ماهی سالمون، فواید بسیاری برای سلامتی دارد، اما اگر باردار هستید، ممکن است بپرسید آیا میتوانید آن را در دوران بارداری مصرف کنید؟ در این مقاله با فواید ماهی سالمون در بارداری آشنا شوید.
خبر خوب این است که ماهی سالمون نه تنها برای خوردن در دوران بارداری بیخطر، بلکه فواید ماهی سالمون در بارداری، بیشمار است و طیف گستردهای از مواد مغذی را ارائه میدهد که هم از سلامت مادر، هم از رشد جنین حمایت میکند. با این حال، دستورالعملهای مهمی وجود دارد که باید هنگام مصرف سالمون در باردرای دنبال کنید، به ویژه اگر ماهی سالمون دودی میخورید. این مقاله فواید ماهی سالمون در بارداری و اقدامات احتیاطی مصرف آن را بررسی میکند.
فواید ماهی سالمون در بارداری، آن را به یک انتخاب عالی تبدیل میکند که سرشار از مواد مغذی ضروری است که هم برای مادر و هم برای جنین مفید است. برخی از فواید ماهی سالمون در دوران بارداری عبارتند از:
ماهی سالمون، غنی از اسیدهای چرب امگا 3 است و این چربیها برای رشد مغز و چشم کودک بسیار مهم هستند. ماهی سالمون، یکی از بهترین منابع امگا 3 است که در طول بارداری مصرف آنها اهمیت زیادی دارد.
پروتئین برای رشد بافتها و اندامهای جنین ضروری است و ماهی قزلآلا منبع بدون چربی این ماده مغذی به شمار میرود.
ماهی سالمون سرشار از ویتامینهایی مانند ویتامین D و B12 و همچنین مواد معدنی مانند سلنیوم و ید است. این مواد مغذی، نقش مهمی در حمایت از سیستم ایمنی، سلامت استخوان و رشد سیستم عصبی کودک دارند.
بله، ماهی سالمون، یکی از بیخطرترین ماهیها برای خوردن در دوران بارداری است چون جیوه کمی دارد. بر خلاف ماهیهای بزرگتر مانند ارهماهی یا شاه ماهی خالمخالی که حاوی مقادیر بالایی از جیوه هستند، ماهی سالمون دارای حداقل جیوه است که آن را به گزینهای عالی برای زنان باردار تبدیل میکند.
جیوه یک فلز سمی است که بر رشد مغز جنین تأثیر میگذارد، بنابراین اجتناب از مصرف ماهیهای با جیوه بالا در دوران بارداری، ضروری است. با انتخاب ماهی سالمون و سایر غذاهای دریایی کمجیوه، میتوانید از فواید ماهی بهرهمند شوید.
بله، زنان باردار میتوانند با خیال راحت ماهی سالمون را تا زمانی که کاملا پخته شده است بخورند. سازمان غذا و داروی آمریکا، ماهی سالمون را به عنوان ماهی کمجیوه طبقهبندی میکند.
مصرف ماهی سالمون در دوران بارداری میتواند مواد مغذی ضروری را برای رشد جنین فراهم کند، اما مهم است که از ماهی سالمون خام یا نیمپز که میتواند حامل باکتریها و انگلهای مضر باشد، پرهیز کنید.
در ادامه با روشهای مصرف ماهی سالمون در دوران بارداری آشنا میشوید:
ماهی سالمون دودی که اغلب سرد سرو میشود، به دلیل خطر ابتلا به لیستریا، توصیه نمیشود. لیستریا، نوعی باکتری است که میتواند باعث عوارض جدی در دوران بارداری، از جمله سقط جنین، زایمان زودرس و مردهزایی شود. به همین دلیل، کارشناسان توصیه میکنند از ماهی سالمون دودی خودداری کنید، مگر اینکه کاملا پخته شده باشد.
با این حال، ماهی سالمون دودی گرم، ایمنتر است، زیرا در طول فرآیند دودی شدن، پخته شده است. اگر هوس ماهی سالمون دودی دارید، انواع دودی گرم را انتخاب کنید.
زنان باردار بین ۲۲۶ تا ۳۴۰ گرم ماهی کمجیوه در هفته مصرف کنند که برابر با ۲ تا ۳ وعده است.
در حالی که سالمون یک انتخاب ایمن و مغذی در دوران بارداری است، مهم است که آن را در حد اعتدال مصرف کنید. سازمان غذا و داروی آمریکا توصیه میکند که زنان باردار بین 226 تا 340 گرم ماهی کمجیوه در هفته مصرف کنند که برابر با 2 تا 3 وعده است. این توصیه شامل ماهی سالمون نیز هست.
در ادامه با نکات ایمنی مصرف ماهی سالمون در دوران بارداری آشنا میشوید:
خیر، بهتر است از ماهی سالمون خام در سوشی، یا ساشیمی در دوران بارداری به دلیل خطر عفونتهای باکتریایی و انگلی اجتناب کنید. ماهی سالمون کاملا پخته شده را در رولهای سوشی خود قرار بدهید، یا ماهی یا سبزیجات پخته شده را انتخاب کنید.
بله، ماهی سالمون کنسرو شده تا زمانی که کاملا پخته شده باشد برای خوردن در دوران بارداری بیخطر و یک گزینه مناسب حاوی اسیدهای چرب امگا 3 و سایر مواد مغذی است. اگر میزان مصرف سدیم خود را کنترل میکنید، مراقب نمک اضافه موجود در کنسرو ماهی سالمون باشید.
در حالی که ماهی سالمون ایمن و مغذی است، مهم است که آن را در حد اعتدال مصرف کنید. از 2 تا 3 وعده ماهی کمجیوه مانند سالمون در هفته استفاده کنید. خوردن ماهی سالمون به صورت روزانه ممکن است به مرور زمان خطر قرار گرفتن در معرض جیوه را افزایش دهد.
اگر ماهی سالمون در حد متعادل و کاملا پخته شده مصرف شود، ایمن، مغذی و خوشمزه است. فواید ماهی سالمون در بارداری شامل اسیدهای چرب امگا 3، پروتئین و ویتامینهای ضروری است. این ماهی از رشد مغز و چشم جنین حمایت میکند و انتخابی عالی برای زنان باردار به شمار میرود. برای به حداقل رساندن خطر عفونتهای باکتریایی، از ماهی سالمون خام یا نیمپز مانند انواع سوشی یا دودی سرد اجتناب کنید تا سلامت خودتان و جنین حفظ شود.