عصر ایران در ادامه آورده است ، روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال ادعا کرد ، دونالد ترامپ گفت که وقتی او به کاخ سفید باز می گردد احتمال بروز رویارویی نظامی با ایران وجود دارد.
با این حال، همانطور که در این گزارش به نقل از مقامات نزدیک به رئیس جمهوری منتخب آمریکا اشاره شده است، ترامپ قصد دارد بدون ایجاد جرقه درگیری جدید، به ویژه درگیری که مستلزم دخالت نیروهای آمریکایی باشد، به این هدف دست یابد.
وی در پاسخ به سوالی درباره احتمال بروز جنگ امریکا با ایران گفت : "هر چیزی ممکن است رخ دهد".
ترامپ همچنین گفت که مشکل خاورمیانه {مسئله اسرائیل - فلسطین} پیچیدگی بیشتری نسبت به جنگ روسیه و اوکراین دارد اما حل آن آسان تر است.
وال استریت ژورنال نوشت منابع آگاه گفتند ترامپ در تماس تلفنی اخیر به بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفته است درباره عبور ایران از خط قرمز هسته ای در دوره ریاستش نگران است. این موضوع نشانه ای از بحث و گفتگو درباره پیشنهاداتی درباره منع چنین اتفاقی است.
روزنامه امریکا افزود با این حال همه بحث و گفتگوها دراین باره همچنان در مراحل اولیه خود هستند.
ایران اورانیوم غنیشده کافی برای ساخت ۴ بمب هستهای را دارد و تنها کشور بدون بمب هستهای است که مواد شکافتپذیر تا درجه خلوص ۶۰ درصد تولید میکند. حال آنکه تبدیل این ذخایر به سوخت با درجه تسلیحاتی تنها به چند روز نیاز دارد.
منابع آشنا با این طرح به وال استریت ژورنال گفتند که دو گزینه در این بحثها از جمله در برخی از جلسات با ترامپ مطرح شده است.
اولاً، آنها گفتند، واشنگتن میتواند نیروها، کشتیها و هواپیماها جنگی بیشتری را به خاورمیانه بفرستد و در عین حال تواناییهای تهاجمی اسرائیل را از طریق فروش بمبهای سنگرشکن برای هدف قرار دادن زیرساختهای هستهای ایران تقویت کند.
تهدید به اعزام نیروی نظامی، به ویژه اگر همراه با تحریمهای فلجکننده جدید آمریکا باشد، ممکن است تهران را متقاعد کند که چاره ای جز راه حل دیپلماتیک بحران وجود ندارد.
به گفته این منابع، اگر این اقدامات ناکارآمد باشد، راه جایگزین این است که ایالات متحده ممکن است رویکرد تهاجمیتری اتخاذ کند و تهدید به استفاده از نیروی نظامی مستقیم کند.
مقامات آمریکایی معتقدند که این راهحل به ویژه اگر همراه با تحریم های اعمال شده توسط ایالات متحده باشد، تهران را به سمت پذیرش یک راهحل دیپلماتیک سوق دهد. این همان راهبردی است که ترامپ در اولین دوره ریاست جمهوری خود در قبال کره شمالی نیز به کار گرفت، اگرچه که بخش دیپلماسی آن در نهایت شکست خورد.
ایران هم اکنون در حال غنی سازی اورانیوم 60 درصدی است. فعالیت های هسته ای ایران با انتقاد کشورهای غربی و آژانس بین المللی انرژی اتمی روبه رو شده است. کشورهای غربی می گویند فعالیت هسته ای ایران با اهداف غیرنظامی همسو نیست. تهران با رد این موضوع می گوید ایران به دنبال کاربری های غیرنظامی مثل تولید انرژی است.
وال استریت ژورنال اضافه کرد: ذخایر اورانیوم غنی شده ایران برای ساخت 4 بمب اتمی کافی است. ایران تنها کشور جهان است که با وجود نداشتن سلاح هسته ای در حال غنی سازی اورانیم 60 درصدی است. تبدیل ذخایر اورانیوم غنی شده در سطح بالا ایران به بمب اتمی تنها چند روز طول می کشد.