ماهی سالمون در بارداری، فواید

نی نی بان جمعه 23 آذر 1403 - 11:02
ماهی سالمون، فواید بسیاری برای سلامتی دارد، اما اگر باردار هستید، ممکن است بپرسید آیا می‌توانید آن را در دوران بارداری مصرف کرد؟ در این مقاله با فواید ماهی سالمون در بارداری آشنا شوید.

2-fish

ماهی سالمون، فواید بسیاری برای سلامتی دارد، اما اگر باردار هستید، ممکن است بپرسید آیا می‌توانید آن را در دوران بارداری مصرف کنید؟ در این مقاله با فواید ماهی سالمون در بارداری آشنا شوید.

خوردن ماهی سالمون در بارداری 

خبر خوب این است که ماهی سالمون نه تنها برای خوردن در دوران بارداری بی‌خطر، بلکه فواید ماهی سالمون در بارداری، بی‌شمار است و طیف گسترده‌ای از مواد مغذی را ارائه می‌دهد که هم از سلامت مادر، هم از رشد جنین حمایت می‌کند. با این حال، دستورالعمل‌های مهمی وجود دارد که باید هنگام مصرف سالمون در باردرای دنبال کنید، به ویژه اگر ماهی سالمون دودی می‌خورید. این مقاله فواید ماهی سالمون در بارداری و اقدامات احتیاطی مصرف آن را بررسی می‌کند.

ryby_w_ciazy-768x512

فواید ماهی سالمون در بارداری 

فواید ماهی سالمون در بارداری، آن را به یک انتخاب عالی تبدیل می‌کند که سرشار از مواد مغذی ضروری است که هم برای مادر و هم برای جنین مفید است. برخی از فواید ماهی سالمون در دوران بارداری عبارتند از:

غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ 

ماهی سالمون، غنی از اسیدهای چرب امگا 3 است و این چربی‌ها برای رشد مغز و چشم کودک بسیار مهم هستند. ماهی سالمون، یکی از بهترین منابع امگا 3 است که در طول بارداری مصرف آن‌ها اهمیت زیادی دارد.

Baby2BodyXAlaskaSeafood_article_header_image

پروتئین با کیفیت بالا 

پروتئین برای رشد بافت‌ها و اندام‌های جنین ضروری است و ماهی قزل‌آلا منبع بدون چربی این ماده مغذی به شمار می‌رود.

ویتامین ها و مواد معدنی 

ماهی سالمون سرشار از ویتامین‌هایی مانند ویتامین D و B12 و همچنین مواد معدنی مانند سلنیوم و ید است. این مواد مغذی، نقش مهمی در حمایت از سیستم ایمنی، سلامت استخوان و رشد سیستم عصبی کودک دارند.

A+Salmon+Power+Bowl

آیا ماهی سالمون در دوران بارداری بی خطر است؟

بله، ماهی سالمون، یکی از بی‌خطرترین ماهی‌ها برای خوردن در دوران بارداری است چون جیوه کمی دارد. بر خلاف ماهی‌های بزرگ‌تر مانند اره‌ماهی یا شاه ماهی خال‌مخالی که حاوی مقادیر بالایی از جیوه هستند، ماهی سالمون دارای حداقل جیوه است که آن را به گزینه‌ای عالی برای زنان باردار تبدیل می‌کند.

جیوه یک فلز سمی است که بر رشد مغز جنین تأثیر می‌گذارد، بنابراین اجتناب از مصرف ماهی‌های با جیوه بالا در دوران بارداری، ضروری است. با انتخاب ماهی سالمون و سایر غذاهای دریایی کم‌جیوه، می‌توانید از فواید ماهی بهره‌مند شوید.

benefits-eating-fish-body2

آیا می توانید در دوران بارداری ماهی سالمون بخورید؟

بله، زنان باردار می‌توانند با خیال راحت ماهی سالمون را تا زمانی که کاملا پخته شده است بخورند. سازمان غذا و داروی آمریکا، ماهی سالمون را به عنوان ماهی کم‌جیوه طبقه‌بندی می‌کند.

مصرف ماهی سالمون در دوران بارداری می‌تواند مواد مغذی ضروری را برای رشد جنین فراهم کند، اما مهم است که از ماهی سالمون خام یا نیم‌پز که می‌تواند حامل باکتری‌ها و انگل‌های مضر باشد، پرهیز کنید.

در ادامه با روش‌های مصرف ماهی سالمون در دوران بارداری آشنا می‌شوید:

  • ماهی سالمون کبابی یا پخته شده: راهی خوشمزه و سالم برای دریافت امگا ۳ است.
  • سالاد سالمون: ماهی سالمون پخته شده را با سبزیجات برگ‌دار و سبزیجات دیگر برای یک وعده غذایی مغذی ترکیب کنید.
  • ماهی سالمون با سبزیجات رنگارنگ: ماهی سالمون پخته شده را با سبزیجات رنگارنگ ترکیب کنید تا یک غذای متعادل و سرشار از ویتامین داشته باشید.

Salmon+In+Parchment+Paper+(En+Papillote)

آیا می توان در دوران بارداری ماهی سالمون دودی خورد؟

ماهی سالمون دودی که اغلب سرد سرو می‌شود، به دلیل خطر ابتلا به لیستریا، توصیه نمی‌شود. لیستریا، نوعی باکتری است که می‌تواند باعث عوارض جدی در دوران بارداری، از جمله سقط جنین، زایمان زودرس و مرده‌زایی شود. به همین دلیل، کارشناسان توصیه می‌کنند از ماهی سالمون دودی خودداری کنید، مگر اینکه کاملا پخته شده باشد.

با این حال، ماهی سالمون دودی گرم، ایمن‌تر است، زیرا در طول فرآیند دودی شدن، پخته شده است. اگر هوس ماهی سالمون دودی دارید، انواع دودی گرم را انتخاب کنید. 

زنان باردار بین ۲۲۶ تا ۳۴۰ گرم ماهی کم‌جیوه در هفته مصرف کنند که برابر با ۲ تا ۳ وعده است.

مصرف چقدر ماهی سالمون در دوران بارداری بی خطر است؟

در حالی که سالمون یک انتخاب ایمن و مغذی در دوران بارداری است، مهم است که آن را در حد اعتدال مصرف کنید. سازمان غذا و داروی آمریکا توصیه می‌کند که زنان باردار بین 226 تا 340 گرم ماهی کم‌جیوه در هفته مصرف کنند که برابر با 2 تا 3 وعده است. این توصیه شامل ماهی سالمون نیز هست.

fresh-salmon-with-spices-2c8b82deaff64490b6c19ff5cdd75832

نکات ایمنی مصرف ماهی سالمون در بارداری

در ادامه با نکات ایمنی مصرف ماهی سالمون در دوران بارداری آشنا می‌شوید:

  • ماهی سالمون کاملا پخته شده مصرف کنید: از ماهی سالمون خام یا نیم‌پز، از جمله سوشی، یا ساشیمی خودداری کنید.
  • ماهی سالمون وحشی را انتخاب کنید: ماهی سالمون وحشی اغلب گزینه سالم‌تری در نظر گرفته می‌شود، چون در مقایسه با ماهی پرورشی، آلاینده‌های کمتری دارد.
  • مصرف متعادل داشته باشید: در حالی که ماهی سالمون دارای جیوه کمی است، اما همچنان مهم است که مصرف آن را به مقدار متعادل نگه دارید. 

Untitled-design-2023-05-31T212914

آیا می توانم در دوران بارداری سوشی ماهی سالمون بخورم؟

خیر، بهتر است از ماهی سالمون خام در سوشی، یا ساشیمی در دوران بارداری به دلیل خطر عفونت‌های باکتریایی و انگلی اجتناب کنید. ماهی سالمون کاملا پخته شده را در رول‌های سوشی خود قرار بدهید، یا ماهی یا سبزیجات پخته شده را انتخاب کنید.

آیا کنسرو سالمون در دوران بارداری بی خطر است؟

بله، ماهی سالمون کنسرو شده تا زمانی که کاملا پخته شده باشد برای خوردن در دوران بارداری بی‌خطر و یک گزینه مناسب حاوی اسیدهای چرب امگا 3 و سایر مواد مغذی است. اگر میزان مصرف سدیم خود را کنترل می‌کنید، مراقب نمک اضافه موجود در کنسرو ماهی سالمون باشید.

pexels-photo-629093-1

آیا می توانم در دوران بارداری هر روز ماهی سالمون بخورم؟

در حالی که ماهی سالمون ایمن و مغذی است، مهم است که آن را در حد اعتدال مصرف کنید. از 2 تا 3 وعده ماهی کم‌جیوه مانند سالمون در هفته استفاده کنید. خوردن ماهی سالمون به صورت روزانه ممکن است به مرور زمان خطر قرار گرفتن در معرض جیوه را افزایش دهد.

خلاصه

اگر ماهی سالمون در حد متعادل و کاملا پخته شده مصرف شود، ایمن، مغذی و خوشمزه است. فواید ماهی سالمون در بارداری شامل اسیدهای چرب امگا 3، پروتئین و ویتامین‌های ضروری است. این ماهی از رشد مغز و چشم جنین حمایت می‌کند و انتخابی عالی برای زنان باردار به شمار می‌رود. برای به حداقل رساندن خطر عفونت‌های باکتریایی، از ماهی سالمون خام یا نیم‌پز مانند انواع سوشی یا دودی سرد اجتناب کنید تا سلامت خودتان و جنین حفظ شود.

منبع: femia

منبع خبر "نی نی بان" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.