پرستو دارویی در آستانه گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری، به تشریح دستاوردهای پژوهشی این معاونت پرداخت و اظهار کرد: معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی واحد اصفهان با بیش از ۱۵ سال سابقه درخشان و تیمی متخصص در حوزههای مختلف، با تمرکز بر پژوهشهای بنیادی مسئلهمحور و ماموریتگرا در حوزه علومانسانی و ارائه خدمات تخصصی در حوزه علوم پزشکی، به فعالیت خود ادامه میدهد. در این راستا، سه گروه پژوهشی مطالعات اجتماعی و فرهنگی، مطالعات گردشگری و مطالعات کالبدی به همراه اندیشکده گردشگری و صنایعخلاق اصفهان و یک آزمایشگاه تشخیص طبی در این معاونت مشغول به فعالیت هستند.
وی افزود: از مهمترین فعالیتهای این معاونت میتوان به انجام بیش از ۷۰ طرح پژوهشی در سطوح محلی تا بینالمللی، توسعه جریان دانایی با تولید و نشر دانش تخصصی از طریق تدوین بیش از ۳۰ عنوان مقاله علمی، شش عنوان کتاب تخصصی و ۱۰۰ یادداشت علمی و ورود به حیطههای جدید و ارتباط با اجتماعهای فکری از طریق برگزاری بیش از ۴۰ رویداد علمیتخصصی و کارگاههای تخصصی در حوزه روش تحقیق کمی، کیفی، مطالعات شهری و گردشگری اشاره کرد.
مدیر اداره برنامهریزی، نظارت و توسعه پژوهش جهاددانشگاهی واحد اصفهان ادامه داد: از ابتدای ۱۴۰۳، فعالیتهای پژوهشی متعددی در این معاونت انجام شده که از مهمترین آنها میتوان به برگزاری «اولین گرنت پژوهشی جامپ»، «راهاندازی اندیشکده گردشگری و صنایع خلاق» و کسب رتبه علمی نشریه «پژوهشهای فضا و مکان در شهر» از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اشاره کرد.
دارویی اظهار کرد: در این مدت، معاونت پژوهشی به تدوین شش طرح پژوهشی در حوزههای مطالعات گردشگری و صنایعدستی، مطالعات اجتماعی و فرهنگی و مطالعات شهری پرداخته و قرارداد دو طرح نیز بهتازگی منعقد شده است. ۱۶ پروپوزال پژوهشی نیز تدوین شده که درحالحاضر در مرحله بررسی و انعقاد قرارداد توسط کارفرماها قرار دارد. علاوه بر این، تدوین هشت عنوان مقاله علمی، تالیف و ترجمه دو عنوان کتاب تخصصی و نگارش ۲۸ یادداشت علمی توسط سه گروه مطالعاتی انجام شده است.
وی به کیفیت علمی طرحهای پژوهشی انجام شده اشاره کرد و گفت: طرح پژوهشی «تعیین الزامات و نیازهای ایجاد مرکز اجتماعی ویژه سالمندان شهر اصفهان» که در گروه مطالعات کالبدی به انجام رسیده است، انجام شده، نه تنها مورد تقدیر شهرداری اصفهان (کارفرمای کار) قرار گرفت، بلکه در شانزدهمین جشنواره بینالمللی پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری و روستایی، از میان ۲۳۲ طرح ارسالی، بهعنوان طرح برگزیده در مرحله نهایی انتخاب شد، همچنین این طرح به هفدهمین جشنواره بینالمللی پژوهش فرهنگی برای داوری نیز راه یافته است.
مدیر اداره برنامهریزی، نظارت و توسعه پژوهش جهاددانشگاهی واحد اصفهان افزود: طرح دیگری تحتعنوان «فرسودگی شغلی و تأثیر آن بر رضایت شغلی و تعهد سازمانی کارکنان آرامستان باغ رضوان اصفهان» که در گروه مطالعات اجتماعی فرهنگی و با همکاری مرکز افکارسنجی ایسپا انجام شده، در دومین جشنواره تحقیقات برتر شعب ایسپا بهعنوان طرح برگزیده کشوری انتخاب و تقدیر شد، همچنین این طرح در شانزدهمین جشنواره بینالمللی پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری و روستایی نیز بهعنوان طرح برتر در مرحله اول شناخته شد.
وی با اشاره به رویدادهای ارزشآفرین که به تثبیت برند و جایگاه معاونت پژوهشی بهعنوان مرجع و مشاور در حوزه گردشگری و صنایع خلاق، مطالعات اجتماعی و فرهنگی و مطالعات شهری و روستایی در اصفهان کمک میکند، توضیح داد: در این راستا معاونت پژوهشی موفق به برگزاری ۱۷ رویداد علمی شامل کارگاهها و وبینارهای آموزشی، جلسات مشاورهای و نشستهای تخصصی و برگزاری نمایشگاه شده است.
مدیر اداره برنامهریزی، نظارت و توسعه پژوهش افزود: طی یک سال اخیر، با تلاش گروه مطالعات گردشگری، اندیشکده گردشگری و صنایع خلاق اصفهان راهاندازی شده که بر زیرساختهای حقوقی گردشگری متمرکز است و با سه گروه تخصصی شامل حکمروایی گردشگری، آموزش و توانمندسازی نیروی انسانی و مطالعات بازار و برندسازی در حال فعالیت است.
دارویی از رونمایی گرنت پژوهشی جامپ (جایزه ایده ممتاز پژوهشی) در سال جاری خبر داد. این گرنت بهعنوان نخستین گرنت معاونت، بهمنظور تشویق و حمایت پژوهشگران، دانشجویان و استادان دانشگاهها و موسسات پژوهشی کشور طراحی شده است تا زمینهای برای خلق و شکوفایی ایدههای پژوهشی نوآورانه فراهم آورد.
وی افزود: این گرنت که با استقبال زیادی مواجه شده است، فرصتی استثنایی را در اختیار پژوهشگران علاقهمند میگذارد تا ایدههای تحقیقاتی خود را در زمینه مگاترندهای مطرح دنیا در سه حوزه سلامت و پزشکی، مطالعات شهری و اقتصاد و هنر ارائه دهند و به سمت اجرایی شدن آنها گام بردارند. براساس اعلام کمیته علمی گرنت، از مجموع ۵۳ ایده دریافت شده، ۱۲ درصد در حوزه اقتصاد و هنر، ۴۷ درصد در حوزه پزشکی و سلامت و ۴۱ درصد در حوزه مطالعات شهری بوده است. پس از سه مرحله داوری دقیق، سه ایده برتر انتخاب شدند که در رویدادی، از برگزیدگان ایدههای برتر تقدیر به عمل خواهد آمد، همچنین برنامهریزی برای ملی شدن گرنت پژوهشی جامپ در حال انجام است و راهاندازی دبیرخانه آن در واحد اصفهان و افزایش مبلغ آن برای دورههای آینده در دستور کار قرار دارد.
دارویی به یکی دیگر از فعالیتهای چشمگیر معاونت پژوهشی که مدیر اداره برنامهریزی، نظارت و توسعه پژوهش به آن اشاره کرد و گفت: «فصلنامه پژوهشهای فضا و مکان در شهر» از فعالیتهای چشمگیر معاونت پژوهشی است. با پیگیریهای مستمر و انتشار مقالات باکیفیت، این فصلنامه در ارزیابی اخیر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری (۱۴۰۳)، موفق به کسب رتبه علمی شد و به گروه مجلات علمی مصوب وزارتخانه پیوست.
وی افزود: بهار سال جاری، با نظر وزارت علوم و تحقیقات، عنوان فصلنامه از «پژوهشهای مکانی و فضایی» به «پژوهشهای فضا و مکان در شهر» تغییر پیدا کرد. این فصلنامه در پنج دوره متمادی و ۱۶ شماره، موفق به دریافت ۱۰۱ مقاله از ۱۶۴ نویسنده و پژوهشگر شده است و سال گذشته چهار شماره از این فصلنامه با تعداد ۲۴ مقاله منتشر شده است. درصد پذیرش این فصلنامه ۷۰ درصد در ۳۶ روز است.
دارویی از تصمیم این معاونت در ایجاد و استقرار میزهای تخصصی خبر داد و گفت: با توجه به ظرفیتهای علمی برجسته این معاونت و بهمنظور ایجاد یک شبکه ارزشمند از ذینفعان، در نظر داریم تا «میز توسعه روستایی جهاد»، «میز گردشگری» و «میز سالمندان» را در واحد اصفهان راهاندازی کنیم.
مدیر اداره برنامهریزی، نظارت و توسعه پژوهش جهاددانشگاهی واحد اصفهان به مرکز ۴۰ ساله «آزمایشگاه تشخیص طبی جهاد دانشگاهی واحد اصفهان» که تحتنظر معاونت پژوهشی فعالیت میکند اشاره کرد و افزود: این مرکز اکنون با تعرفه عمومی (نیمهدولتی) و با کیفیتی عالی در حال خدمترسانی به شهروندان است.
دارویی در ادامه به اهمیت هفته پژوهش و برنامههای این معاونت اشاره کرد و گفت: هفته پژوهش فرصتی است تا دستاوردها و تلاشهای علمی خود را در کانون توجه قرار دهیم و از تلاش بیوقفه پژوهشگران این معاونت تقدیر کنیم.
وی افزود: در همین راستا، مجموعهای از فعالیتها و برنامههای متنوع را برای این هفته طراحی کردهایم. نمایش دستاوردهای پژوهشی، نگارش یادداشتهای علمی، مصاحبه با کارفرمایان طرحها، برگزاری وبینارهای آموزشی در زمینه گردشگری تجربهمحور، برگزاری نشستهای تخصصی با صاحبنظران حوزه پژوهش و اختتامیه رویداد گرنت پژوهشی جامپ برای تقدیر از برگزیدگان و اهدای جوایز به آنها و حمایت از ایدههای نوآورانه نمونههایی از برنامههای طراحی شده برای این هفته است.
دارویی ادامه داد: برای نمایش دستاوردهای پژوهشی و اشتراکگذاری تجربیات علمی، از ۲۴ تا ۲۹ آذر، هر روز هفته به یکی از زمینههای پژوهشی معاونت اختصاص یافته است. این زمینهها شامل «پژوهش و جمعیت»، «پژوهش و گردشگری»، «پژوهش و شهر»، «پژوهش و روستا»، «پژوهش و جامعه» و «پژوهش و فناوری و نوآوری» است. در هر روز، متناسب با موضوع تعیینشده، به معرفی طرحها و اقدامات شاخص در آن حوزه خواهیم پرداخت و یادداشتهای علمی پژوهشگران معاونت در ارتباط با موضوع را منتشر خواهیم کرد، همچنین مصاحبههای تخصصی با نمایندگان کارفرمایان هر طرح انجام خواهیم داد و تجربیات همکاری با معاونت پژوهشی را مورد بحث و بررسی قرار خواهیم داد که این گفتگوها در قالب گزارشهایی منتشر خواهد شد.
در ادامه مدیر اداره برنامهریزی، نظارت و توسعه پژوهش از دو طرح پژوهشی این معاونت رونمایی کرد و گفت: در این هفته فعالیتهای پژوهشی طرح «بازآفرینی اقتصادی بناهای ارزشمند تاریخی شهر اصفهان» که به کارفرمایی سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان انجام میشود، آغاز خواهد شد، همچنین طرح «تعیین ارزش ویژه برند فولاد مبارکه از دیدگاه جامعه محلی» به کارفرمایی شرکت فولاد مبارکه اصفهان نیز به صورت رسمی آغاز میشود. هدف ما این است که تا پایان سال، تدوین این دو طرح را به سرانجام برسانیم.
وی خاطرنشان کرد: معاونت پژوهشی با تمام توان و عزم راسخ در خدمت جامعه علمی و پژوهشی کشور قرار دارد و ما با انگیزهای مضاعف و تلاشی بیوقفه، در مسیر پیشرفت علم گام برمیدارد.
انتهای پیام