چای نوشیدنی محبوب بیشتر افراد است که به طور مکرر و روزانه مورد استفاده قرار می گیرد. در پی مصرف مکرر چای، تفاله زیادی تولید می شود؛ تفالههای چای معمولا مورد استفاده قرار نمیگیرد، اما دارای فواید بسیار زیادی است، یکی از مهمترین مزایای استفاده از تفاله چای هم برای گیاهان و باغبانی میباشد.
به گزارش نمناک، قبل از استفاده از چایهای کیسهای در فعالیتهای باغبانی، لازم است اطلاعاتی در مورد کیسههای حاوی چای کسب کنید، در حالی که بسیاری از کیسههای چای تجزیه پذیرند، برخی دیگر دارای روکش پلی پروپیلن هستند که غیر قابل تجزیهاند و برای فعالیتهای باغبانی مناسب نیستند. این انواع چای کیسهای ممکن است هنگام لمس لغزنده و سر احساس شوند و لبههای مهر و موم شده با حرارت داشته باشند. اگر کیسه چای کیسهای غیر قابل تجزیه باشد کرمها و میکروارگانیسمها نمیتوانند آن را تجزیه کنند.
بهتر است که چای درون این کیسهها را که برای باغبانی مناسب هستند خارج کنید و کیسه آنها را دور بیاندازید و برای این کار فقط کافی است که کیسه را برش داده، چای محتوی آن را خالی کنید و سپس کیسه را دور بیندازید.
کیسههای چایی که تجزیه پذیرند از موادی مانند ابریشم و یا کاغذ ساخته می شوند و البته باید توجه داشته باشید که حتی کیسههای تجزیه پذیر نیز دارای برچسبها و موادی هستند که باید دور ریخته شوند.
بهترین نوع استفاده از تفاله چای قرار دادن آنها درون کود مورد نیاز گیاهان و ریختن آنها در خاک مورد استفاده برای گل و گیاهان است. در این حالت، با قرار گرفتن تفاله چای درون کود گیاهان این مواد توسط کرمهای خاکی تجزیه می شوند و اثر بخشی آنها افزایش پیدا می کند. از آن جایی که کرمهای خاکی در فرآیند تجزیه نقش مهمی را ایفا می کنند، شما می توانید تفالههای چای مصرفی خود را به راحتی درون کود گیاهان تان قرار دهید و از مزایای آن بهرهمند شوید.
با قرار دادن تفاله چای در نزدیکی ریشه گیاهان، گیاهان از آب استفاده بهتری می کنند و از به وجود آمدن علفهای هرز نیز جلوگیری میشود.
با افزودن تفاله چای مصرفی خود به خاک، نیتروژن موجود در خاک افزایش می یابد که این امر به افزایش سلامت خاک نیز کمک خواهد کرد.
کمپوست چای، مواد مغذی و معدنی فراوانی دارد و به سبزی، بزرگ شدن و زیبایی بیشتر برگهای گیاهان و رشد آنها کمک میکند.
هنگام اسپری کود مایع چای بر روی سطح برگها، سطح برگها مملو از میکروبهای مفید میشود و برای فعالیت پاتوژنها و موجودات مضر و آسیب رسان فضایی باقی نمیماند بدین طریق گیاهان دچار بیماری و آفت نمیشوند.
میکروبهای مفید و زنده ایمنی گیاه و خاک را افزایش میدهند و سبب رشد باکتریهای مفید خاک میشوند. مواد ریز مغذی چای سریع توسط گیاه جذب میشوند بنابراین سبب تقویت سلامتی گیاهان و مقاومت بیشتر آنها در مقابل استرس خواهد شد.
کمپوست چای سبب مبارزه با میکروبهای بیماری زا، تجزیه مواد شیمیایی و آفت کشهای سمی، تحریک هورمونهای رشد در گیاه، افزایش میزان مواد معدنی گیاه میشود.
استفاده از چای به عنوان کمپوست سبب مقابله با آفت زدگی و حشرات مضر میشود پس همیشه به جای سموم مضر از کمپوست چای استفاده نمایید، زیرا کمپوست چای هرگز ریشه یا برگهای گیاه را نمیسوزاند.
برای اینکه محصولات شما مواد سمی کمتری داشته و برای مصرف مناسبتر باشند از کمپوست چای استفاده کنید.
اگر علاقهای به دفن تفاله چای در خاک ندارید، کافی است که آن را درون ظرفی از آب بریزید و اجازه دهید که آب تغییر رنگ دهد و سپس تفاله چای را از آب جدا کنید و از آب مورد نظر برای آبیاری گیاهان خود استفاده کنید و از مزایای آن برای گیاهان تان بهرهمند شوید. بهتر است بعد از مصرف چای خود، از تفاله آن در حالی که هنوز خیس و مرطوب است استفاده کنید تا خواص مفید آن برای گیاهانتان کاهش پیدا نکند.
از آنجا که نوشیدن چای یک فعالیت عامه پسند است و در پی آن مقدار زیادی تفاله چای تولید می شود پس بهتر است به جای دور ریختن تفاله حاصل از نوشیدن چای، از مزایا و خواص فراوان آن برای گیاهان خود استفاده کنید و به افزایش سلامت خاک گیاهان تان و صرفه جویی در مصرف آب و همچنین جلوگیری از رویش علفهای هرز کمک کنید.
اثر قابل توجه این کار یعنی داشتن گیاهان شاد و سالم و انگیزه بیشتری برای لذت بردن از یک فنجان چای به شما می دهد.