلات مالی صندوق توسعه ملی در مهرماه ۱۴۰۳ اعلام کرده که پس از جلب موافقت عضو دیگر سندیکای مالی (بانک ملت) پرونده در صندوق توسعه ملی اجرایی خواهد شد.

مشاور عالی و جانشین مدیرعامل پتروشیمی گلستان با بیان اینکه این اقدامات‌امید تازه‌ای در میان مردم و سهامداران پتروشیمی گلستان ایجاد کرده است، ادامه داد: همچنین با مدیریت هلدینگ خلیج فارس این پروژه در مسیر احیا و بهره‌برداری قرار گرفته است.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.