احتمال کاهش نرخ بهره در امریکا

دنیای اقتصاد پنج شنبه 15 آذر 1403 - 23:21
دنیای اقتصاد: رصد رسانه های خارجی حاکی از سه خبر مهم است؛ به نحوی که وال استریت ژورنال نیز در دو خبر به بررسی سیاست های پیش روی بانک مرکزی امریکا و ژاپن پرداخت؛ حالا سوال این است که تحولات فرانسه چه اثری بر بازارها خواهد داشت؟

به گزارش خبرنگار گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، وال استریت ژورنال نوشت: جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، اعلام کرد که وضعیت اقتصاد آمریکا بهتر از چیزی است که در زمان آغاز کاهش نرخ بهره در سپتامبر پیش‌بینی می‌شد.

وی افزود: «اقتصاد قوی‌تر از انتظارات در سپتامبر است، بنابراین می‌توانیم با احتیاط بیشتری در کاهش نرخ بهره حرکت کنیم.»

فدرال رزرو در دو جلسه اخیر خود، نرخ بهره را کاهش داده است، ابتدا با نیم درصد در سپتامبر و سپس با یک‌چهارم درصد در ماه گذشته، به محدوده ۴.۵ تا ۴.۷۵ درصد.

بازارها پیش‌بینی می‌کنند که در جلسه ۱۷-۱۸ دسامبر نیز کاهش یک‌چهارم درصدی دیگری رخ دهد و روند کاهش‌ها در سال ۲۰۲۵ آهسته‌تر شود.

پاول تأکید کرد که هدف فدرال رزرو تنظیم نرخ‌ها به سطحی است که نه به رشد شتاب دهد و نه آن را کند کند. او افزود که این سطح احتمالاً کمتر از ۴ درصد است. اگرچه تورم از اواسط سال ۲۰۲۳ کاهش یافته، اما روند آن ناپایدار بوده است.

به گفته وی، شاخص تورم ترجیحی فدرال رزرو (بدون احتساب غذا و انرژی) در سال منتهی به اکتبر ۲.۸ درصد رشد داشت که همچنان بالاتر از هدف ۲ درصدی است.

پاول همچنین تأکید کرد که هنوز برای پیش‌بینی تأثیر سیاست‌های رئیس‌جمهور منتخب، دونالد ترامپ، زود است چرا که ترامپ تهدید کرده است تعرفه ۲۵ درصدی بر کالاهای وارداتی از کانادا و مکزیک اعمال خواهد کرد، مگر اینکه این کشورها اقدامات بیشتری برای کنترل مرزها و مبارزه با قاچاق مواد مخدر انجام دهند.

احتیاط بانک مرکزی ژاپن در سیاست‌های پولی

تویواکی ناکامورا، عضو هیئت‌مدیره بانک مرکزی ژاپن، در سخنرانی خود در هیروشیما، نسبت به پایداری رشد دستمزدها و دستیابی به هدف تورمی ۲ درصدی هشدار داد.

وی تأکید کرد که بانک مرکزی باید در این مرحله حساس، تعدیل سیاست‌های پولی را با دقت انجام دهد و تصمیمات خود را بر اساس داده‌های اقتصادی مختلف اتخاذ کند.

وال استریت ژورنال نوشت: ناکامورا، که سابقه مخالفت با افزایش نرخ بهره در جلسات مارس و ژوئیه را دارد، همچنان نسبت به استمرار رشد دستمزدها مطمئن نیست و معتقد است که تورم ممکن است در سال مالی آینده به هدف تعیین‌شده نرسد.

وی همچنین به ضعف مصرف داخلی و چالش‌ شرکت‌های کوچک در افزایش دستمزدها اشاره کرد که می‌تواند بر اقتصاد تاثیر منفی بگذارد.

این دیدگاه در شرایطی بیان شده که بازارها انتظار دارند بانک مرکزی ژاپن به‌زودی نرخ بهره را افزایش دهد. اما ناکامورا با موضع‌گیری محتاطانه خود، تاکید کرد که هرگونه تغییر در سیاست‌های پولی باید متناسب با چشم اندازهای اقتصادی باشد.

اظهارات وی نشانه‌ای از رویکرد محتاطانه‌تر بانک مرکزی ژاپن در مواجهه با چالش‌های اقتصادی پیش رو است، به‌ویژه در شرایطی که تورم هنوز به‌طور کامل تثبیت نشده است.

واکنش یورو نسبت به سقوط فرانسه

طی روز گذشته خبرهایی از سقوط دولت فرانسه منتشر شد. برخی کارشناسان از این اتفاق بعنوان یک رویداد مثبت یاد میکنند چرا که محدودیت های مالی را به تاخیر میندازد.

در حالی که بسیاری از اقتصاددانان عقیده دارند این رخداد موجب میشود تا تجار از سرمایه گذاری در فرانسه روی برگردانند. در نتیجه میتوان انتظار داشت که رشد در فرانسه طی سال آینده میلادی به ۰.۶ کاهش یابد. با این حال ارز ناحیه یورو کمترین تاثیر منفی را از این اتفاق پذیرفت.

بازارها در انتظار داده اشتغال آمریکا

بازارهای جهانی پیش از انتشار داده مهم و کلیدی اشتغال بخش غیرکشاورزی (nfp) در روز جمعه، با کاهش ارزش معاملات همراه شدند.

شاخص دلار آمریکا در پی انتشار ضعیف داده pmi بخش خدمات ایالات متحده آمریکا با با کاهش همراه شد. پس از انتشار گزارش pmi بخش خدمات انتظارات از کاهش نرخ بهره در جلسه ۱۸دسامبر فدرال رزرو افزایش یافت.

در روز جاری مهمترین داده ایالات متحره آمریکا، داده مدعیان بیمه بیکاری است که هر هغثفته در روز پنجشنبه منتشر می‌شود. این داده کمتر از پیشبینی در عدد 224هزار نفر منتشر شد که در پی آن شاخص دلار با افت نسبی همراه شد.

 

 

 

منبع خبر "دنیای اقتصاد" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.