کلنگ‌زنی احداث ۲۰۰ باب مدرسه در مناطق صعب العبور سیستان و بلوچستان

خبرگزاری فارس دوشنبه 25 اسفند 1399 - 10:16
کلنگ‌زنی احداث ۲۰۰ باب مدرسه در مناطق صعب العبور سیستان و بلوچستان

به گزارش خبرگزاری فارس از زاهدان، صبح امروز آیین کلنگ زنی احداث ۲۰۰ باب مدرسه در مناطق صعب‌العبور استان سیستان و بلوچستان با مشارکت نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و سازمان نوسازی توسعه و تجهیز مدارس کشور با حضور سردار کرمی فرمانده قرارگاه منطقه‌ای جنوب شرق کشور، وزیر آموزش و پرورش و جمعی از مسؤولان در روستای حاجی آباد زاهدان برگزار شد.

فرمانده قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه در این مراسم اظهار کرد: سپاه پاسداران مسؤولیت تامین امنیت را بر عهده دارد و تامین امنیت بدون توسعه و آبادانی محقق نخواهد شد.

 سردار محمد کرمی افزود: از آنجاییکه آموزش و پرورش و حوزه علم و فناوری زیرساخت توسعه است، در احداث مدارس مشارکت می‌کنیم و معتقدیم امنیت بدون توسعه تامین نمی‌شود.

نتیجه مدرسه‌سازی، پرورش انسان است

وزیر آموزش و پرورش نیز در این مراسم اظهار کرد: مدرسه سازی کاری بسیار بزرگ و ارزشمند در جامعه است چرا که مدرسه کانون زندگی و نقطه شروع پیشرفت و تعالی در یک جامعه محسوب می‌شود. وی به موضوع فریضه علم در دیدگاه نظری شهید مطهری اشاره کرد و گفت: براساس این دیدگاه توسعه آموزش عمومی در یک جامعه از اوجب واجبات است.

حاجی میرزایی افزود: آنچه برای پایداری و اقتدار یک جامعه لازم است، دانش است. وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: به عقیده شهید مطهری توسعه آموزش های عمومی در حد یک اصلاح بزرگ اجتماعی است بنابراین کسانی که در زمینه بسط و گسترش علم و دانش کار می‌کنند مصلحان اجتماعی هستند.

حاجی میرزایی افزود: وقتی به تعالیم قرآن توجه می‌کنیم عظمت کار آموزشی آشکار می‌شود چرا خداوند زمانی که در مقام تعلیم انسان است خود را اکرم یعنی کریم‌ترین کریمان معرفی می‌کند.

وی خاطر نشان کرد: همه طرح های عمرانی و ساخت و سازی که در عرصه های مختلف صنعت و کشاورزی و خدمات رخ می‌دهد هر چند طرح‌های مهمی هستند اما هیچ کدام به اهمیت مدرسه‌سازی نمی‌رسند چرا که مدرسه کارخانه انسان‌سازی است و از شرافت بالا و والایی برخوردار است.

وزیر آموزش و پرورش گفت: نتیجه مدرسه‌سازی، پرورش انسان است و به همین دلیل هیچ کار دیگری از این عظمت برخوردار نیست.

حاجی میرزایی افزود: کسانی که برای توسعه آموزش در جامعه تلاش می‌کنند انقلابی‌ترین افراد هستند چرا که انقلاب حقیقی اتفاقی است که در روح و جان آدم‌ها رخ می‌دهد و آنان را متحول می‌کند.

وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: برقراری عدالت رسالت مشترک همه انبیای الهی است و مهمترین نقطه در رسیدن به عدالت برخورداری از فرصت‌های آموزشی است، وقتی فرصت آموزشی درست توزیع شود همه چیز درست توزیع خواهد شد.

حاجی میرزایی افزود: نمی‌توان برای رسیدن به عدالت از مسیر دیگری عبور کرد چرا که در مدرسه انسان جان می‌گیرد و می‌تواند نقش‌آفرینی کند و روی پای خود بایستد و این کار بسیار مهمی است به همه کسانی که در این کار بزرگ سهیم شدند تبریک می‌گویم.

وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: از نظر افزایش امکانات، اعتبارات و منابع قدم‌های بزرگی در سیستان و بلوچستان برداشته شده است که تناسبی با جمعیت این استان ندارد بلکه به تناسب محرومیت آن است.

حاجی میرزایی افزود: این کار را استمرار می‌دهیم تا همه دانش آموزان این سرزمین از مسیر مطلوب آموزشی برابر برخوردار شوند.

 

احداث روزانه حدود سه کلاس در سیستان و بلوچستان

رئیس سازمان نوسازی توسعه و تجهیز مدارس کشور  نیز در این مراسم گفت: در سال ۹۹ هزار و ۶۰ کلاس درس جدید تحویل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان شد که در این زمینه از تمامی ظرفیت ها و اعتبارات ملی و استانی و خیرین استفاده شد.

وی اظهار کرد: روزانه حدود سه کلاس در سیستان و بلوچستان توسط اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس ساخته می شود اما هیچ تغییری در سرانه فضای آموزشی این استان به وجود نمی‌آید، این در حالی است که بعد از زلزله کرمانشاه هر روز یک کلاس درس در این استان ساخته می‌شود و این موضوع سبب شد تا سرانه فضای آموزشی کرمانشاه ۰.۶ متر مربع افزایش یابد.

رخشانی مهر افزود: در سال ۹۹ هزار و ۶۰ کلاس درس جدید تحویل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان شد که در این زمینه از تمامی ظرفیت ها و اعتبارات ملی و استانی و خیرین استفاده شد.

وی با اشاره به چند برابر شدن اعتبارات ملی و استانی و همچنین آورده خیرین برای مدرسه‌سازی در این استان گفت: در سال جاری ۷۶۰ میلیارد تومان اعتبار برای مدرسه سازی در سیستان و بلوچستان تخصیص یافت که در نوع خود بی نظیر است.

رخشانی مهر با بیان اینکه تمامی کلاس های خشت و گلی در سیستان و بلوچستان جمع آوری شده است، افزود: از نظر تامین منابع مالی برای ساخت کلاس درس در سیستان و بلوچستان هیچ مشکلی وجود ندارد بلکه مشکل اصلی در بسیاری از مناطق صعب العبور این استان نبود امکان حضور پیمانکار است.

وی تصریح کرد: محدودیت های عبور و مرور در برخی مناطق و همچنین صعب العبور بودن و نبود جاده دسترسی از جمله مشکلات پیش رو برای حضور پیمانکاران در برخی نقاط سیستان و بلوچستان است.

رئیس سازمان نوسازی توسعه و تجهیز مدارس کشور خاطر نشان کرد:  تنها ۱۰ درصد مدارس سیستان و بلوچستان تخریبی است در حالی که میانگین کشوری در این زمینه ۱۹ درصد است بنابراین مشکل اصلی در این استان ایجاد فضاهای جدید آموزشی است که این مورد نیز به خوبی هدف گذاری لازم انجام شده است.

وی به تفاهم نامه بین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس اشاره کرد و گفت: در قالب این تفاهم قرار است ۲۰۰ باب مدرسه در مناطق صعب العبور استان ساخته شود که اقدامات این چنینی تنها راه جمع آوری کلاس‌های یک تا سه کلاسه است.

 

۱۰ درصد مدارس کشور در سیستان و بلوچستان ساخته می‌شود

همچنین استاندار سیستان و بلوچستان نیز ضمن قدردانی از اقدام کم نظیر و ارزنده سپاه پاسداران به ویژه قرارگاه قدس جنوب شرق کشور اظهار داشت: توجه به زیرساخت های پایدار، عمران و آبادانی و ارتقاء شاخص‌های مختلف اجتماعی را به دنبال دارد.

وی افزود: ۱۰ درصد مدارس کشور در سیستان و بلوچستان ساخته می‌شود و رکورد ساخت روزانه ۳ کلاس درس در این استان در نوع خود کم نظیر است. موهبتی بیان داشت: از آنجایی که این استان در آستانه یک تحول بزرگ و عظیم قرار دارد شرایط مهاجر پذیری روز به روز در حال افزایش و رشد است و این موضوع کار در حوزه آموزش و پرورش را سنگین و سخت نموده است.

استاندار ادامه داد: خیرین از سال ۹۲ به بعد ۱۰ برابر مشارکت در ساخت و ساز داشته اند و با تلاش جهادگونه این عزیزان در حداقل زمان، پروژه ها تحویل می شود.

وی گفت: علاوه بر نهضت مدرسه سازی در حوزه خیرین، در حوزه دولت نیز از سال ۹۶ تا ۹۹ رشد اعتبارات ۱۱ برابر شده است.

احمد علی موهبتی خاطرنشان کرد: وزیر آموزش و پرورش به همه جوانب کار در این دستگاه توجه کرده و تلاش مضاعف و سنگینی در همه عرصه ها و حوزه ها در این نهاد فرهنگی در جریان است.

استاندار سیستان و بلوچستان اظهار امیدواری کرد: نهضت بزرگ مدرسه سازی و فرآیند های دیگر در آموزش و پرورش تغییرات عمده و عمیقی را در توسعه جامعه به دنبال خواهد داشت و زمینه رشد و تعالی همه جانبه آحاد جامعه را فراهم خواهد کرد.

 

انتهای پیام/3139/س

 

 

منبع خبر "خبرگزاری فارس" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.