گردشگران عراقی؛ فرصت اقتصادی که در ایلام از دست می رود

خبرگزاری مهر شنبه 24 آذر 1403 - 09:12
ایلام-گردشگران عراقی در حالی هر روز از مرز مهران به سایر مناطق کشورمان برای سیاحت تردد دارند که استان ایلام از این فرصت بی نظیر اقتصادی بی بهره مانده است.

خبرگزاری مهر-گروه استان‌ها: استان ایلام به رغم کوچک بودن، از لحاظ پتانسیل‌های گردشگری دارای جایگاه خاصی بوده و یکی از استان‌های پرجاذبه محسوب می‌شود؛ چرا که این استان از نظر جاذبه‌های تاریخی فرهنگی و گردشگری دارای پتانسیل بالایی بوده و در تمام فصول سال پذیرایی حجم زیادی از گردشگران در سراسر کشور می‌باشد.

از سوی دیگر استان ایلام از جمله استان‌های همجوار با کشور عراق است که از گذشته تا کنون مراودات بسیاری با این کشور همسایه داشته، به گونه‌ای که بعد از جنگ تحمیلی عراق علیه ایران تعداد کثیری از مردم ایلام به نام کردهای فیلی در کشور عراق زندگی می‌کنند و بالعکس بسیاری از شهروندان عراقی نیز در استان ایلام سالهاست مشغول زندگی هستند و همین رفت و آمدها موجب شده علاوه بر گردشگران داخلی، جذب گردشگر خارجی در استان ایلام هم از پتانسیل بالایی برخوردار باشد.

بررسی‌ها نشان داده یکی از محورهای توسعه اقتصادی استان محور گردشگری و جذب گردشکر خارجی است، زیرا با جذب گردشگران داخلی و خارجی، فعالیت‌های مرتبط با گردشگری، مانند هتل‌ها، رستوران‌ها، تورهای گردشگری و خریدهای محلی رونق می‌گیرند و این منجر به ایجاد شغل‌های جدید و افزایش درآمد می‌شود.

اگرچه در سال‌های گذشته تلاش‌های وافر و قابل تقدیری از طرف مسئولان و دست‌اندرکاران برای بهبود صنعت گردشگری و جذب گردشگر به استان به عمل آمده که خوشبختانه نتایج مثبت و مفیدی به جای گذاشته است، لیکن هنوز صنعت گردشگری به ویژه جذب گردشگر خارجی به استان ایلام به دلیل فراهم نبودن زیرساخت‌های لازم، نداشتن پروازهای خارجی و ضعف گردشگری، با چالش‌های جدی روبرو است که باید مورد توجه قرار گیرد.

مزیت جذب گردشگران خارجی به استان ایلام

مراد حسنی کارشناس گردشگری در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: گردشگری به‌عنوان فعالیتی چند رشته‌ای برای تحقق توسعه‌ی پایدار و ایجاد تحکیم پیوندهای ملی، منطقه‌ای و جهانی با سرعت پرشتاب خود جایگاه ویژه‌ای را در دنیا برای خود به وجود آورده است، به نحوی که در سال‌های اخیر گردشگری به‌عنوان صنعت بدون دود، یکی از منابع عمده‌ی درآمدزایی و ایجاد اشتغال در جهان به‌شمار می‌آید که به‌طور مستقیم و غیر مستقیم، سایر فعالیت‌های اقتصادی و فرهنگی را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

وی با بیان اینکه استان ایلام هم از پتانسیل‌های بالایی برای جذب گردشگر برخوردار است، افزود: همانطور که می‌دانیم استان ایلام جاذبه‌های تاریخی و گردشگری فرادانی داشته و در سال‌های اخیر به یکی از مقاصد اصلی گردشگری در کشور تبدیل شده، از سوی دیگر ایلام یکی از استان‌های همجوار با کشور عراق بوده که می‌تواند از این ظرفیت برای جذب گردشگران خارجی به استان هم استفاده کند.

گردشگران عراقی؛ فرصت اقتصادی که در ایلام از دست می رود

حسنی با اشاره به اینکه تا کنون اقدام چندان سودمندی جهت جذب گردشگر خارجی به استان لحاظ نگردیده، تصریح کرد: یکی از بهترین مزیت‌های گردشگری امکان توازن منطقه‌ای و دست‌یابی به توسعه پایدار و همه‌جانبه در مناطق دارای ظرفیت رشد است، از این رو باید با اخذ اقداماتی از جمله بهبود زیرساخت‌های گردشگری، جذب سرمایه‌گذار و معرفی جاذبه‌های گردشگری استان بتوان قدمی والا در راستای رونق صنعت گردشگری و جذب گردشگران خارجی به استان برداشت.

نقش مرز مهران بر صنعت گردشگری

فرزاد شریفی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان ایلام در گفت‌گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: مرز مهران در استان ایلام در کنار قابلیت‌های بالایی که دارد، از ظرفیت‌های مناسبی نیز برای جذب گردشگر به استان و رونق صنعت گردشگری برخوردار است.

وی افزود: با توجه به اینکه ورود گروهی و کاروانی گردشگران عراقی به استان باعث رونق گردشگری خارجی، اشتغالزایی و همچنین افزایش درآمد ارزی می‌شود؛ اقدامات چشم گیری در این راستا و جهت ورود گردشگران به استان لحاظ گردیده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان ایلام تصریح کرد: از جمله اقداماتی که جهت جذب گردشگران عراقی استان لحاظ گردیده می‌توان به انعقاد تفاهم‌نامه با کشور عراق، افزایش ۵۲ درصدی اقامت گردشگران عراقی از ابتدای امسال تا کنون نسبت به مدت مشابه سال گذشته و احداث ۱۱۰ واحد بومگردی اشاره کرد.

وی در پایان گفت: با توجه به اینکه جذب گردشگر یک بحث فراگیر و همه جانبه بوده، همکاری دستگاه‌های ذیربط برای رفع موانع پیش روی می‌تواند تاثیر بسزایی بر رونق گردشگری در استان داشته باشد.

لزوم نمایشگاه دائمی عرضه محصولات صنایع دستی ایلام در مرز مهران

احمد کرمی استاندار ایلام نیز روز گذشه در جلسه با استاندار واسط عراق اظهار کرد: استان ایلام ظرفیت‌های زیادی در حوزه نفت و گاز، صنایع دستی، کشاورزی، دانشگاهی و… دارد که امیدوارم بتوانیم نمایشگاه دائمی عرضه محصولات صنایع دستی ایلام در کوت و مرز مهران زرباطیه به صورت مشترک برگزار کنیم که فواید زیادی برای هر دو کشور خواهد داشت.

نماینده عالی دولت در استان عنوان کرد: تفاهم‌نامه‌های خوبی در حوزه درختکاری و منابع طبیعی در سال‌های گذشته بین دو استان ایلام و واسط منعقد شده است و ما آمادگی داریم در زمینه تهیه بذر و نهال و خدمات کارشناسی برای تکمیل این پروژه در قالب پروژه‌های اربعین همکاری لازم را داشته باشیم.

استان ایلام با داشتن طبیعتی بکر و ناب و همچنین برخورداری از یک هزار و ۵۰۰ آثار تاریخی و باستانی، به عنوان نگین گردشگری در کشور شناخته شده و از جمله استان‌های پیش رو در کشور به شمار می‌رود که جاذبه‌های حیرت انگیز آن می‌تواند دلیلی بر حضور پرتعداد گردشگران خارجی محسوب شود، از این رو رونق صنعت گردشگری و جذب گردشگری امر ضروری است که باید مورد توجه قرار گیرد.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.