مردم کره جنوبی خواستار استعفای رئیس جمهور این کشور شدند + فیلم

مشرق نیوز شنبه 17 آذر 1403 - 08:42
هزاران تن از مردم کره جنوبی در شهرهای مختلف این کشور از جمله سئول جمعه شب (به وقت محلی) به خیابان‌ها آمدند و خواستار استعفای یون سوک یول رئیس جمهور این کشور شدند.

به گزارش مشرق، هزاران نفر از مردم کره جنوبی در شهرهای مختلف این کشور از جمله سئول و جزیره ججو به خیابان‌ها آمدند و با شعارهای خود خواستار استعفای یون سوک یول رئیس جمهور این کشور شدند.

در همین ارتباط پلیس کره جنوبی مسیر معترضانی را که می‌خواستند به سمت کاخ ریاست جمهوری در سئول بروند و خواستار استعفای یون سوک یول شوند را مسدود کرد.

این اعتراضات در پی تلاش ناموفق یون برای اعمال حکومت نظامی اضطرای که کره جنوبی را در آشفتگی سیاسی فرو برد و خشم گسترده‌ای را برانگیخت، رخ داد.

پلیس سئول پیشتر در بیانیه‌ای اعلام کرد که ده‌ها هزار نفر از شهروندان پایتخت کره جنوبی امروز (شنبه) در تظاهرات علیه یون سوک یول رئیس این کشور شرکت خواهند کرد.

در بیانیه پلیس سئول آمده است: به دلیل برگزاری گردهمایی و تظاهرات گسترده‌ای که امروز (شنبه) با حضور ده‌ها هزار شرکت‌کننده در مرکز پایتخت کره جنوبی برگزار خواهد شد، محدودیت‌های ترافیکی در برخی از مسیرهای درون‌شهری سئول اعمال می‌شود.

در همین ارتباط سخنگوی پلیس فدرال کره جنوبی نیز در اظهاراتی اعلام کرد که بر اساس اطلاعات سازمان‌دهندگان تظاهرات روز شنبه در سئول، حدود ۲۰۰ هزار نفر در این تظاهرات شرکت خواهند کرد.

براساس نتایج نظرسنجی موسسه «ریل‌میتر» که در خبرگزاری یونهاپ منتشر شد، ۷۳.۶ درصد از مردم کره‌ جنوبی خواستار استیضاح و برکناری یون سوک‌ یول رئیس‌جمهور این کشور به دلیل اعلام حکومت نظامی کوتاه‌ مدت هستند.

براساس این نظرسنجی که روز چهارشنبه از میان ۵۰۴ نفر بالای ۱۸ سال انجام شد، علاوه بر حمایت گسترده از استیضاح، ۷۰ درصد از شرکت‌کنندگان اقدامات یون را به عنوان خیانت تلقی کردند.

شامگاه سیزدهم آذرماه رئیس جمهور کره‌ جنوبی در اقدامی که حیرت جهانی را به دنبال داشت، در نطقی تلویزیونی در این کشور حکومت نظامی اضطراری اعلام کرد؛ اقدامی که با واکنش به موقع پارلمان، احزاب سیاسی مخالف و مردم کره‌ روبه‌رو و در نهایت لغو شد.

صدور دستور برقراری حکومت نظامی در این غول اقتصادی شرق آسیا باعث شوک و حیرت جهانی شد. آخرین بار ۴۴ سال پیش در این کشور حکومت نظامی برقرار شده بود و بعد از آن همواره مهمترین خبرها از کره‌جنوبی در رسانه‌ها به اعتراضات دانشجویی، اعتراضات مخالفان، رشد اقتصادی، سرمایه‌گذاری، همراه شدن با روندهای دموکراسی غربی، برگزاری رزمایش‌های نظامی مشترک با آمریکا علیه کره‌ شمالی و همچنین «کی پاپ» و تاثیرگذاری فرهنگی این کشور بر دنیا مربوط می‌شد.

حتی خبر برکناری رئیس جمهور اسبق کره جنوبی به دلیل فساد اقتصادی چندان شوکه‌کننده نبود و غول‌های فناوری و خودرویی این کشور بدون توقف به کار خود ادامه دادند، ولی خبر برقراری حکومت نظامی لرزه بر اندام بازارهای بین‌المللی و زنجیره‌های تامین از بابت تاثیرات و پیامدهای آن انداخت.

این اقدام یون سوک یول باعث کاهش ارزش برابری وون کره‌جنوبی برابر دلار آمریکا شد و بر بازارهای جهانی به ویژه بورس‌های آسیایی تاثیر گذاشت.

حالا مخالفان که از حمایت‌های بالای مردمی و سقوط میزان محبوبیت رئیس جمهور و دولت وی جان تازه‌ای گرفته‌اند، استعفای یون سوک یول و تمام اعضای کابینه وی و برکناری کیم یونگ هیون وزیر دفاع را خواستار هستند.

منبع: ایرنا

منبع خبر "مشرق نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.