فرارو- وقتی نوبت به انتخاب یک نوشیدنی میرسد، گزینهها بیپایان هستند، اما بسیاری از نوشیدنیها حاوی قندهای مخربی هستند که میتوانند بر سطح گلوکز خون شما تأثیر بگذارند.
به گزارش فرارو به نقل از ایتینگ وِل، حتی برخی از نوشیدنیهای بدون قند نیز ممکن است حاوی کربوهیدراتهایی باشند که میتوانند باعث افزایش قند خون شوند. انتخاب نوشیدنی مناسب و سالم نیاز به کوشش است، بنابراین در اینجا پنج نوشیدنی عالی بدون شکر برای کنترل قند خون به پیشنهاد متخصصان به اشتراک گذاشته شده است.
یکی از بهترین چیزها در مورد آب گازدار این است که گزینههای مختلفی پیش روی شما میگذارد. اگر از یک طمع آن خوشتان نیامد، انواع بیشماری دیگر برای امتحان کردن وجود دارد. اگر میخواهید نوشیدنیهای سالمتری انتخاب کنید، اما طرفدار نوشیدنیهای طعمدار هستید، اولین توصیه این است که آب گازدار را امتحان کنید. میتوانید انواع مختلفی از آبهای گازدار از طعم دار و بدون طعم گرفته تا آب میوهها را امتحان کنید. بیشتر گزینهها فقط آب گازدار همراه با طعم طبیعی هستند و حاوی شکر، کالری یا کربوهیدرات اضافه نیستند و برای حفظ تعادل قند خون ایدهآل هستند.
چای یکی از محبوبترین نوشیدنیهایی است که در سرتاسر جهان مصرف میشود. چایهایی مختلف برای هر نوع خلق و خو یا سطح انرژی وجود دارد؛ چه عاشق چای سبز، سیاه یا سفید یا انواع گیاهی مانند نعناع، زنجبیل و بابونه باشید. بهترین بخش نوشیدن چای؟ چای بدون کالری است، به شرطی که شکر، شیر یا خامه را حذف کنید. چای میتواند میزان فعالیت انسولین را افزایش دهد، هورمونی که به کاهش قند خون کمک میکند. تحقیقات نشان داده است که چای سیاه، سبز و اولانگ به لطف آنتی اکسیدانها و ترکیبات زیست فعال خود میتوانند فعالیت انسولین را افزایش دهند.
اگرچه افزایش انسولین چای به اندازه کافی قابل توجه نیست که باعث کاهش قند خون شود، ارزش آن را دارد که آن را امتحان کنید. اگر به طور منظم چای مینوشید، قند خون شما به میزان زیادی کاهش مییابد، به خصوص اگر میزان قند خون شما بسیار زیاد باشد. اگر در مورد چای نگرانی دارید یا از انسولین برای مدیریت قند خون خود استفاده میکنید، بهتر است با پزشک خود تماس بگیرید.
چه قهوه داغ را ترجیح دهید و چه قهوه دم کرده سرد یا سرد؛ قهوه میتواند یک نوشیدنی بدون شکر باشد که به مدیریت سطوح قند خون کمک کند. تحقیقات حتی ارتباطی بین مصرف منظم قهوه و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ پیدا کرده است. قهوه حاوی ترکیبات گیاهی سالم مانند اسید کلروژنیک است که ممکن است به مدیریت قند خون کمک کند. بزرگترین نگرانی برای تنظیم قند خون، مصرف نکردن قهوه سیاه است. افزودن خامهها، شیرهای گیاهی طعمدار، شربتها، خامه فرم گرفته یا شکلات میتواند باعث افزایش سطح قند خون بعد از نوشیدن آن شود.
برای بهبود طعم قهوه میتوانید دارچین را به قهوهتان اضافه کنید. قهوه و دارچین یک ترکیبی ایده آل برای قند خون هستند. قهوه سرشار از آنتیاکسیدان است و دارچین اثرات انسولین مانند دارند و به انتقال قند به داخل سلولها کمک میکند و در عین حال حساسیت به انسولین را افزایش میدهد. مطالعات نشان میدهد که دارچین ممکن است اثر مثبتی بر قند خون داشته باشد.
خوردن یک لیوان شیر به لطف ترکیبی از کربوهیدراتها، پروتئین و چربی میتواند سطح قند خون را بهبود ببخشد. شیر کامل به ویژه برای پایداری قند خون مفید است، زیرا چربی و پروتئین آن به کند شدن جذب قندها کمک میکند. با این حال، در صورتی که شیرهای گیاهی را ترجیح میدهید، همچنان میتوانید با انتخاب شیر کم چرب یا شیر سویا بدون طعم، از مزایای مشابه بهرهمند شوید. این گزینهها کالری و چربی اشباع کمتری دارند. از شیر در اسموتیها به جای آب میوه استفاده کنید یا آن را در یک فنجان قهوه سیاه بریزید تا سطح قند خون خود را ثابت نگه دارید.
برای کسانی که از نوشیدن آب ساده خسته شدهاند، آب دم کرده یک جایگزین سرگرم کننده و با طراوت است. با وجود نام فانتزی، تهیه آن آسان است و یک نوشیدنی لذت بخش برای رفع تشنگی است. تقریباً میتوانید آب را با هر چیزی دم کنید. میوههای تازه یا یخ زده مانند انواع توتها یا تکههای خربزه، مرکباتی مانند لیمو، لیموترش، پرتقال یا گریپ فروت یا گیاهانی مانند نعناع، ریحان یا آویشن را امتحان کنید. برای درست کردن آن، تنها لازم است یک پارچ آب بردارید، میوه و گیاهان انتخابی خود را اضافه کنید، آن را هم بزنید، سپس آن را برای چند ساعت در یخچال بگذارید و در صورت تمایل پس از رد کردن از صافی بنوشید.
وقتی نوبت به انتخاب نوشیدنی میرسد که قند خون شما را در محدوده سالم نگه دارد، در اینجا فهرستی از چند معیار وجود دارد که باید به خاطر داشته باشید:
کربوهیدرات کم: حتی اگر یک نوشیدنی ادعا کند حاوی صفر گرم قند اضافه شده است، ممکن است همچنان حاوی کربوهیدرات باشد که میتواند بر سطح قند خون تأثیر بگذارد. برچسب تغذیه را بررسی کنید تا متوجه شوید چه تعداد کربوهیدرات در نوشیدنی شما وجود دارد. اگر نوشیدنی شما حاوی کربوهیدرات است، باید مقداری فیبر یا پروتئین نیز داشته باشد تا به کاهش افزایش قند خون کمک کند.
قند اضافه شده بسیار کم یا بدون آن: در حالی که نوشیدنیهایی مانند آب میوههای ۱۰۰ ٪ طبیعی و شیر ممکن است قند طبیعی داشته باشند، وجود پروتئین یا چربی، میتواند به جلوگیری از افزایش قند خون کمک کند. نوشیدنیهای حاوی قند، شیرینکنندهها یا شربتهایی مانند نوشابه، نوشیدنیهای مخلوط یا نوشیدنیهای قهوه شیرین بیشترین تأثیر را بر سطح قند خون دارند، بنابراین نوشیدنیهایی را انتخاب کنید که قند افزودنی کمی دارند. از آنجایی که آب میوه ۱۰۰ درصد طبیعی پروتئین و فیبر کمی دارد، میتواند قند خون را خیلی سریع افزایش دهد. میتوانید رقیق کردن آبمیوه با آب را در نظر بگیرید یا برای کمک به کاهش قند خون، مقداری آب یا آب گازدار به آب میوه خود اضافه کنید.
فیبر: نوشیدنیهایی مانند اسموتیها ممکن است حاوی چند گرم فیبر باشند. فیبر هضم و جذب کربوهیدراتها را کند و در نتیجه به حفظ سطح قند خون کمک میکند.
پروتئین: پروتئین همچنین میتواند با کاهش سرعت جذب کربوهیدراتها یا قندهای طبیعی در نوشیدنی به تثبیت قند خون کمک کند. پروتئین را میتوان در شیر لبنیات، شیر سویای شیرین نشده و شیرهای گیاهی غنی شده با پروتئین و شیکهای پروتئینی یا اسموتیها یافت.