ربات انسان‌نمای باورنکردنی، قابل سفارش شد

خبرگزاری ایسنا شنبه 17 آذر 1403 - 12:43
ربات انسان‌نمای آلفا(Alpha) محصول شرکت کلون روبوتیکس(Clone Robotics) که اندام‌ها و ماهیچه‌های مصنوعی آن با آب کار می‌کند، رونمایی شد.

به گزارش ایسنا، شرکت لهستانی «کلون روبوتیکس» با تلاش برای مطرح کردن خود در بازار رقابتی ربات‌های انسان‌نما از اولین ربات انسان‌نمای کامل خود به نام کلون آلفا(Clone Alpha) رونمایی کرد.

فناوری خاص این شرکت موسوم به Myofiber Clone از عضلات مصنوعی برای حرکت اسکلت این ربات انسان‌نما استفاده می‌کند.

این ربات انسان‌نما اندام‌های مصنوعی و ماهیچه‌های مصنوعی را ادغام می‌کند و عملکردهای اسکلتی، عضلانی، عروقی و عصبی را تقلید می‌کند.

سیستم عضلانی کلون از فناوری مایو فایبر(Myofiber) که یک فناوری ماهیچه مصنوعی است که در سال ۲۰۲۱ توسط این شرکت معرفی شد، برای حرکت دادن اسکلت این ربات انسان‌نما استفاده می‌کند و درست مانند حیوانات واقعی با اتصال عضلات به نقاط دقیق روی استخوان‌ها عمل می‌کند.

شرکت کلون روبوتیکس اکنون برای ۲۷۹ دستگاه از ربات انسان‌نمای خود، پیش‌سفارش می‌پذیرد.

این شرکت ماه گذشته، آخرین نوآوری خود را که یک نیم‌تنه انسان‌نما با حرکات انسان‌مانند بود، معرفی کرد.

رباتیک زیست‌تقلید

در حالی که شرکت‌هایی مانند تسلا ربات‌هایی را برای کارهای خانگی توسعه می‌دهند، شرکت کلون روبوتیکس روی رباتیک بیومیمتیک یا زیست‌تقلید تمرکز دارد.

این برنامه از سال ۲۰۲۱ با هدف تکرار قدرت و مهارت موجودات بیولوژیکی و مقابله با چالش پیچیده تقلید از بدن انسان آغاز شد.

این شرکت با ایجاد یک دست رباتیک با استخوان‌ها و ماهیچه‌های مصنوعی که برای تقلید از عملکرد انسان طراحی شده بود، شروع به کار کرد.

انگشتان این ربات شبیه به انگشتان دست انسان حرکت می‌کند ​​و حتی می‌تواند یک توپ را به راحتی بگیرد.

این شرکت با تکیه بر این قابلیت‌ها یک نیم‌تنه انسان‌نما با ویژگی‌های واقعی از جمله آرنج متحرک، ستون فقرات و مفاصل شانه واقعی ایجاد کرد.

کلون به جای طراحی حرکات پیرامون ساختار رباتیک خود، ابتدا آناتومی انسان را تقلید کرد و سپس با استفاده از عضلات مصنوعی، حرکت طبیعی را ممکن کرد.

نتیجه به شکل شگفت‌انگیزی واقع‌گرایانه است و «آلفا» از نظر شباهت به شکل عجیبی شبیه به بدن انسان است.

شرکت کلون روبوتیکس با تکیه بر تخصص خود اکنون یک ربات انسان‌نما طراحی کرده است که برای راه رفتن به شکل طبیعی طراحی شده است. این امر از طریق حرکت با محرک‌های سفت و سخت به عضلات مصنوعی نرم و با نیروی آب با هدف حرکت بیشتر شبیه به انسان به دست می‌آید.

عضلات مصنوعی پیشرفته

شرکت کلون روبوتیکس قصد دارد با فناوری ماهیچه مصنوعی خود موسوم به «مایو فایبر»، رباتیک انسان‌نمای خود را ارتقا دهد. «مایو فایبر» با اتصال واحدهای عضلانی و تاندون به نقاط دقیق آناتومیکی روی استخوان‌ها، اسکلت ربات را زنده می‌کند.

این واحدهای یکپارچه خطاهای تاندون را از بین می‌برند و ویژگی‌های مطلوب ماهیچه‌های اسکلتی پستانداران مانند زمان پاسخگویی زیر ۵۰ میلی‌ثانیه، بیش از ۳۰ درصد انقباض بدون بار و حداقل یک کیلوگرم نیروی انقباض برای یک رشته عضلانی ۳ گرمی را تقلید می‌کنند.

به گفته این شرکت، فناوری «مایو فایبر» تنها ماهیچه مصنوعی است که قادر به دستیابی به چنین قدرت، سرعت و کارایی است.

اسکلت کلون شامل تمام ۲۰۶ استخوان بدن انسان با همجوشی‌های جزئی است و دارای مفاصل کامل، رباط‌های مصنوعی و بافت‌های همبند است.

این ربات انسان‌نما با قرارگیری دقیق رباط‌ها و تاندون‌ها به ۱۶۴ درجه آزادی حرکت در بالاتنه خود دست می‌یابد که شامل حرکت شانه با ۲۰ درجه آزادی، ستون فقرات با ۶ درجه در هر مهره و آزادی حرکتی ۲۶ درجه‌ای در دست، مچ و آرنج است.

همچنین سیستم عصبی امکان کنترل آنی عضلات را با بازخورد حس عمقی و بصری فراهم می‌کند. آلفا به ۴ دوربین عمق، ۷۰ حسگر اینرسی برای بازخورد در سطح مفصل و ۳۲۰ حسگر فشار برای بازخورد نیروی عضلانی مجهز شده است. اینها به ریزکنترلگرهایی مرتبط هستند که داده‌ها را به پردازنده گرافیکی Jetson Thor شرکت انویدیا ارسال می‌کنند.

سیستم عروقی آلفا نیز توسط یک پمپ الکتریکی فشرده ۵۰۰ واتی شبیه به قلب انسان کار می‌کند. فناوری سوپاپ آکواجت(Aquajet) آن نیز با توان یک وات کار می‌کند و فشار هیدرولیک کارآمدی را به عضلات در یک طراحی کوچک ارائه می‌دهد.

با وجود اینکه همه چیز روی کاغذ تاثیرگذار به نظر می‌رسد، شرکت کلون روبوتیکس هنوز یک ربات آلفای کاملاً کاربردی را نشان نداده است.

در حالی که اجزای سازنده نویدبخش هستند، پیشرفت از نمونه‌های اولیه به ربات‌های انسان‌نمای کامل، یک آزمون کلیدی برای تحقق رویکرد زیست‌تقلید خواهد بود.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.