توسعه بالون معده جدیدی که افراد را راحت‌تر لاغر می‌کند

دیجیاتو پنج شنبه 15 آذر 1403 - 17:02
بالون معده جدید سیستم پویایی دارد و قبل از خوردن غذا باد می‌کند و پس از آن منقبض می‌شود. The post توسعه بالون معده جدیدی که افراد را راحت‌تر لاغر می‌کند appeared first on دیجیاتو.

بالون‌های معده ده‌ها سال است که وجود دارند؛ این ابزارها به‌طور موقت در معده قرار می‌گیرند و با هوا یا مایعات باد می‌شوند تا احساس سیری ایجاد کنند و میل به غذاخوردن را کاهش دهند. اما با گذشت زمان، این دستگاه‌ها کارایی کمتری پیدا می‌کنند و دیگر وزن فرد از حدی کمتر نمی‌شود، احتمالاً به این دلیل که به احساسی که بالون ایجاد می‌کند، عادت می‌کنیم. حالا محققان با توسعه بالون جدیدی با مکانیسم متفاوت سعی دارند این مسئله را برطرف کنند.

براساس گزارش گاردین، محققان MIT یک بالون معده جدید ایجاد کرده‌اند که می‌تواند درست قبل از خوردن غذا باد کند و پس از آن نیز منقبض شود و حضور و تخلیه غذا در معده را شبیه‌سازی کند.

بالون معده جدید با مکانیسم متفاوت

«جووانی تراورسو» (Giovanni Traverso)، دانشیار مهندسی مکانیک در MIT، متخصص گوارش در بیمارستان زنان و بریگهام و نویسنده ارشد پژوهش حاضر می‌گوید: «آنچه ما در اینجا می‌خواهیم انجام دهیم، در اصل شبیه‌سازی اثرات مکانیکی خوردن یک وعده غذایی است.»

تراورسو می‌گوید که حجم برخی از بالون‌های معده را می‌توان بعدها افزایش داد، اما اغلب برای این کار نیاز به جراحی و روش‌های تهاجمی است. درعوض اکنون بالون جدید یک سیستم پویا دارد. او می‌گوید: «چیزی که می‌خواهیم از آن اجتناب کنیم، عادت‌کردن به بالون است.»

محققان برای توسعه ایده خود دو طرح داشتند: اولی بالونی بود که می‌توان آن را با استفاده از یک دستگاه موتوردار با بازوهای مکانیکی منبسط کرد؛ دومی نیز بالونی بود که می‌توان آن را از طریق یک پمپ کوچک متصل به یک کنترل‌کننده پوشیدنی باد کرد.

بالون معده جدید برای کاهش وزن
مقایسه بالون جدید (سمت چپ) و بالون قدیمی (سمت راست): بالون سمت چپ با آندوسکوپی وارد معده و از طریق بریدگی در دیواره شکم به یک دستگاه متصل می‌شود.

آنها تصمیم گرفتند طرح دوم را اجرا کنند، به این دلیل که روش مطمئن‌تر و ایمن‌تری است. به گفته محققان، این بالون را می‌توان با استفاده از یک لوله بلند و انعطاف‌پذیر از طریق دهان وارد معده کرد؛ سپس این بالون از طریق یک برش در دیواره شکم به واحد خارجی متصل می‌شود. از این روش در انسان برای قراردادن لوله‌های تغذیه نیز استفاده می‌شود.

محققان این دستگاه را روی سه خوک آزمایش کردند و مقدار خوراک باقی‌مانده از ظرف غذای آنها را در سه حالت مقایسه کردند: زمانی که دستگاهی درون معده خوک‌ها نصب نشده بود، زمانی که بالون معده نصب شده اما باد نشده و زمانی که دستگاه باد شده بود. نتایج نشان می‌دهد که خوک‌ها در حالت سوم بیش از 60 درصد غذای کمتری خوردند.

بالون معده جدید برای کاهش وزن

یافته‌های این پژوهش در ژورنال journal Device منتشر شده است.

منبع خبر "دیجیاتو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.