به گزارش خبرنگار گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، در هفتهای که گذشت و در همین راستا با حضور مسئولان بانک مرکزی نشست آشنایی فعالان اقتصادی با سامانه بازار ارز تجاری در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد و جزئیات این سامانه مورد بحث قرار گرفت.
فعالان اقتصادی معتقدند عملکرد سامانه معاملات بازار ارز تجاری به دلیل تعیین نرخ با توافق واردکننده و صادرکننده، قطعا به منطقی شدن تقاضای ارز میانجامد.
آنها امیدواریم در این فرایند دخالتی نشود. البته مسئولان بانک مرکزی تاکید کردند کشف قیمت در بازار معاملات ارز تجاری بر اساس عرضه و تقاضا و به شیوه مچینگ خواهد بود. بانکها در این بازار صرفا کارگزار هستند و هیچ مداخلهای ندارد.
کارتهای بازرگانی یک بار مصرف تبدیل به معضل فضای بازرگانی کشور شده است.
صمد حسنزاده، رئیس اتاق ایران، در نشست شورای روسای اتاقهای سراسر کشور که هفته گذشته برگزار شد، با اشاره به تبعات صدور کارتهای بازرگانی یکبار مصرف و گسترده شدن دامنه سوءاستفاده از این کارتها، تأکید کرد: تا زمانی که ارز چند نرخی وجود داشته باشد، سوءاستفاده از کارتهای بازرگانی پایان نخواهد گرفت.
در حال حاضر اتاقهای سراسر کشور با حجم فزاینده تقاضای دریافت کارت بازرگانی مواجهاند و بسیاری از افرادی که اهلیت تجاری ندارند، تقاضای دریافت آن را دارند؛ از همین رو صدور کارت بازرگانی نیازمند تدوین آییننامه مشخص است. فعالان اقتصادی معتقدند تخصیص ارز نیمایی برای واردات، انگیزه استقبال از کارت بازرگانی است.
محمدصادق قنادزاده، معاون ارتقای کسبوکارهای بینالمللی سازمان توسعه تجارت در هفته گذشته اعلام کرد ۲۰ موافقنامه تجاری با کشورهای مختلف داریم که برخی اجرایی شده و برخی دیگر در مرحله اجراست.
به گفته او سازمان توسعه تجارت به دنبال توسعه موافقنامههای تجاری برای افزایش تعداد کالاها و شناسایی رفع موانع تجارت با دیگر کشورهاست.
در همین راستا مشاور امور بینالملل و توافقهای تجاری سازمان توسعه تجارت با اشاره به موافقتنامه تجاری با اورسیا عنوان کرد مجموع تجارت ایران و پنج کشور اوراسیا قبل از اجرای موافقت نامه تجاری نزدیک به ۲ میلیارد دلار بود که اکنون به پنج میلیارد دلار رسیده است.
در هفتهای که گذشت اعلام شد با رأی دیوان عدالت اداری، دستور موقت توقف ممنوعیت صادرات حبوبات وزارت جهاد کشاورزی لغو شد.