پشت پرده ژست «فاتح گشاده‌رو» در سوریه

مشرق نیوز شنبه 17 آذر 1403 - 13:43
وبگاه النشره لبنان با انتشار یادداشتی، درباره ژست جدید و متمدنانه سرکرده گروه تروریستی تحریرالشام، نوشت که ماهیت و اهداف تروریستی این «فاتح گشاده‌رو» با تغییر لباس عوض نمی‌شود.

به گزارش مشرق، «ابومحمد الجولانی با لباسی جدید، ریش و مویی کوتاه و سخنانی قابل قبول و مورد مقبولیت فرقه‌های مختلف، خود را به جهانیان عرضه کرد».

این بخشی از گزارش امروز وبگاه النشره لبنان در خصوص تحولات جاری در سوریه و اهداف پشت پرده حملات تروریست‌ها در این کشور است. محمد علوش، نویسنده این یادداشت، گوشزد کرد که «الجولانی همان کسی است که در گذشته شاگرد ابومصعب الزرقاوی و فرزند القاعده بود.

وی سپس شاگرد ابوبکر البغدادی سرکرده داعش در عراق و سپس قبل از سال ۲۰۱۵ بنیانگذار و رهبر جبهه النصره در سوریه شد. در سال ۲۰۱۶ نام این گروه را به تحریر الشام یا فتح الشام تغییر داد.

اما امروز به فاتح گشاده‌رویی تبدیل شده است که از او انتظار می‌رود سوریه را آزاد کند!».الجولانی همان کسی است که در سال ۲۰۱۵، کار جبهه النصره را تعریف کرد و گفت: «ما هیچ برنامه یا دستورالعملی برای هدف قرار دادن غرب نداریم، دستورات روشنی از ایمن الظواهری دریافت کردیم که از سوریه به عنوان سکوی پرتاب برای حمله به ایالات متحده یا اروپا استفاده نکنیم تا ماموریت واقعی خود علیه نظام [این کشور] را خراب نکند.

القاعده ممکن است این کار را انجام دهد، اما نه در اینجا، یعنی سوریه». النشره نوشت: «این خط بشارت در قالب خودروهای بمب‌گذاری شده و افراد انتحاری وارد لبنان شد. آنها لبنان و لبنانی‌ها را هدف قرار دادند و می‌خواستند یک جنگ فرقه‌ای و مذهبی به راه اندازند. امروز هرکسی که دارد به سخنرانی زیبای احمد الشرع در حالی که پیراهن تیره به تن دارد، نگاه می‌کند، نباید این پیشینه او را فراموش کند».

در ادامه این یادداشت آمده است که گفته می‌شود الجولانی کار «جهادی» را در القاعده و سپس داعش آغاز کرده است. پس از خروجش از زندان آمریکایی‌ها در عراق در سال ۲۰۰۸، وی برخلاف امروز با داعش همراه بود.

داعشی که به گفته منابع سوری، اکنون بار دیگر در حال تحرکاتی در برخی مناطق این کشور است و منتظر روشن شدن تصویر فعلی در سوریه است تا بتواند بهتر حرکت کند.

نویسنده به نقل از منابع آگاه نوشت که درک آنچه در سوریه می گذرد مستلزم شناخت الجولانی است که امروز تحت عنوان هیأت تحریر الشام در حال حرکت است و بدش نمی‌آید که به دلیل مرتبط بودنش به تروریسم، کردهای موسوم به نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) و داعش، آن را منحل کند.

به گفته این منابع، الجولانی امروز، عمدتاً با حمایت ترکیه، تسلیحات آمریکایی-اسرائیلی و کمک اوکراین در حال حرکت است، اما این حرکت تنها علیه نیروهای نظامی سوریه نخواهد بود، زیرا طرف ترکیه از حمایت الجولانی، به دنبال اهدافی است.

حمله به نیروهای قسد یکی از این اهداف است که فعلاً به تاخیر افتاده است. از سوی دیگر، داعش نیز اجازه نمی‌دهد که الجولانی بر روی آن کنترل یابد.

زیرا این امر به معنای تقویت ترکیه در برابر کشورهای عربی است. لذا این نبرد نیز با فرض اینکه الجولانی موفق شود به دمشق برسد و حکومت بشار اسد را سرنگون کند، یک نبرد به تعویق افتاده محسوب می‌شود.

علوش در ادامه می‌نویسد که اهداف زیادی در پشت پرده تحرکات امروز الجولانی قرار دارد نه یک هدف مرتبط با حقوق مردم سوریه. زیرا منابع سوری از طریق النشره تأکید دارند که آنچه امروز در سوریه در حال اتفاق است «برای اهداف ترکی و روسی در خصوص کاهش نفوذ ایران و شاید معامله بر سر سوریه و اوکراین با آمریکایی‌ها و دونالد ترامپ و نیز تحقق اهداف اسرائیل که با ضربه زدن به نظام سوریه و کنترل حمص چسبیده به مرزهای لبنان از ناحیه البقاع ، محقق می‌شود، و راه تدارکات ایران و حزب الله لبنان را قطع می‌کند، باشد.

امری که بهای آن را بار دیگر مردم سوریه پرداخت خواهند کرد. اندر ادامه این یادداشت آمده است که در رابطه با لبنان، همه باید چهره واقعی به اصطلاح معارضان سوریه به ویژه سازمان‌های مسلح را به خاطر بسپارند، زیرا آنها امتحانشان را پس داده‌اند و تغییر لباس، ماهیت آنها را تغییر نمی‌دهد.

در خاتمه این یادداشت آمده است: «گویی تاریخ در حال تکرار است، اما به شکل‌ها و مدهای جدید. چالش‌هایی که در سال ۲۰۱۱ برای لبنان وجود داشت، بی‌شک باز خواهند گشت، شاید این بار حتی بزرگ‌تر».

منبع: فارس

منبع خبر "مشرق نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.