پرهیز از مصرف روغن کنجد استخراج شده از دستگاه‌های روغن‌گیری

خبرگزاری ایسنا شنبه 17 آذر 1403 - 13:28
رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: هم استانی ها از مصرف روغن کنجد تصفیه نشده که در حضور مشتری روغن‌گیری می‌شوند، به دلیل آلودگی میکروبی و وجود کپک، خودداری کنند.

منیر افتخاری نیا در گفت وگو با ایسنا، افزود: روغن کنجدی که در خیابان های سطح شهر در حضور مشتری گرفته می شود و دستگاههای روغن کشی در مغازه های خود دارند به دلیل حرارت ندیدن و بوجاری نکردن کنجدها، روغن حاصله حاوی باکتری، قارچ و ترکیبات مضر برای سلامت انسان است.

وی ادامه داد: روغن کنجد یکی از سالم ترین انواع روغن هاست به شرطی که تصفیه شده باشد یعنی صنعتی باشد، زیرا روغن کنجد بکر به دلیل عدم حذف آفت کش ها، میکروارگانیسم ها و سموم قارچی از آن، توسط مختصصین تغذیه توصیه نمی شود.

وی افزود: بنابراین لازم است خانواده ها فقط از روغن کنجد صنعتی که تولید کارخانجات روغن است برای مصرف استفاده کنند.

افتخاری نیا گفت: مصرف روغن کنجد یا محصولات کنجد می تواند سلامت انسان را بهبود بخشد، از جمله اثرات ضد التهابی و ضد سرطانی، فشار خون و اثرات کاهش دهنده چربی سرم، مهار رشد و تکثیر سلول های سرطان روده بزرگ را دارد.

وی عنوان کرد: روغن کنجد تصفیه شده دارای اسیدهای چرب امگا 6 و امگا9 به میزان مساوی، ویتامین های A و D و E، فیتواسترول ها، آنتی اکسیدان های طبیعی، مقاومت بالا در برابر اکسیداسیون وحرارت می باشد.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.