به گزارش ایسنا به نقل از ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران، صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) اصلیترین نهاد بینالمللی در حوزه حمایت از حقوق کودکان است و در بیش از ۱۹۰ کشور جهان در زمینه بهداشت و تغذیه، آموزش و دسترسی به فرصتهای برابر برای کودکان فعالیت میکند. از آنجا که آموزش، سلامت، رشد و توسعه کودکان و ارتقاء حقوق آنان در کشورمان از اهمیت ویژهای برخوردار است، جمهوری اسلامی ایران نیز از همان ابتدا همکاری گسترده با یونیسف را در سرلوحه برنامههای خود قرار داد.
«مونیکا نیلسون»، نماینده یونیسف در ایران در گفتوگو با سایت ستاد حقوق بشر با اشاره به وضعیت کودکان و نوجوانان در ایران و همکاری دستگاههای مختلف با یونیسف، گفت: یونیسف در ایران مانند دیگر کشورهای جهان به دعوت دولت در این کشور فعالیت میکند. برنامههای ما نیز با در نظر گرفتن نیازهای کودکان در ایران، با همکاری دستگاهها و سازمانهای مختلف دولتی تنظیم و اجرا میشود. در حال حاضر، ما با 12 وزارتخانه و سازمان دولتی در ایران برنامه همکاری مشترک داریم. این همکاریها در حوزه بهداشت، تغذیه، آموزش، سیاستگذاری اجتماعی و حمایت از کودکان و در صورت نیاز پاسخ به بحرانها است.
وی افزود: بکارگیری دانش و تخصص کارشناسان در حوزه کودکان، یکی از نقاط قوت سازمانها و دستگاهها در ایران است. یونیسف در حوزه هایی فعالیت میکند که آسیب پذیرترین گروه کودکان حضور دارند. ما در یونیسف ایران، مجری برنامههای همکاری مشترک نیستیم، بلکه به دولت کمک میکنیم تا برنامههایش را برای ارائه خدمات به کودکان و تأمین حقوق آنان اجرا کند.
نیلسون همچنین درخصوص برگزاری دورههای آموزشی اصلاح و تربیت نوجوانان ناقض قانون که طی سه هفته متوالی برای کارشناسان در حال برگزاری است و تاثیر این دورهها در پیشرو بودن ایران در حوزه حقوق کودک، بیان کرد: یکی از رسالتهای یونیسف، تسهیل دسترسی کارشناسان و دست اندرکاران حوزههای مختلف از جمله قضایی به تجربیّات خوب جهانی است و حصول اطمینان از اینکه دانش موجود در سطح جهانی در اختیار آنها نیز قرار میگیرد.
وی تصریح کرد: کارگاه آموزشی اصلاح و تربیت نوجوانان ناقض قانون که با همکاری یونیسف و اداره کل معاهدات و سازمانهای بینالمللی معاونت امور بین الملل قوه قضائیه در حال برگزاری است، فرصت مغتنمی است برای قراردادن کارشناسان، در معرض آگاهیها و تجربیاتی که یونیسف میتواند به عنوان واسطه، آنها را در اختیارشان قراردهد. در افتتاحیه کارگاه به بازدید هیأت های ایرانی از کشورهای اروپایی مانند اتریش و سوئیس اشاره شد، که این اقدامها بخش مهمی از وظیفه ما در یونیسف است.
این مقام مسئول بینالمللی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اقدامهای یونیسف درباره کودکان غزه، گفت: ما از وضعیت فجیع کودکان و خانوادهایشان در غزه بسیار متأسف و ناراحت هستیم. یونیسف و دیگر سازمانهای بینالمللی در منطقه حضور و فعالیت دارند. ما تا آنجا که در توان داریم تلاش میکنیم نه تنها از کودکان، بلکه از همه مردم غزه حمایت کنیم. البته همانگونه که می دانید این کار آسانی نیست، اما همراه با دیگر سازمانهای بینالمللی تلاش می کنیم به مردم غزه و به ویژه کودکان کمک کنیم.
انتهای پیام