به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، پویش اهدای سلولهای بنیادی با هدف آگاهی بخشی و فرهنگسازی درمورد hla و اهدای سلولهای بنیادی افراد سالم به بیماران لاعلاج سرطانی، تالاسمی، دارای نقص دستگاه ایمنی به همت انجمن علمی دانشجویان و مرکز خدمات جامع ژنتیک بیمارستان طالقانی با همکاری جهاد دانشگاهی، در سالن ابن سینا دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد.
بر اساس این گزارش، در این همایش بر اهمیت اهدای سلولهای بنیادی برای نجات جان بیماران، سهولت نمونه گیری از داوطلبان تنها با چند قطره خون و اهدا بدون عارضه سلولهای بنیادی به بیمار در صورت تطابق ژنتیکی در بستر هوش مصنوعی بومی سازی شده ایرانی تاکید شد.
به گفته طراحان این پویش، برای جهت جلوگیری از تهدیدات بایوتروریزم اطلاعات ژنتیکی داوطلبان در بستر سامانه هوش مصنوعی ایرانی ثبت میشود که این مهم فرآیند تطابق و شناسایی را سریعتر و دقیقتر کرده و وابستگی کشور را به خارج از بین میبرد.
بر اساس این گزارش، بیش از ۳۰۰ دانشجوی رشتههای مختلف پزشکی در این همایش حضور دارند و قرار است در این پویش یاری گر بیماران نیازمند سلولهای بنیادی باشند.
دکتر آرزو صیاد، رئیس مرکز جامع خدمات ژنتیک بیمارستان طالقان، دکتر سعید آبرون (مدیر فنی بانک خون بند ناف رویان)، خانم نرگس رضایی (مسئول کارگروه برنامه ملی پیوند وزارت بهداشت) دکتر فاطمه محمد علی (معاون سازمان انتقال خون) در این همایش سخنرانی کردند.
موضوع hla در سالهای اخیر آنطور که باید مورد توجه قرار نگرفته و این پویش قصد دارد جریانی تازه برای غنیتر کردن بانک خون hla و فرهنگ سازی این موضوع در بین اقشار جامعه، به وجود آورد. ویژگی منحصر بهفرد سلولهای ایمنی بوده که با تشخیص hla منحصربهفرد هر انسان و در صورت تشابه به hla فرد دیگر، قابلیت اهدا به فرد اهدا شونده وجود دارد.
لازم به ذکر است، ایران در مقایسه با کشورهای دارای جمعیت مشابه (مانند آلمان) دارای وضعیت مناسبی نیست، و غنی کردن بانک خون hla ایران از مهمترین اهداف برگزاری این همایش است.