افشین شریعت پناهی در گفتگو با خبرگزاری صداوسیما گفت: در برخی صنایع به منظور بهبود خواص سایشی و خوردگی ورقهای مورد استفاده و همچنین کاهش قیمت تمام شده، نیاز به استفاده از دو ورق غیر همجنس مانند استیل و فولاد، آلیاژهای پایه نیکل و فولاد دارند که برای تولید این ورقها از روشی موسوم به جوشکاری انفجاری استفاده میکنند.
وی افزود: فناوران مجموعه دانش بنیان ما موفق شدند روش جوشکاری انفجاری را در کشور بومی سازی کنند. جوشکاری انفجاری روشی است که در آن با استفاده از انفجار و نیروی ناشی از آن، فرایند جوش انجام میشود در حقیقت عامل اصلی اتصال دو قطعه در این روش انفجار و سرعت ضربه است.
شریعت پناهی ادامه داد: از جوشکاری انفجاری برای جوشکاری فلزاتی که آنها را نمیتوان با روشهای دیگر به هم متصل کرد استفاده میشود. این فلزات دارای آلیاژهای مختلفی هستند و جوش انفجاری این امکان را در اختیار ما میگذارد تا در مدت زمان کمی بتوانیم اتصال را انجام دهیم.
رئیس هیئت مدیره این شرکت دانش بنیان گفت: از جوشکاری انفجاری در مواردی مانند تولید لوله و تیوبهای دارای پوشش، مخازن تحت فشار، سازههای هوافضا، مبدلهای حرارتی، سازههای دریایی، مخازن فرآیندی و مقاوم به خوردگی شیمیایی میتوان استفاده کرد.
وی افزود: این روش جوشکاری فناورانه مزایای فراوانی از جمله: امکان اتصال سطوح بزرگ، کیفیت بالای اتصال، تغییر نیافتن ریز ساختار فلز، مقاومت بالا و تخلخل و جوشکاری در ابعاد وسیع دارد.