(تصاویر) محصولات و درآمد بزرگ‌ترین پیمانکار دفاعی بریتانیا

فرارو جمعه 23 آذر 1403 - 21:41
BAE Systems امروزی که از ادغام چندین کمپانی مختلف در طول سال‌ها شکل گرفته، یکی از بزرگترین تولیدکنندگان سلاح در سراسر جهان است. بیایید نگاهی عمیق‌تر به این شرکت عظیم، محصولاتی که امروز در بازار می‌فروشد بیندازیم و موفقیت‌های مالی مستمر آن را بررسی کنیم.

در حالی که اکثریت قریب به اتفاق بزرگترین پیمانکاران دفاعی جهان در ایالات متحده مستقر هستند و به پرهزینه‌ترین ارتش جهان و اکثر متحدان آن خدمات می‌دهند، تعداد اندکی از پیمانکاران دفاعی در سراسر اروپا وجود دارند که همچنان نقش مهمی در تولیدات دفاعی جهانی ایفا می‌کنند. در این قاره، کمپانی Airbus Defense نقش عمده‌ای در صنعت تولید تسلیحات ایفا می‌کند، به‌ویژه وقتی صحبت از هلیکوپتر می‌شود.

به گزارش روزیاتو، پیمانکار دفاعی ایتالیایی لئوناردو نیز نقش مهمی ایفا می‌کند و حتی یک سری خدمات را به نیرو‌های مسلح ایالات متحده ارائه می‌دهد. در بریتانیا، صنعت دفاعی این کشور پس از جنگ جهانی دوم به طور گسترده‌ای دچار بحران شد، در حالی که تعداد زیادی تولید کنندگان نظامی در دوران جنگ شکوفا شده بودند.

با این حال، پس از پایان جنگ، با وجود تعداد بیش از حد نیاز از تولیدکنندگان و تقاضای بسیار کمتر برای هواپیما‌های نظامی و سایر سیستم‌های تسلیحاتی با پایان درگیری، خلأ بسیار بزرگی شکل گرفته بود. در نتیجه، صنعت دفاعی بریتانیا دوره گسترده‌ای از ادغام شرکت‌ها را پشت سر گذاشت که طی آن چندین ادغام و تملک، به آرامی تعداد پیمانکاران دفاعی در بریتانیا را کاهش داد.

امروزه BAE Systems بزرگترین و مهمترین پیمانکار دفاعی بریتانیا است

BAE Systems؛ نگاهی به تاریخچه، محصولات و درآمد بزرگ‌ترین پیمانکار دفاعی بریتانیا

در حالی که برخی از پیمانکاران دفاعی تلاش کردند یا وارد فضای تولید تجاری شوند یا محصولات خود را در خارج از کشور عرضه کنند، اکثریت آنها نتوانستند به سطح ثبات مالی مورد نیاز برای ادامه عملیات مستقل دست یابند. در نتیجه، ادغام‌های بیشتر تا قرن بیست و یکم ادامه یافت، تا جایی که تنها یک بازیگر مسلط واقعی در صنعت تولیدات دفاعی بریتانیا باقی مانده است.

BAE Systems امروزی که از ادغام چندین کمپانی مختلف در طول سال‌ها شکل گرفته، یکی از بزرگترین تولیدکنندگان سلاح در سراسر جهان است. بیایید نگاهی عمیق‌تر به این شرکت عظیم، محصولاتی که امروز در بازار می‌فروشد بیندازیم و موفقیت‌های مالی مستمر آن را بررسی کنیم.

مروری مختصر بر تاریخچه BAE Systems

BAE Systems؛ نگاهی به تاریخچه، محصولات و درآمد بزرگ‌ترین پیمانکار دفاعی بریتانیا

بر اساس تحلیلی از دیفنس نیوز، BAE Systems هفتمین پیمانکار بزرگ دفاعی در جهان امروز بوده و اهمیت آن در بازار اروپا همچنان در حال افزایش است. جدول زیر ده پیمانکار بزرگ دفاعی در سراسر جهان را با توجه به درآمد آنها در سال ۲۰۲۳ نشان می دهد.

پیمانکار دفاعی کشور درآمد سال ۲۰۲۳ به دلار آمریکا
Lockheed Martin ایالات متحده ۶۴.۶ میلیارد دلار
Aviation Industry Corporation of China چین ۴۴.۹ میلیارد دلار
RTX Corporation ایالات متحده ۴۰.۶ میلیارد دلار
Northrop Grumman ایالات متحده ۳۵.۱ میلیارد دلار
General Dynamics ایالات متحده ۳۳.۶ میلیارد دلار
Boeing ایالات متحده ۳۲.۶ میلیارد دلار
BAE Systems بریتانیا ۲۷.۵ میلیارد دلار
China State Shipbuilding Corporation چین ۲۱.۱ میلیارد دلار
China North Industries Group چین ۱۶.۶ میلیارد دلار
L3Harris Technologies ایالات متحده ۱۵.۵ میلیارد دلار

 

همانطور که فوراً از این جدول می توان فهمید، BAE Systems بزرگترین پیمانکار دفاعی در اروپاست و یکی از تنها شرکت هایی است که در سطح جهانی از نظر قدرت تولید و درآمد با پیمانکاران بزرگ ایالات متحده و چین شانه به شانه پیش می رود. این کمپانی در حال حاضر بیش از ۹۰,۰۰۰ کارمند در سراسر جهان دارد.

شرکتی که از ادغام به وجود آمده است

BAE Systems؛ نگاهی به تاریخچه، محصولات و درآمد بزرگ‌ترین پیمانکار دفاعی بریتانیا

BAE Systems امروزه یک مجموعه عظیم چندملیتی هوافضا، دفاعی و امنیت سایبری است که مقر آن در لندن باقی مانده است. بازار‌های اصلی این شرکت برای فروش محصولات، به طور مورد انتظاری شامل بریتانیا و چندین کشور اروپایی دیگر می‌شود، اما شرکت تابعه آمریکایی آن، BAE Systems Inc. یک پیمانکار دفاعی بزرگ برای نیرو‌های مسلح ایالات متحده است. سایر مشتریان عمده این کمپانی، از دیرباز، شامل عربستان سعودی، استرالیا، کانادا، هند و ژاپن بوده‌اند.

این شرکت به شکل امروزی اش در سال ۱۹۹۹ تأسیس شد، زمانی که پس از ادغام British Aerospace و Marconi Electronic Systems وارد بازار شد. این شرکت همچنین به‌عنوان جانشین De Havilland، Hawker Siddeley و Supermarine که همگی کمپانی‌هایی بریتانیایی با قدمت فراوان در تولید هواپیما بودند، از ادغان آن‌ها شکل گرفت.

BAE Systems طی سال‌ها از طریق خرید دیگر کمپانی ها، از جمله United Defense and Armor Holdings مستقر در ایالات متحده، گسترش یافته است و همچنین سرمایه خود را در چندین سرمایه‌گذاری مشترک بزرگ از جمله با Airbus نیز به کار گرفته است. این شرکت بعداً به یک شریک کلیدی در چندین برنامه هواپیما‌های مهم تبدیل شد، از جمله F-۳۵ Lightning II و Eurofighter Typhoon، و همچنین چندین کلاس مختلف زیردریایی و کشتی برای نیروی دریایی سلطنتی بریتانیا.

محصولات کنونی این کمپانی شامل هواپیما، کشتی و سایر سیستم‌های تسلیحاتی است

BAE Systems؛ نگاهی به تاریخچه، محصولات و درآمد بزرگ‌ترین پیمانکار دفاعی بریتانیا

BAE Systems امروزه در تولید انواع مختلف سیستم‌های تسلیحات نظامی نسل بعدی و سایر تجهیزات تخصص دارد. مهمترین محصول این شرکت در بخش هوافضا، جنگنده Eurofighter Typhoon است که از طریق سرمایه گذاری مشترک با ایرباس و لئوناردو تولید می‌شود، جایی که ۳۳ درصد از سهام آن را در اختیار دارد.

این کمپانی یکی از شرکای اصلی برنامه F-۳۵ Lightning II نیز هست که همچنان بخش مهمی از استراتژی برتری هوایی برای نیرو‌های هوایی جهان است. این سازمان همچنین چندین هواپیمای آموزشی از جمله هواپیمای محبوب Hawk را تولید می‌کند و در حال حاضر در حال توسعه جنگنده Tempest است، یک هواپیمای نسل ششمی که قرار است تا سال ۲۰۳۵ وارد خدمت شود.

همچنین BAE Systems نقش مهمی در ساخت سیستم‌های تسلیحاتی زمینی از جمله تانک‌های چلنجر ۲ و توپخانه هوویتزر M۷۷۷ ایفا می‌کند. به ادعای Defense Procurement International، این شرکت همچنین سلاح‌هایی با توزیع گسترده مانند تفنگ تهاجمی SA۸۰ را تولید می‌کند. این شرکت نقش مهمی در تولید تجهیزات دریایی ایفا می‌کند، از جمله تولید زیردریایی‌های کلاس Astute، ناوچه‌های Type ۲۶ و زیردریایی‌های کلاس Dreadnought.

عملکرد مالی چشمگیر در سال‌های اخیر

BAE Systems؛ نگاهی به تاریخچه، محصولات و درآمد بزرگ‌ترین پیمانکار دفاعی بریتانیا

علیرغم عملکرد نسبتاً ضعیف مالی در سال جاری، BAE Systems، یک شرکت سهامی عام است که در سال‌های پس از همه‌گیری کووید-۱۹ به بازده مالی نسبتاً چشمگیری دست یافته است. از ابتدای سال ۲۰۲۰، تقریباً پنج سال پیش، این شرکت شاهد افزایش بیش از ۱۰۰ درصدی قیمت سهام خود بوده است و فروش محصولات آن در بحبوحه دوره‌ای از درگیری‌های نظامی بین المللی رونق گرفته است.

منبع خبر "فرارو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.