گوگل: تراشه کوانتومی Willow سیستم‌های رمزنگاری را تهدید نمی‌کند

دیجیاتو جمعه 23 آذر 1403 - 12:01
تراشه کوانتومی گوگل برای شکستن رمزنگاری‌های فعلی به میلیون‌ها سال زمان نیاز دارد و اساساً برای چنین کاربردی طراحی نشده است. The post گوگل: تراشه کوانتومی Willow سیستم‌های رمزنگاری را تهدید نمی‌کند appeared first on دیجیاتو.

با معرفی تراشه کوانتومی Willow از سوی گوگل، شایعاتی مبنی‌بر امکان شکستن رمزنگاری‌های کامپیوتری توسط آن مطرح شده؛ اما این شرکت اکنون رسماً اعلام کرده است که محصول جدیدش هنوز نمی‌تواند سیستم‌های رمزنگاری‌های مدرن را منسوخ کند.

«چارینا چو»، سرپرست بخش هوش مصنوعی کوانتومی گوگل در مصاحبه‌ای با نشریه The Verge توضیح داده که تراشه جدید این شرکت نمی‌تواند رمزنگاری‌های مدرن را بشکند یا حداقل امکان انجام چنین کاری در زمان کوتاه وجود ندارد.

تکنیک رمزنگاری داده‌ها در حوزه‌هایی از جمله امنیت سایبری و کریپتو مورد استفاده قرار می‌گیرد. شکستن رمزنگاری‌ها توسط کامپیوترها می‌تواند خطرات جدی برای امنیت سیستم‌ها و کاربران آنها به‌دنبال داشته‌باشد و کامپیوترهای کوانتومی یکی از معدود سخت‌افزارهایی هستند که پتانسیل انجام چنین کاری را در زمان معقول دارند.

پروتکل‌های امنیتی، زیرساخت‌ها و سیستم‌های حساس مثل سخت‌افزارهای نظامی و مالی، از جمله مواردی هستند که در صورت شکستن رمزنگاری‌های فعلی، در خطر قرار می‌گیرند.

این موضوع به حدی حساس بوده که کاخ سفید حدود دو سال قبل نسبت به آن موضع‌گیری کرد. در بیانیه کاخ سفید هشدار داده شده بود که یک «رایانه کوانتومی مرتبط با رمزنگاری» یا CRQC می‌تواند «ارتباطات نظامی و غیرنظامی را به خطر بیندازد، سیستم‌های نظارتی و زیرساختی را ضعیف کند و پروتکل‌های امنیتی مربوط به تراکنش‌های مالی اینترنتی را دور بزند.

در آن زمان به آژانس‌های ایالات متحده دستور داده شد تا برای کاهش خطرات تا سال 2035 از سیستم‌های پیشرفته‌تری استفاده شود.

آیا تراشه کوانتومی گوگل برای امنیت سیستم‌ها خطرساز خواهد بود؟

تراشه کوانتومی گوگل

اما گوگل ادعا کرده که Willow آنها یک CRQC محسوب نمی‌شود. پیش از این هم در گزارش دیگری گفته شده بود که برای تهدید رمزنگاری بیت کوین به یک کامپیوتر کوانتومی با حدود 13 میلیون کیوبیت نیاز است. درحالی‌که تراشه Willow فقط 105 کیوبیت دارد.

چو در ادامه می‌گوید:

«پیش‌بینی ما این است که حداقل 10 سال تا زمان امکان‌پذیر بودن شکستن رمزنگاری فاصله داریم و برای انجام این کار به حدود 4 میلیون کیوبیت فیزیکی نیز نیاز است.»

او همچنین می‌گوید که Willow به هیچ وجه باعث نمی‌شود که رایانه‌های کوانتومی بتوانند سریع‌تر از زمان پیش‌بینی‌شده اقدام به شکست سیستم‌های رمزنگاری شوند.

این ادعا در حالی مطرح شده است که برخی از مهندسان چینی اعلام کرده‌اند که با کامپیوترهای کوانتومی بسیار ضعیف‌تر توانسته‌اند سیستم‌های رمزنگاری‌های فعلی را بشکنند؛ اما متخصصین نسبت به این ادعاها مشکوک هستند و صحت داده‌های ارائه شده توسط پژوهشگران چینی را مطرح کرده‌اند.

منبع خبر "دیجیاتو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.